Africa Tours CSS Sprite

Reiser til Afrika

Slipp drømmen fri - er vår oppfordring til deg!

Muligheten for å oppleve Afrika, som det enestående kontinentet det er, har aldri vært enklere og mer eventyrlig. Med Safari Tours kan du skape din helt egen Afrika safari og oppleve akkurat det du helst vil, på tidspunkter og i perioder som passer best for deg. Safari Tours bringer deg dypt inn i hjertet av Afrika, hvor kulturen og tradisjonene leves i pakt med naturen. I løpet av våre 35 års erfaring med safarireiser til Afrika har vi oppbygget en gjensidig respekt med lokalbefolkningen. Vi tar vare på den storslåtte naturen som kan være veldig skrøpelig. Av denne grunnen inngår vi mange steder i en effektiv dyrebeskyttelse og vurderer løpende hvor naturen kan tåle vår tilstedeværelse. Du kan lese mer om Safari Tours sine verdier og sosial ansvarlighet.

Det afrikanske kontinentet er så stort, at det kan by på det meste.
Fra de vakreste hvite sandstrender langs Indiahavet til den ufremkommelige junglen og regnskogen i Uganda. De storslåtte savanne-viddene i Kenya og Tanzania, samt de heteste ørknene, snøkledde fjell, gigantiske vannfall, betagende utstrakte elver, rå klipper og eventyrlige grotter i både det sørlige Afrika og det østlige Afrika. På en reise til Afrika kan Safari Tours bringe deg rundt til alt dette.

Størstedelen av Afrika har tropisk klima. Nord og sør for den brede tropesonen ved Ekvator er klimaet subtropisk; de høyeste fjellene i blant annet Øst-Afrika har temperert klima. Afrika er derfor et varmt kontinent.

Afrika er det neststørste av de syv kontinentene i verden. Det strekker seg over et område som svarer til ca. 20 % av jordens totale landareal. Fra den nordligste delen av kontinentet til Kapp det Gode Håp i Sørafrika er det ca. 800 mil. Derfor er det ikke overraskende at det er stor variasjon på hvordan været er alt etter hvilket land du besøker på din safaritur. De nordligste områdene av Afrika har subtropisk ørken- eller steppeklima. Været er varmt og tørt. Det sentrale Afrika har tropisk klima og været er varmt og fuktig med omkring 30 graders varme året rundt. Det sørlige Afrika har stort sett bare subtropisk klima. Det er derfor et mildt klima med veldig lite utsving i temperaturene.

Før kolonitiden hadde Afrika 10.000 stater med forskjellige styreformer. Det fantes både familiegrupper av jegere og samlere som San-folket i det sørlige Afrika, mer strukturerte grupper som familieklanene til det bantu-talende folket i det sentrale og sørlige Afrika, samt veldig strukturerte grupper på Afrikas Horn. I tillegg fantes de saheliske kongedømmene og autonome bystatene, som swahili-folket sine handelsbyer, langs kysten af det østlige Afrika.,
I dag har Afrika 53 uavhengige stater med grenser som stort sett ligner på de grensene de europeiske kolonistene tegnet opp. Afrikanene har et forholdsvis avslappet forhold til religion. I mange områder består troen av en kombinasjon av gamle åndelige tradisjoner og den religionen som kom med europeisk kolonialisme.

En reise til Afrika er på alle måter en stor reise. Alt det du ser og alt det du hører vil du selvfølgelig gjerne vite mer om. Med Safari Tours har du alltid en vitende reiseleder i nærheten. På den måten får du det beste feriemindet med tilbake til Norge.

 

Vi gleder oss til å by deg velkommen til Afrika!