Africa Tours CSS Sprite

Zanzibar

  • Eksotiske tropestrender og –hotell med god plass
  • Besøk krydderplantasjer eller svøm med delfiner
  • Den gamle arabisk preget handelsbyen Stone Town

Reise til Zanzibar

Bare navnet Zanzibar gir mange forestillinger og assosiasjoner om romantikk, varme, palmer, fordypelse, krydder og historie. Det er ikke vanskelig å forestille seg, at man er på øyen, selv om man ligger hjemme på sofaen. Det behøver ikke å være langt fra fantasi til virkelighet. Ta kontakt med en Safari Tours medarbeider for å få mer informasjon om en badeferie på Zanzibar.

Øyen Zanzibar ligger cirka 4 mil fra kysten av Tanzania og består av de to hovedøyene Unguja (Zanzibar øy) og den noe mindre Pemba.Cirka halvdelen av Zanzibars 700.000 innbyggere bor i Zanzibar by. Den gamle bydelen i Zanzibar by heter Stone Town. Her er det smale smug, sanselige basarer og hus med dører og altaner, hvis overdådige treskjærerier vitner om øyens storhetstid.

Zanzibar ligger nær ekvator, og plasseringen i Indiahavet gjør, at Zanzibar er kjøligere enn fastlandet Tanzania. Zanzibar har cirka syv til otte soltimer om dagen, året rundt. I tillegg er det er tropisk klima med behagelig varme. Når du snakker med en safari Tours medarbeider, får du en god beskrivelse av klimaet, slik dere sammen finner frem til, når det er best for deg å dra. 

Har du ikke allerede dykket eller snorklet, bør du springe ut i denne opplevelsen. Det er en fantastisk og fantasifull verden som venter på deg, rett under overflaten av det asurblå varme vannet. Tusenvis av vakre fisk og eventyrlige koraller har et eget liv i dette unike universet. Opplevelsen kan også ta utgangspunkt i den total avslapping, du opplever på stranden, når det kritthvite fine sandet smyger seg opp mellom tærne dine, samtidig som du nyte synet av Indiahavet gjennom en fargerik drink.

Man lærer gjerne et par ord på swahili, da folk hilser på livet løs, og det er god skikk å hilse tilbake.

De fleste stedene er det enkelt å kommunisere med lokalbefolkningen på engelsk. De lærer engelsk i skolen og vil gjerne bruke språket.

Alle ressorter som Safari Tours bruker på Zanzibar er nøye utvalgt, og blir løpende kontrollert, slik vi vet, de lever opp til de store kravene, vi stiller. Hotellene ligger alle rett ved skjønne hvite strender med vaiende palmer. Du kan blant annet oppleve tropiske hager med naturlige vannfall og den idylliske fiskerlandsbyen Nungwi. Der til er det mange gode fasiliteter, og man kan velge til all-inclusive på noen av hotellene.

Uansett om du velger en ren badeferie på eksotiske Zanzibar

eller i forbindelse med din safarireise, for eksempel fra Serengeti til Zanzibar er strand- , bade- og naturopplevelsene på Zanzibar fantastiske.

Zanzibar er kjent under navnet "The Spice Island", og Safari Tours anbefaler absolutt et besøk på en av øyens mange krydderplantasjer. Den gamle slavebyen Stone Town, byr på spennende historie og er absolutt også verdt et besøk.

Severdigheter Zanzibar