Africa Tours CSS Sprite

Masai Mara Nasjonal Reserve

Masai Mara naturreservat er hjemsted for mange av de populære og fascinerende store kattedyrene, blant annet mange løver, hurtige geparder og sky leoparder. Men store kattedyr er ikke det eneste Masai Mara har å by på!

Spesielt i tiden fra juli til oktober vrimler det av dyr på de langstrakte gressavannene, som nesten ser helt svarte ut av alle gnuene som kommer hit under den årlige vandringen (migrasjon). Dette kalles ofte et av verdens største underverker – og med god grunn.

Nesten to millioner hovdyr og klovdyr vandrer sørover fra den store Serengeti-nasjonalparken i Tanzania til Masai Mara i Kenya. Både de mørke gnuene og de stripete sebraene kommer vandrende for å meske seg med det friske gresset, som etter regntiden står klart til dem når de kommer fram. Men først må alle dyrene krysse den store Mara-elven, der hundrevis av krokodiller ligger og venter på et lettvint måltid.

Man skulle kanskje tro at Masai Mara virker tom etter å ha hatt besøk av så mange dyr, men den er full av dyr året rundt og er definitivt verdt et besøk også utenom tiden for den store vandringen. Masai Mara er full av hov-, klov- og rovdyr som hører hjemme i reservatet.
I tillegg har området et fugleliv helt uten sidestykke, med nesten 450 forskjellige arter.

Den fascinerende og vakre naturen man får sjansen til å oppleve, med kuperte sletter, bakker og skogområder, er fantastiske omgivelser for alle bildene man bare er nødt til å ta på safarituren.

Reservatet ligger relativt lett tilgjengelig til, vel seks–sju timers kjøring (270 km) sørvest for Nairobi, og siden det er 1510 km² stort, blir det ingen mangel på nye habitater å undersøke på alle safariturene man drar ut på. I en høyde av 1500–2000 moh. er klimaet i Masai Mara stort sett svært behagelig – ikke for kaldt, men heller ikke for varmt.

Dette har også gjort Masai Mara til det krigerske Masai-folkets hjemsted gjennom mange generasjoner. Heldigvis er de ikke fiendtlige mot turister, de er tvert imot svært gjestfrie. De viser gjerne fram sine tradisjonelle landsbyer, og vil gjerne fortelle om og vise frem kulturen sin til interesserte. Masai Mara betyr "masaienes flekkede land".