Africa Tours CSS Sprite

Skreddersydde safarireiser i Afrika

Hos Safari Tours ønsker vi å gjøre Karen Blixens ord om ”Mitt Afrika” til ”Ditt Afrika”. Vi hjelper naturligvis veldig gjerne DEG med DINE drømmer.

Vi tilbyr deg masse erfaring, sparring og gode råd om innholdet på din safarireise, og tilbyr avreise til Afrika hver dag året rundt.Rejser under temaet »Skreddersydde safarireiser«

En drømmereise etter dine ønsker

Noen mennesker drømmer seg ned på savannen blant elefanter, løver og flodhester. Andre sitter i en båt på Lake Naivasha og tar bilder av det unike fuglelivet. Andre igjen foretrekker en kritthvit sandstrand, hvor bølgene i havet beroliger sindet. En drømmereise er unik og det samme gjelder reisens innhold. Derfor skreddersyr vi safarireiser til Afrika til veldig mange av våre gjester, sådan at alle får reiseønskene sine oppfylt. Vi byr gjerne inn med tips og forslag, for har man aldri vært i Afrika før, er det oft vanskelig å begrense seg eller prioritere. Én av de drømmene vi ofte hører om fra førstegangsreisende, omhandler en safari hvor man opplever "The Big Five".

Big Five Safari

Selve begrepet ”The Big Five” kommer fra de innfødte og omhandler de fem dyrene, som betraktes som de vanskeligste og farligste å nedlegge. The Big Five er løven, leoparden, det svarte nesehornet, den afrikanske elefanten og bøffelen. Flere av disse dyrene er truet dyrearter. Derfor må det en god del flaks til for å se for eksempel det svarte nesehornet. Elefanter, løver og bøfler kan man heldigvis fortsatt oppleve ute på savannen i en av de mange nasjonalparkene. Her lusker løvene rundt eller blunder i skyggen, samtidig som elefantene trasker i vei i flokker for å finne mat og drikke. Både bøfler og elefanter ferdes oftest rundt vannhullene, og bor man på en tretopp hotell som f.eks. The Ark, kan man bruke både dag og natt på å betrakte deres forunderlige ferd. Leoparden er derimot sky, og man må ha mye flaks for å se den, selv om den finnes i mange nasjonalparker. Hvor man har størst sjanse for å se The Big Five varierer. To land skiller seg likevel ut i forhold til en Big Five safari: Tanzania og Kenya. Ønsker du å oppleve de sagnomsuste dyrene, er det derfor her du bør overveie å reise til.

Kombiner safari med en badeferie

En annen ting vi ofte får forespørsler om, er å sammensette en kombinasjon mellom safari og badeferie. Reisen innebær gjerne mellom 2-5 safaridager og heretter en rekke badeferiedager ved kysten. I følge våre mer enn 35 års erfaring med reiser i Afrika, er det en riktig god idé å kombinere safari og badeferie. Det gir deg tid til å oppleve de ville dyrene på nært hold og etterpå bearbeide minnene i avslappende omgivelser. Det finnes naturligvis mange forskjellige utgaver av denne kombinasjonen, og hvilken som passer deg, avhenger av, hva du ønsker. Ønsker du fantastiske safariopplevelser og total avslapping, er Kenya og Mombasakysten en fin kombinasjon. Kenya er safariens hjemland, og det er ikke uten grunn. De velbevarte nasjonalparkene huser en mektig mengde med ville dyr. Mombasakysten lever av å levere avslapping, og Hakuna Matata begrepet blir innfridd. Ønsker du derimot en enda mer eksotisk avslutning på din Afrika-reise, er Zanzibar et fremragende bud. Zanzibar er hjemsted for et mylder av krydder og har en imponerende kulturhistorie, som man den dagen i dag tydelig merker, når man beveger seg ned gatene i Stone Town.
En skreddersydd reise er unik, og kombinasjonen av de mange elementene, som utgjør den rette reisen, er forskjellig fra gang til gang. Derfor er du mer enn velkommen til å kontakte oss, så vi kan skreddersy din drømmereise ut fra dine unike ønsker.