Africa Tours CSS Sprite

Samburu Nasjonal Reserve

Cirka 325 km fra Nairobi (rundt 6 timer å kjøre), i det tørre nord-Kenya, ligger det 165 km² store Samburu-reservatet. Reservatet ligger på en lavaslette med bratte kløfter og kupert terreng.

Den sentrale nerven i reservatet er Ewaso Ngiro-elven også kjent som "den brune elven”. Den gir liv til dyrene og vegetasjonen rundt seg. Fra oven ser den ut som en grønn slange, som bukter seg gjennom landskapet.

På begge sider av elven er det et galleri av grønt bestående av blant annet paraplyakasietrær og doumpalmer, som tiltrekker en sverm av fugleliv. I dette området finnes noen av Kenya sine mest sjeldne dyrearter, som giraffgazellen, Grevys sebra, nettsjiraffen, og oryxantilopen, I Samburu ses også den somalistrutsen med blå bein, perlehøner og forskjellige ørner. Det er registrert mer enn 365 forskjellige fuglearter i reservatet.

Størstedelen av de turene som er planlagt hit har to overnattinger i Samburu. Du kan også fint ta tre overnattinger. Det gir deg to hele dager og dermed god tid til å utforske området. Med de gode veiene Kenya har fått, er det mulig å nå fra Nairobi til Samburu på en dag og nå frem før lunsj.

Samburu er fantastisk! Det er ikke overkjørt av turister, og for mange safarireisende er det et av de absolutt vakreste områdene i Kenya.