Africa Tours CSS Sprite

Kenyakysten

  • Skjønne palmekledde strender til en overkommelig pris
  • Mange aktivitetsmuligheter og stort utvalg av utflukter
  • Opplev det pulserende livet i den store havnebyen Mombasa

Reiser til Kenyakysten

De klare og lysende tropefarger står i vakker kontrast til den kritthvite sanden. I ettermiddagssolen ser man de tradisjonelle dhow seilskip, som seiler rundt mellom korallrevene. Langs stranden, som grenser opp til det innbydende Indiahavet, står det rekker med høye svaiende palmetrær. Her kan du i ro og mak lene deg tilbake og la den lette brisen børste bort hverdagens stress og jag, til lyden av bølgene ved Kenyakysten.
Mombasa er den andre største byen i Kenya. Den gamle byen er plassert på en øy, som ligger mellom to elver, Tudor Creek og Kilindini Port. Byen er forbundet med fastlandet via to broer.Kenyakysten er en strekning på ca. 50 mil som ut over å inneholde alle de perfekte ingrediensene til en badeferie, også rommer en rik kulturarv, en skjønn befolkning, nærliggende opplevelsesmuligheter og et smakfullt kjøkken.

Nord for Mombasa finner du de små kyst- og fiskerlandsbyene Kilifi, Watamu og Malindi. De små kystbyene er mindre turistpreget, enn det populære Mombasa, og er fylt av autentisk stemning.

I 1498 gikk den portugisiske oppdagelsesreisende Vasco da Gama i land i Malindi, og gjennom århundrer har seilende handelsmenn fra Europa og Østen brukt Malindi og Mombasa som havneby. Innflytelsen fra europeisk, arabisk og asiatisk kultur, er fundamentet for swahili kulturen. Maten på Kenyakysten inneholder smaksnyanser fra dette kulturelle miks, og består hovedsakelig av kylling og fisk med kokos, asiatisk krydder og friske grønnsaker.

Gjennom århundrer har mange innvandrere og handelsreisende bosatt seg i Mombasa, hovedsakelig fra midtøsten og det indiske kontinent. De kom primært som handelsmenn og faglærte håndverkere. De fleste stedene er det enkelt å kommunisere med lokalbefolkningen på engelsk.

Kenyakysten ligger ved ekvator og klimaet er behagelig tropisk. Dagtimene er varme og solrike med badevannstemperatur på rundt 27 grader året rundt. Temperaturen faller på natten og kjøler behagelig. 

En reise til Kenyakysten kan fint stå alene som badeferie, og det er rik mulighet for å dykke og snorkle. I 1968 åpnet Watamu Marine Nasjonalpark og Malindi Marine Park. Watamu har rykter for å være det beste stedet å dykke i Kenya. De fargestrålende korallrevene ut for Kenyakysten, inneholder over 150 forskjellige koraller, og er hjem for mer enn 600 arter av tropiske fisk.

Kenyakysten byr på et veld av skjønne innkvarteringer. Den prisbelønnete stranden Diani Beach, som ligger sør for Mombasa er bestemt også et besøk verdt. Kanskje la Safari Tours gi deg ditt livs badeferie på den private øyen Chale, som er 1.200 meter lang og 800 meter bred med privat strand og omkransende korallrev.

På en reise til Kenyakysten kan du også kombinere safari og badeferie og Tsavo Nasjonalpark ligger ca. 3 timer

å kjøre fra Mombasa, som er Kenya sin største nasjonalpark med mange muligheter for store safariopplevelser. Ca. 16 km uten for Mombasa ligger også Shimba Hills nasjonalreservat. Her er det mulig å ta på safari og se skogelefanter, den truet Sable antilope, Sykes aper og Sheldrick vannfallet. Shimba Hills Nasjonalreservat er en av de siste restene av kystnær tropisk skog i Afrika.

Karibu sana – velkommen

Populære badeferier på Kenyakysten. Se alle våre reiser til Kenyakysten 

Severdigheter Kenyakysten