Africa Tours CSS Sprite

Transportformer i Afrika

Infrastrukturen i Afrika er veldig varierende, og underlaget kan bestå av alt fra asfalt til savanne, gress, grus eller annet. Hos Safari Tours er transportformen på din reise valgt ut fra hva som er best i forhold til avstand som skal kjøres, underlag, området som besøkes og ikke minst komfort og tid. Pris påvirker selvfølgelig også.

Her kan du se en video om forskjellige transportformer samt lese en beskrivelse av de forskellige transportformene Safari Tours benytter på våre reiser i Afrika.

Safari-minibuss

Størstedelen av safarireiser i Kenya foregår i safari-minibuss med plass til opp mot otte personer. På våre rundreiser benytter vi høyest seks av de otte plassene. Dette betyr at alle gjester har vindussete. Taket i minibussen kan heves slik at du har mulighet for å stå opp når du vil filme eller ta bilder i løpet av safarituren. Reiser du på privat safari er det naturligvis mulig å benytte seg av alle plassene i safaribilen. Safari-minibussen brukes hovedsakelig på safarireiser i Kenya.

Firehjulsdrifta safaribil

Å kjøre på safari i en Landrover - en firehjulsdrifta safaribil - gjør at du som rejsende kan komme frem i stort sett alle typer terreng. Det er som oftest plass til otte personer i bilen, men på våre rundreiser benytter vi høyest seks av plassene. Det er vindussete til alle og taket kan heves slik det er mulighet for å filme og ta bilder i løpet av safarituren. Mange steder i Afrika er det vanlig å kjøre i firehjulsdrifta safaribil. Dette gjelder blant annet for safarireiser i Tanzania, i Sørafrika og i Uganda. Er du på safarireise i Kenya, og bor på en privat lodge som Karen Blixen Camp, da benyttes det åpne firehjulsdrifta biler. Her er bilen knyttet til selve lodgen.

Overland trucks

På våre rundreiser i det sørlige Afrika bruker vi ofte overland trucks som kan komme frem i stort sett alle typer terreng. Bilene benyttes blant annet på våre campingsafari i Botswana og Namibia. På denne rejseformen har man med campens utstyr (telt med mere) på transporten fra område til område. I forbindelse med denne transportformen er det mulig å få ladet batteriene dine til blant annet kamera og video ved hjelp av bilen sitt batteri.

Fly

For å spare tid, eller for å se alt fra fugleperspektiv, er det i flere land mulighet for å fly til og fra de ulike safariområdene og reservatene. Oftest er det små fly som benyttes, hvilket betyr at man kan avtale med piloten i hvilken høyde han flyr. Dette gjør det mulig å se landskapet veldig tydelig. Når man flyr i små fly er det viktig å bemerke seg at det er begrensning på hvor mye bagasje man kan ha med per person. Trenger man mer bagasje avregnes dette direkte med piloten. Tillatt bagasjevekt står skrevet i tilbud eller i dag-dag programmet.