Africa Tours CSS Sprite

Bestig Kilimanjaro

Kilimanjaro. Ikke bare det høyeste fjellet i Tanzania, men det høyeste fjellet i Afrika. fortsatt like majestetisk å se på, og fortsatt med snø på toppen, 5.895 meter over havet. Å bestige Kilimanjaro er selvfølgelig en utfordring, men ikke en umulighet. Med det rette valget av reiserute opp fjellet, og gjerne med en dag med akklimatisering på veien opp, er det mange som når toppen av Afrika. Etter (eller innen) bestigning av Kilimanjaro er det mulig å forlenge reisen med f.eks. safari eller badeferie på Zanzibar.Rejser under temaet »Bestig Kilimanjaro«

Bestig Kilimanjaro - Afrikas høyeste fjell

Å bestige Kilimanjaro er en utfordring, som tiltaler mange eventyrlystne. Det 5.895 meter høye fjellet ber nesten om å bli besteget, sådan som det står høyt over det afrikanske landskapet. Både målet og selve reisen vil gjøre deg målløs.

Du starter med dine rejsekamerater i det frodige og varme Tanzania, og begynner oppstigningen gjennom grønn skog og vide hedelandskaper. Deres omgivelser blir dag for dag mer barsk og klippepreget. Bestigningen av Kilimanjaro fortsetter i et rolig og støtt tempo, og cirka en uke etter står dere på toppen av Afrika. Du og dine medreisende står skulder ved skulder, akkurat som de snøhvite fjelltopper. Foran dere er det en overveldende utsikt over det majestetiske og kalde fjellandskapet. Uansett hvor øyet ser, er det glitrende klipper i det barske landskapet. Sammen har dere oppfylt deres felles mål og drøm. Utover den sterke og hurtig voksende lagånd er det din egen viljestyrke, som har skubbet deg det siste stykket opp fjellet.
Det er flere gode ruter opp, hvis du har en drøm om å bestige Kilimanjaro. Machame ruten og Marangu ruten, bedre kjent som Whisky og Coca Cola, er de rutene vi benytter hos Safari Tours. Begge rutene er planlagt med akklimatiseringsdager, og bestigningen skjer i et tempo, som er langsomt nok til å forebygge høydesyke.

Machame

Machame ruten, populært kalt Whisky ruten, er den mest utfordrende av de to rutene. Men Machame betegnes også som den vakreste av de to. På denne turen trår både vilje og sammenhold for alvor i kraft. Bestiger du Kilimanjaro via Machame ruten, vil du og dine reisekamerater overnatte i telt på veien opp. Alle måltider spiser dere felles i et stort telt, hvor kokken på utflukten tilbereder maten. På reisen opp på taket av Afrika, langs Machame, skifter det landskapet dere passerer hele tiden karakter. Fra grønn høylandsskog med ville dyr og langs hedelandskap med rare plantevekster av forskjellig art. Jo høyere dere kommer opp, des bedre kan dere se og fornemme, hvordan både vegetasjon og antallet av dyr blir mindre og mindre. Dere fortsetter forbi områder som nesten er som alpin ørken, samtidig som dere nærmer dere reisens mål. Dere når opp til de snøhvite topper, med en felles bevidsthet om, at nettopp dere har gjennomført et eventyr uten like.

Marangu

Marangu ruten, eller Coca Cola ruten, er den mest populære ruten til toppen av Kilimanjaro. Det er også den mest direkte ruten, men det betyr ikke, at den er enkel. Å bestige Kilimanjaro er fysisk hardt, uansett hvilken rute du velger. Din egen kampånd og lagånden med dine medreisende, vil ofte være avgjørende når det siste stykket av veien til toppen skal tilbakelegges. Marangu ruten er ut over å være den korteste ruten, også den med de mest komfortable overnattinger. På veien til toppen overnattes det i store og simple hytter, og middagen spises i en felles spisesal. Dere beveger dere, som på Machame ruten, fra skogområder, forbi vide områder med åpen hede, inntil dere befinner dere mellom de klippefylte områdene på den siste strekningen av ruten. Man får ikke sett like mye av de fantastiske og allsidige landskaper, som på flere av de andre rutene, men utsikten på veien mot toppen er likevel utrolig vakker.