Africa Tours CSS Sprite

Tanzania

  • Det perfekte safarilandet med langt til horisonten
  • Serengetis berømte sletter med veldig rikt dyreliv
  • Det dyrerike Ngorongoro-krateret og betagende Kilimanjaro

Verdt å vite om reiser til Tanzania & Zanzibar

Safari Tours byr deg velkommen til en enestående safari Tanzania. Med denne praktiske informasjonen vil vi gjøre deg klar for reisen din. Du er naturligvis velkommen til å kontakte oss, om du har spørsmål.

Du kan også lese mer om det gjenerelle som er godt å vite om reiser i Afrika. Her finner du blant annet mer om de gjenerelle råd om vaksinasjon og reisepapirer, tips til hvordan du får den beste safariopplevelsen, hva man gjør og ikke gjør på en reise til Afrika, og mye mer. Du er naturligvis velkommen til å kontakte oss, ved eventuelle spørsmål. Vi henviser dessuten til relevante myndigheter og nettsider for mer informasjon. Informasjonen her på siden oppdateres konstant, men finner du punkter, du mener bør endres, vennligst gi oss beskjed.  

Visum til Tanzania, innreisekort og pass

Det er visumplikt for alle norske statsborgere som reiser til Tanzania. Visum til Tanzania kan avregnes kontant ved ankomst, eller bestilles i forkant ved å kontakte Embassey of the United Republic of Tanzania i Sverige. Visum som utstedes ved ankomst til flyplass i Tanzania koster; USD 50, også for barn. Visumet har en varighet på tre måneder.

Tanzanias Ambassade:
Näsby Alle 6, 183 55 Täby,
Stockholm, Sverige
mailbox@tanemb.se 

Dersom en ordner visum ved ambassaden i Stockholm, begynner visumet å løpe allerede fra den dagen det er utstedt. 

Vær oppmerksom! Ditt pass må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreisen og samtidig ha igjen minimum to blanke sider. I veldig sjeldne tilfeller kan du bli avkrevd bevis for billett til hjemreisen samt at du har tilstrekkelig økonomi til oppholdet ditt. Dette i form av kontanter, reisesjekk eller kredittkort. Ha med kopi av passet ditt, kredittkort med mere som sikkerhet for tap av identifikasjonsdokumentene dine. Det gjør den etterfølgende prosessen mye enklere. 

Infrastruktur- og hotellskatt på Zanzibar fra 1. juli 2015

01. juli 2015 ble det innført Zanzibar Revenue Bar, som er en hotell- og infrastrukturskatt. Skattene oppkreves lokalt og betales kontant av gjester, som har bodd på Zanzibar.
Hotellskatt: USD 1 per person pr. natt. Beløpet avregnes kontant til hotellet ved ut-sjekk.
Infrastrukturskatt: USD 1 eller TNZ 2000 per person ved utreise fra Zanzibar. Beløpet avregnes bare om reisen videre fra Zanzibar går via Tanzania. Beløpet betales i lufthavnen ved avreise.
Utreiseskatt: USD 48 per person, som betales på flyplassen ved utreise. 

Vaksinasjoner påkrevd ved reise til Tanzania

Før avreise til Tanzania anbefales det å kontakte Folkehelseinstituttet for offisielle helsefaglige reiseråd og helsefaglig veiledning.

Kombinerer du reisen til Tanzania med innreise i et annet land i Øst-Afrika, er vaksinasjon mot gul feber påkrevd. Vaksinasjonsbevis vil oftest bli avkrevd som dokumentasjon ved innreisen til Tanzania fra andre østafrikanske land.

Husk å bestille tid til vaksinasjon i god tid.

Valuta i Tanzania

Tanzanias valuta er shilling (TZS). Det kan veksles eller tas ut penger i Kilimanjaro lufthavn, Zanzibar lufthavn og i de storbyene. 100 Tanzania shilling er (per oktober 2010) 39 øre eller 1000 Tanzania shilling er knapp 4 kroner. Vær oppmerksom på at det ikke er alle minibankene i Tanzania som er like pålitelige til å utbetale kontanter. I byer som Arusha og Zanzibar finner man alltid en minibank med penger. Din sjåfør/reiseleder hjelper gjerne med å finne et sted man kan ta ut penger. Det er også mulig å betale med USD de fleste stedene i Tanzania. Vi anbefaler likevel at man alltid har lokal valuta tilgjengelig, som ofte er eneste/foretrukket valuta på lokale markeder og små butikker.

I Tanzania kan man betale med VISA og MASTERCARD på de fleste lodges og hoteller, men ofte kun på beløpet. Prisnivå i Tanzania er på lodges og hoteller ca. halv pris av norske hotellpriser. En øl koster ca. 30 NOK. En brus eller Farris ca. 13 NOK. En flaske med rød- eller hvitvin koster ca. 200-230 NOK. US Dollar sedler må være av nyere dato og ikke eldre enn fra 2006. Vi fraråder på det sterkeste at du veksler ”svart”.

Sikkerhet på destinasjonen

Vi følger Utenriksdepartementet sine reiseråd. Se reiseinformasjon på www.regjeringen.no. Om det mot forventning oppstår problemer i Tanzania, som gjør at Utenriksdepartementet fraråder reiser ditt, vil du få tilbud om en annen reise eller få pengene retur. Din sikkerhet er det som er viktigst.

Sykdom på reisen

Ta kontakt med din reiseforsikring om du blir syk på din reise i Tanzania.

Tips

Det er vanlig å legge igjen tips i Tanzania, men det forventes ikke nogen bestemt prosentsats. Legg gjerne igjen godt med tips på lokale restauranter, men ikke fult like mye er nødvendig på hotellene. Det er også god skikk å gi litt, f.eks. 5 kroner per koffert, til dem som bærer kofferten din på flyplassen, ved lodges og på hoteller. Betjeningen på rommene og til måltidene på lodgen vil også sette pris på tips. Alt i alt er det ikke mye man trenger å gi, ta utgangspunkt i ca. 20 kr per person per dag. Du kan gjerne få din reiseleder til å hjelpe med å organisere dette. Til sjåføren på safariturene er det vanlig å gi ca. 8-10 USD per safaridag, per person. Denne tipsen gis typisk på siste dagen med safari, og avspeiler hvor fornøyd du er med både kjøring og service. Det er selvfølgelig frivillig.

Været

Tanzania ligger rett sør for ekvator. Solen er av denne grunnen veldig hard mot vår sarte norske hud. Det er lurt å bruke solkrem med høy faktor, gjerne faktor 30-50. I tillegg er det viktig unngå for mye direkte sol i timene midt på dagen.

Ved kysten er klimaet tropisk med høy luftfuktighet. Det er ofte en frisk bris fra havet som kjøler litt. Inne i landet, hvor safariturene finner sted, er klimaet mye mer tørt. Varmen kjennes behagelig for folk flest. Dagtemperaturen inne i landet er vanligvis ca. 25-30 grader. Ofte foregår safariturene på morgenen, hvor temperaturen ikke er like høy. Det er verdt å notere seg at temperaturen varierer alt etter hvilket område man befinner seg i. Opphold i høylandet er noe mer kjølig, med temperaturer ned til 2-5 grader på natten. Det er derfor lurt å ta med en genser av fleece eller en jakke. Uansett hvor høy temperaturen er, så er solen veldig sterk. Temperaturen svinger noe i løpet av året i innlandet, mens temperaturen er veldig stabil ved kysten. Her er lufttemperaturen ca. 30 grader året rundt. Den varmeste tiden er i vårt vinterhalvår. Vanntemperaturen er ca. 26-28 grader året rundt. Statistisk sett regner det mest i april, mai og november. Det er minst nedbør fra juli til oktober samt fra desember til februar. De siste årene har klimaforandringene spillet inn. Dette har betydd at været ikke har vært like forutsigbart som før.

Bekledning og fottøy på reise i Tanzania

Medbring gjerne tøy til safarituren i naturens egne farger, dvs. sandfarget, brune og grønne nyanser. Ved kysten anbefales det lyse farger som ikke tiltrekker solstrålene på samme måten som mørkt tøy gjør. Kunststoff er ikke så veldig behagelig å ha på i dette klimaet. Tøy av bomull er å anbefale. På safariturer i høylandet (mellom 2000 og 2400 meter over havet), f.eks. Ngorongoro-krateret i Tanzania, kan det oppleves kjølig temperatur på morgenen og på kvelden. En varm genser og lange bukser kan være lurt å ha med. Dette gjelder spesielt i de kaldeste månedene - juni, juli og august - som kan by på temperaturer ned mot 5 grader på morgenen. For herrer er det kutyme å ha på seg bukse til middagen på kvelden, ikke shorts.

Fottøy bør avspeile aktiviteten. Har du planer om å bestige Kilimanjaro, er det nødvendig å ha med vandrerstøvlene. Badesko eller sandaler kan være fint å ha med til badeferien om det er koraller tett på kysten, da disse kan gjøre vondt å tråkke på. På safari er et par lette sko som gir plass og luft til føttene best. Det viktigste rådet å gi er at det er lurt å pakke så lett som mulig. Det er mulig å vaske tøy i løpet av ferien ved mer enn to netter på stamme sted og det koster veldig lite.

Telefoni

Det mobile nettverket i Tanzania har god dekning uansett hvor avsides på savannen eller ved kysten lodgene og hotellene ligger. Husk at det er dyrt å bruke det norske telefonnummeret i Afrika. Det koster også mye å motta sms fra Norge. Dersom det oppstår et behov for kommunikasjon kan reiseleder eller sjåfør hjelpe deg med å anskaffe et lokalt sim-kort. Det er enkelt å bruke og mobildata koster ikke mye. Pass på å nyte safarituren uten forstyrrende telefontid. Det er ikke greit å snakke i telefon på safarituren. Den internasjonale landskoden i Tanzania er +255.

Plastforbud i Tanzania

I juni 2019 innførte Tanzania et forbud mot plastposer. Det betyr at det ikke er tillatt å innføre, bære og sælge plastposer. Har dere f.eks. plastposer med fra taxfree da må plastposen legges igjen på flyet.

Tidsforskjell

Tanzania er 2 timer foran Norge på vinteren. Ved bytte til sommertid i Norge er Tanzania 1 time foran Norge.

Safari Tours har kontor i Tanzania

Leopard Tours Kijenge Road Plot No. 17, Arusha, Tanzania Tel: (+255 27) 2503603, 2548441 Fax: (+255 27) 2508219, 2504131, 2504134, 2508874 Email: leopardtours@leopardtours.co.tz
Skandinavisk kontaktperson i nødstilfelle: Claus Lund Sørensen i Danmark: +45 26184359

Vil du vite mer?

Du kan alltid kontakte en av våre Afrika-eksperter for ytterlig informasjon på tlf. +45 88 73 40 00.

Skal du bestige Kilimanjaro?

Har du bestemt deg for å bestige Kilimanjaro, kan det være lurt å lese vår praktiske informasjon som spesifikk omhandler bestigning av Kilimanjaro.  

Fun Facts om Tanzania

  • - Det sies at gnuene følger lyden fra tordenskyene på deres 800 km årlige vandring
  • - Høyeste fjell i Afrika: Kilimanjaro også kalt "Afrikas Tak" med sine 5.895 meter

Været i Tanzania


 

Denna hemsida använder sig utav cookies för att fungera, till användning av trafikmätning och optimering av sidans innehålla samt till att målanpassa marknadsföring. Vid att använda vår sida accepterar du användning av cookies till dessa ändamål. Se privatlivs- och Cookiepolitikk
Nei takk
Acceptera cookies
Information
Funktionalitet
Statistik
Marknadsföring

Vad är cookies?

En cookie är en fil, som browsern lägger på din dator. Det gör det möjligt att känna igen din dator, och komma ihåg det val du tidigare har valt på hemsidan. En cookie kan inte sprida datorvirus eller andra skadliga program. Cookies raderas av sig självt efter några månader ( kan variera), men de förnyas efter varje besök. Cookien kan inte se, vem du är, vad du heter, vart du bor eller om datorn används utav en eller flera personer. Om du ger personliga uppgifter till en hemsida, så kan en cookie dock användas till att komma ihåg dig till nästa gång du besöker hemsidan.

Hemsida

ASPSESSIONID# - raderas när browsern stängs

Hemsidan använder denna cookie till att identifiera den besökande, på tvärs av sidor, under besöket.

cookieSafe - 6 månader

Innehåller en säker kopia av utvalda 3. parts cookies, så de inte går förlorade, om de blir raderade av browsern.

Cookie-inställningar

cookiebar - 6 månader

Används till att komma ihåg de val som tas under Cookie-inställningar, samt om villkoren har blivit accepterade.

Zopim Chat

__zlcmid - 1 år

Live chat widget sets the cookies to store the Zopim Live Chat ID used to identify a device across visits.

Google Analytics

_ga - 2 år

Registrerar ett unikt ID, som används till att föra statistik över hur den besökande använder hemsidan.

_gid - raderas när browsern stängs

Denna cookie används till att spåra, hur lång tid den besökande använder på hemsidan.

_gat - 1 dag

Används till att reducera mängden av förfrågningar till Google

collect - raderas när browsern stängs

Används till att skicka data till Google Analytics om den besökandes enhet och rörelse. Spårar den besökande på tvärs av enheter och marknadsföringskanaler.

Facebook Pixel

_fbp, fr, tr, datr, lu, c_user, fr, xs, p, presence, act, sub, sb - op til 2 år

Facebook-cookies upprättas, när du har varit på Facebook och besöker vår hemsida. Detta gör det möjligt för Facebook att tillpassa möjliga annonser eller inlägg baserat på din browserbeteende. Alla cookies förutom datr (2 år), lu (2 år) utlöper efter sessionsavslutning. Denna cookie blir använd till att målinrikta annonser på Facebook.

Google Adwords

ads/ga-audiences - Raderas när browsern stängs

Används av Google AdWords till att visa annonser för besökande, som förmodligen vill vara intresserade, baserat på den besökandes online beteende på tvärs av hemsidor.

ads/user-lists/# - Raderas när browsern stängs

Ukendt.

Google Doubleclick

test_cookie - Raderas när browsern stängs

Används till att kontrollera om browsern understödjer cookies.

IDE - 2 år

Används till att registrera och rapportera om hemsidoanvändarens handlingar efter att ha sett eller klickat på en av annonsörens annonser. Förmålet är att mäta effekten av en annons samt att målinrikta annonser till användaren.

Sleeknote

SNC - 2 år

Används till att tracka anonym data till statistik för övergripande användning av Sleeknote samt individuella events på boxarna.

SNS - Raderas när browsern stängs

Upprättas/uppdateras vid varje besök. Används till att åtskilja registrerade användare av formulär.

_pk_id - 2 år

Upprättas vid varje besök. Används till åtskilja användare till statistik.

_pk_ses - Raderas när browsern stängs

Upprättas vid varje besök. Används under den enkla sessionen till att gruppera sidvisningar till statistik för boxar och visningar.