Africa Tours CSS Sprite

Safari, safari, safari

Er du betatt av dyrelivet i Afrika, og er det det, du reiser til Afrika for å oppleve, har vi samlet en rekke safarireiser, som har fokus på dyrene. Det vil si, at det i dag-dag programmet ikke inngår badeferie på reisene. Fokus er på safari, på dyrene og naturen. Alle safarireisene er forslag. Ønsker du mer safari, eller kanskje en badeferie, vil vi naturligvis gjerne sende tilbud på dette.Rejser under temaet »Safari, safari, safari«

Safari – og de mange mulighetene for safarireiser

Mange drømmer om å ta på safari, men hva er en safari egentlig? En safari er en reise gjennom det ville landskapet, hvor man opplever de ville dyrene i deres naturlige leveområder. Ordet safari betyr også ”karavan reise” på Swahili, hvilket passer glimrende sammen med, at en safari gjerne kjøres i firehjulsdrifta biler gjennom villmarken. Villmarken, som du vanligvis kun finner i de beskyttede nasjonalparkene og reservater. En safari er ikke spesifikt definert til å inneholde noe bestemt. Det er et løfte om å oppleve den ville naturen i sin reneste form. Hva en safari innebærer, avhenger av, hvilket land du tar til og når.

Kom på Kenya migrasjonssafari

En av de helt store safaridrømme er for mange å se den store migrasjon. Den store gnu- og sebravandringen hvor opp mot 2 millioner gnuer og sebraer vandrer fra Serengeti i Tanzania til Masai Mara i Kenya i deres søken etter mat og drikke. Den store flokken skaper et kaos av svarte prikker på savannen og et enda større kaos, når Maraelven skal krysses. Ofte har man sett på tv, hvordan de står og venter på å ta springet. Med et, som om det gis et lydløst signal, begynner krysningen av elven. Sultne krokodiller ligger og venter på at en gnu eller sebra kommer deres vei, samtidig som løvene og hyenene tålmodig venter på den andre siden av bredden. En scene som er fascinerende på tv, men som er enda mer fantastisk i virkeligheten. Tar man på en Kenya migrasjon safari, altså en safari i juli-oktober i Kenya, hvor migrasjonen bør være i Masai Mara, vil sjåføren og/eller din reiseleder nesten alltid forsøke å gi deg denne unike opplevelsen. Men migrasjonen er bare én type av safariopplevelser.

Opplev fjellgorillaene på nært hold

En annen, og minst like overveldende, safariopplevelse er en gorillasafari. I fjellene i Uganda finner du de betagende og utrydningstruet gorillaene. Det beste stedet å se dette prektige dyret er i Bwindi nasjonalpark. Nasjonalparken er 331 km2 stor og er med på FNs liste over verdens naturarv. De første stegene du tar inn i Bwindi, er som å ta steg inn i en annen verden. Nasjonalparken er dekket av frodig regnskog, som har beriket området siden den siste istiden på vår jord. Det gjør Bwindi regnskog til den eldste regnskogen i verden. Formentlig av denne grunn finner du her en helt unik biodiversitet, hvor mer enn 160 forskjellige tresorter og over 100 forskjellige bregnearter har hjemme. Denne biodiversitet gjør Bwindi til det ideelle stedet for både fugler, sommerfugler og ikke minst fjellgorillaene å ferdes. 400 av de ca. 900 tilbakeværende fjellgorillaene har hjem i Bwindi, hvilket også betyr, at du ikke finner en bedre lokalisering for en gorillasafari. Man må ha en vis fysisk form, om det er gorillasafari man vil på. Det krever en del trekking gjennom ugjennomtrengelig regnskog for å finne, og ikke minst komme inn til, de imponerende flokkene. Når først målet er nådd og gorillaflokken sitter, henger og leker rett frem for deg, er det uten tvil det hele verdt.