Africa Tours CSS Sprite

 Safari Tours vil bevare "vårt" Afrika

For Safari Tours er det viktig ikke bare å kunne vise deg, men også dine barn, barnebarn og mange fremtidige generasjoner, det fascinerende dyrelivet og den vakre naturen i Afrika. Afrika er hjem for mange truet dyrearter, som dessverre fortsatt er i søkelyset til krypskyttere. De må beskyttes, og det samme gjelder for naturen de lever i. Derfor har vi i samarbeid med Ree Park Safari og Karen Blixen Camp opprettet Karen Blixen Camp Trust, som det første steget på rette vei. Med Karen Blixen Camp Trust er det startet et fond, som blant annet omfatter et anti-krypskytte program kalt Mara Elephant Project. Programmet hjelper også de lokale med utdanning og jobber med å skape forståelse for dyrene i området. Karen Blixen Camp Trust agerer i hele Masai Mara, Kenya. Det er et enormt stort område og likevel synes det ikke stort nok. På grunn av befolkningsvekst er der bruk for mer jord til matproduksjon. Dette resulterer ofte med at det blir tatt jord fra dyrene. Mindre plass til å beite på og mindre plass til å jakte på gir flere konfrontasjoner mellom dyr og mennesker. Heldigvis er det gjennom Movable Booma Project skapt en bæredyktig måte på at de lokale kan ha kveg, uten å måtte slås med løver, geparder, hyener og andre jegere på natten. 

Afrika er et stort kontinent med mange land, som har bruk for hjelp i kampen mot krypskyttere, for naturbevaring og for å skape velferd blant de lokale. Derfor er vi også en del av Black Mamba - Et anti-krypskytte prosjekt i Kruger Nasjonalpark, hvor det er kvinner som patruljerer området. Dette helt uten våpen. Likevel har prosjektet gitt imponerende resultater. For det første er krypskyting redusert drastisk og for det andre har det bedret livskvaliteten til kvinnene som jobber med prosjektet. 

Vi er veldig bevisst om vår sosiale ansvarlighet - også i forhold til Co2-utslipp. Hvordan kan man best gjøre det med naturen sin interesse i tankene? Det gjør man naturligvis ved å plante spekboom planter. Disse sukkulentene har en fantastisk evne til å omdanne Co2-gass til ilt. En hektar spekboom planter kan romme hele 200 tonn med Co2. Alle som kjøper en av våre Explore reiser, støtter beplantningen av spekboom og oppnår der igjennom en nullstilling av Co2 fotsporet på reisen.