Africa Tours CSS Sprite

Big Cat Safari

  • Avreise hver dag, året rundt, du bestemmer
  • All kjøring skjer i firehjulsdrevne safaribiler
  • Opplev innsjø, høyland, semiørken og Masai Mara

Verdt å vite om reiser til Kenya & Mombasa

Safari Tours byr deg velkommen til en enestående safari i Kenya. Med denne praktiske informasjonen vil vi gjøre deg klar for reisen din. Du er naturligvis velkommen til å kontakte oss, om du har spørsmål.

Vi henviser dessuten til relevante myndigheter og nettsider for mer informasjon. Informasjonen her på siden oppdateres konstant, men finner du punkter, du mener bør endres, vennligst gi oss beskjed.  

Visum til Kenya, innreisetillatelse og pass

Det er visumplikt for alle norske statsborgere til Kenya. Visum til Kenya kan avregnes kontant ved ankomst, eller bestilles på forhånd via eVisa. Vi anbefaler at du søker ved ankomst. Visum som utstedes ved ankomst flyplass i Kenya koster; USD 50, Euro 40, eller GBP 30. Beløpet må betales kontant! Visum som søkes om og betales online før avreise koster 51 USD.  

Nordmenn kan også søke om visum i forkant av Kenyas ambassade i Stockholm, Sverige. 

Uansett om det bestilles eVisa til Kenya, som betales online før avreise, eller om visum betales ved ankomst, må visumsøknaden leveres i en visum-skranke ved ankomst til Nairobi. Det er viktig å notere seg, hvor visum-skranken for norske statsborgere er, da det finnes flere forskjellige skranker, som tar hand om visum i ankomstområdet. Skrankene, som benyttes til visum for norske statsborgere (alle ikke-afrikanske nasjonaliteter), er plassert som de to siste skrankene i høyre side, når man står med front mot alle skrankene. Skranken ytterst til høyre er for de gjestene, som ønsker å betale kontant for visum i Kenya. Skranken ved siden av er for de, som har bestilt eVisa før avreise. Heretter følger skrankene for lokale borgere, skrankene for andre afrikanske nasjonaliteter, skrankene for diplomater, for flypersonale med mere. Det er derfor lurt å huske på at om du ”holder til høyre” da kommer du til rette skranken. Har du ikke norsk statsborgerskap kan det være andre forhold gjelder. Det er i det tilfellet din plikt selv å undersøke, hva som kreves for reiser til Kenya. Dette kan skje via ambassaden som hører til det landet du har statsborgerskap i. Visumblanketter kan skrives ut fra vår nettside.

Turistvisum er gyldig i maksimum 90 dager fra ankomst til Kenya. Vi anbefaler at du venter med å søke visum frem til du har mottatt de endelige papirene fra oss ca. 2 uker før avreise. 

Vær oppmerksom! Ditt pass må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisen og samtidig ha igjen minimum to blanke sider. I veldig sjeldne tilfeller kan du bli avkrevd bevis for billett til hjemreisen samt at du har tilstrekkelig økonomi til oppholdet ditt. Dette i form av kontanter, reisesjekk eller kredittkort. Ha med kopi av passet ditt, kredittkort med mere som sikkerhet for tap av identifikasjonsdokumentene dine. Det gjør den etterfølgende prosessen mye enklere. 

Vaksinasjoner

Før avreise til Kenya anbefales det å kontakte Folkehelseinstituttet for offisielle helsefaglige reiseråd og helsefaglig veiledning.

Om safarireisen i Kenya går videre til f.eks. Tanzania, Seychellerne eller Zanzibar, er vaksinasjon mot gul feber nødvendig. Vaksinasjonsbevis vil oftest bli avkrevd som dokumentasjon ved innreisen. 

Husk å bestille tid til vaksinasjon i god tid.

Valuta

Den kenyanske valutaen er shilling (KES). I Kenya er det best å bruke den lokale valutaen. Det går an å betale med dollars på de fleste større stedene, men til en veldig dårlig kurs. Det ikke vanlig med dollars i små butikker og på lokale steder. Euro er ikke veldig utbredt og anbefales derfor ikke. Det kan veksles til kenyanske shillings i Nairobi lufthavn, i Mombasa lufthavn og i bankene i de større byene. 100 kenyanske shillings er (per juli 2019) ca. 8,3 NOK. Visa og Mastercard samt enkelte andre internasjonale kredittkort aksepteres. I Kenya kan man betale med kredittkort på de fleste lodges og hoteller, men kun på beløpet. Det går ikke an å ta ut penger, da mange av innkvarteringsstedene ikke oppbevarer kontantbeløp. Prisnivå i Kenya er på lodges og hoteller ca. halv pris av norske hotellpriser. En øl koster ca. 30 NOK. En brus eller Farris ca. 13 NOK. En flaske med rød- eller hvitvin koster ca. 200-230 NOK. US Dollar sedler må være av nyere dato og ikke eldre enn fra 2006. Vi fraråder på det sterkeste at du veksler ”svart”, og anbefaler at du har litt lokal valuta tilgjengelig i løpet av hele reisen. 

Sikkerhet på destinasjonen

Vi følger Utenriksdepartementet sine reiseråd. Se reiseinformasjon på www.regjeringen.no. Om det mot forventning oppstår problemer i Kenya, som gjør at Utenriksdepartementet fraråder reiser ditt, vil du få tilbud om en annen reise eller få pengene retur. Din sikkerhet er det som er viktigst.
 

Sykdom på reisen

Ta kontakt med din reiseforsikring om du blir syk på din reise i Kenya.

Tips

Det er vanlig å legge igjen tips i Kenya, men det forventes ikke nogen bestemt prosentsats. Legg gjerne igjen godt med tips på lokale restauranter, men ikke fult like mye er nødvendig på hotellene. Det er også god skikk å gi litt, f.eks. 5 kroner per koffert, til dem som bærer kofferten din på flyplassen, ved lodges og på hoteller. Betjeningen på rommene og til måltidene på lodgen vil også sette pris på tips. Alt i alt er det ikke mye man trenger å gi, ta utgangspunkt i ca. 20 kr per person per dag. Du kan gjerne få din reiseleder til å hjelpe med å organisere dette. Til sjåføren på safariturene er det vanlig å gi ca. 8-10 USD per safaridag, per person. Tipsene gis typisk på siste dagen med safari, og avspeiler hvor fornøyd du er med både kjøring og service. Det er selvfølgelig frivillig.

Været

Ekvator går gjennom Kenya, og krysses derfor på mange av våre reiser. Solen er av denne grunnen veldig hard mot vår sarte norske hud. Det er lurt å bruke solkrem med høy faktor, gjerne faktor 30-50. I tillegg er det viktig unngå for mye direkte sol i timene midt på dagen.

Ved kysten er klimaet tropisk med høy luftfuktighet. Det er ofte en frisk bris fra havet som kjøler litt. Inne i landet, hvor safariturene finner sted, er klimaet mye mer tørt. Varmen kjennes behagelig for folk flest. Dagtemperaturen inne i landet er vanligvis ca. 25-30 grader. Ofte foregår safariturene om morgenen, hvor temperaturen ikke er like høy. Det er verdt å notere seg at temperaturen varierer alt etter hvilket område man befinner seg i. Opphold i høylandet er noe mer kjølig, med temperaturer ned til 2-5 grader om natten. Det er derfor lurt å ta med en genser av fleece eller en jakke. Uansett hvor høy temperaturen er, så er solen veldig sterk. Temperaturen svinger noe i løpet av året i innlandet, mens temperaturen er veldig stabil ved kysten. Her er lufttemperaturen ca. 30 grader året rundt. Den varmeste tiden er i vårt vinterhalvår. Vanntemperaturen er ca. 26-28 grader året rundt. Statistisk sett regner det mest i april, mai og november. Det er minst nedbør fra juli til oktober samt fra desember til februar. De siste årene har klimaforandringene spillet inn. Dette har betydd at været ikke har vært like forutsigbart som før.

Bekledning og fottøy

Medbring gjerne tøy til safarituren i naturens egne farger, dvs. sandfarget, brune og grønne nyanser. Ved kysten anbefales det lyse farger som ikke tiltrekker seg solstrålene på samme måten som mørkt tøy gjør. Kunststoff er ikke så veldig behagelig å ha på i dette klimaet. Tøy av bomull er å anbefale. Ta gjerne med både kortermet og langermet singlet/skjorte samt shorts og bukse. For herrer er det kutyme å ha på seg bukse til middagen, ikke shorts. Fine klær er kun nødvendig på enkelte lodges og hotell. Tøystilen i Kenya er vanligvis uformell og avslappet. På safariturer i høylandet (mellom 2000 og 2400 meter over havet), f.eks. ved Mt. Kenya og Aberdare skogene i Kenya kan det oppleves kjølig temperatur om morgenen og om kvelden. En varm genser og lange bukser kan være lurt å ha med. Dette gjelder spesielt i de kaldeste månedene - juni, juli og august - som kan by på temperaturer ned mot 5 grader om morgenen. Husk badetøy både til lodgesafari og badeferieoppholdet. Håndklær kan lånes på alle hoteller og lodges. Det er også godt å ha med gode sko som gir plass og luft til føttene. Lette sko til å bruke om kvelden og ved kysten er også fint å ta med. Det er kun nødvendig å ha med vandrerstøvlene om man har planer om å bestige f.eks. Mount Kenya. Badesko eller sandaler kan være fint å ha med om det er koraller tett på kysten da disse kan gjøre vondt å tråkke på. Det viktigste rådet å gi er at det er lurt å pakke så lett som mulig. Det er mulig å vaske tøy i løpet av ferien ved mer enn to netter på stamme sted og det koster veldig lite.

Godt å vite før du pakker

Om du har bestilt badeferie etter safarituren er det mulig å dele din bagasjen i to. Det gjør du ved å pakke en sekk (myk) til safarituren og en koffert til badeferien. Kofferten til badeferien kan vi oppbevarer på vårt kontor i Nairobi når du er på safari. Du får den igjen på flyplassen innen du flyr videre på badeferie. Om du har fly direkte fra savannen til Indiahavet da medbringes hele bagasjen på safarituren. 

Mygg og småkryp

Mygg, insekt og diverse småkryp er ofte noe reisende til Afrika bekymrer seg for. Virkeligheten som møter dem på størstedelen av destinasjonene våre i Øst-Afrika er veldig annerledes. Dette forbauser mange. Forekomsten av mygg er oftest mye mindre enn på en sommerdag i Norge, og veldig få bærer malaria. De norske helsemyndighetene anbefaler medisin mot malaria. Det er opp til den enkelte å velge om man vil ta denne medisinen. Det er myggnetting og/eller myggspray på alle lodges og hotell. Du kan ta med vanlige myggspray fra Norge. Man trenger ikke å kjøpe spesielle medikamenter tilpasset afrikanske mygg. Slanger, skorpioner og andre småkryp finnes, men ses ikke ofte. 

Plastforbud i Kenya

I august 2017 innførte Kenya et forbud mot plastposer. Det betyr at det ikke er tillatt å innføre, bære og selge plastposer. Har dere f.eks. plastposer med fra taxfree da må plastposen legges igjen på flyet.

Tidsforskjell

Kenya er 2 timer foran Norge på vinteren. Ved bytte til sommertid i Norge er Kenya 1 time foran Norge.

Telefoni

Det mobile nettverket i Kenya har god dekning uansett hvor avsides på savannen eller ved kysten lodgene og hotellene ligger. Husk at det er dyrt å bruke det norske telefonnummeret i Afrika. Det koster også mye å motta SMS fra Norge. Dersom det oppstår et behov for kommunikasjon, kan reiseleder eller sjåfør hjelpe deg med å anskaffe et lokalt SIM-kort. Det er enkelt å bruke og mobildata koster ikke mye. Pass på å nyte safarituren uten forstyrrende telefontid. Det er ikke greit å snakke i telefon på safarituren. Den internasjonale landskoden i Kenya er +254.

Safari Tours har kontor i Kenya

KENYA Africa Tours Marula Lane 40C, Karen Nairobi, Kenya +254 722 526186
Skandinavisk kontaktperson ved nødstilfelle: Africa Tours kontor i Nairobi: +254 722 526 186 (i Kenya ring 0722 526 186)
Claus Lund Sørensen i Danmark: +45 26184359
FLYPLASSREPRESENTANT I NAIROBI LUFTHAVN Kevin: +254 726 5240 03 (i Kenya ring 0726 5240 03)

Badeferie på Zanzibar

Velger du å forlenge din safari med en badeferie på Zanzibar bør du være oppmerksom på følgende ting:

Visum/innreisekort

Som norsk statsborger er det nødvendig å ha visum til Zanzibar (Tanzania). Visum til Zanzibar koster 50 USD per person, også for barn. Vi anbefaler at du søker eVisa online innen avreise. Søk via denne lenke. Turistvisum kan også bestilles ved ankomst og avregnes kontant, men det er ofte en langsommelig prosedyre. Visumet har en varighet på tre måneder. Pass må være gyldig i inntil seks måneder etter innreise. Sammen med visum til Zanzibar utfylles også et innreisekort som utleveres på flyplassen ved ankomst.

Hotell- og avreiseskatt på Zanzibar 

Zanzibar Revenue Bar har innført en skatt på hotell og infrastruktur på Zanzibar. Skattene oppkreves lokalt og betales kontant for gjester som har oppholdt seg på Zanzibar. Hotellskatt: USD 1 per person pr. natt. Beløpet avregnes kontant til hotellet ved utsjekk. Infrastrukturskatt: USD 1 eller TNZ 2000 per person ved utreise fra Zanzibar. Beløpet avregnes ”kun” om reisen videre fra Zanzibar går via Tanzania. Avreiseskatt: USD 48 per person. Beløpet betales på flyplassen ved avreise.

Valuta

Valutaen på Zanzibar er Tanzania shilling (TZS). Det kan veksles eller tas ut penger på Zanzibar flyplass og i Stone Town. 100 Tanzania shilling er (per juli 2019) 37 øre. 1000 Tanzania shilling svarer til nesten 4 kroner. Vær oppmerksom på at det ikke alltid er penger å ta ut i minibankene på Zanzibar. Din sjåfør/reiseleder hjelper deg gjerne med å finne et sted det lar seg gjøre. På Zanzibar kan det også betales med USD, men det er likevel lurt å ha litt lokal valuta tilgjengelig til besøk på små lokale steder. 

Vil du vite mer?

Du kan alltid kontakte en av våre Afrika-eksperter for mer informasjon på tlf. +45 88 73 40 00  

Været i Kenya


 

Reisedato 2020

Dato
6. jan. -
20. des.
10 dager
30 500 NOK
Motta tilbud

Reisedato 2021

Dato
24. jan. -
2. feb.
  Motta tilbud
3. okt. -
12. okt.
  Motta tilbud