Africa Tours CSS Sprite

Serengeti nasjonalpark

Ikke mange naturområder i verden, har samme magiske klang over seg som Serengeti. Gjennom utallige storslåtte filmer har dette veldig vakre og varierte viltområdet på 14.763 km² blitt kjent som verdens kanskje mest viltrike område.

Med gress-savanne, busksavanne med karakteristiske akasietrær, vakre granittformasjoner sentralt og sør i parken (også kalt Kopjes), samt sjøer og elver perfekt fordelt i et malerisk bilde, er området en fantastisk opplevelse. Her i Serengeti møter du et økosystem, som er hjem for dyrene vi typisk forbinder med Afrika.

Det man oftest opplever på film fra Serengeti er relatert til det nærmest uvirkelige sceneri, når opp mot 1½ million gnuer og mer enn en kvart million sebraer inntar savannen i den årlige vandringen i søken etter mat og vann – også kjent som den store migrasjonen. Filmen på TV er storslått, men virkeligheten er – tro på oss – enda mer imponerende og fascinerende. Intet måler seg med opplevelsen ved å stå på første radd på den storslåtte og nesten uendelige savannen i de første måneder av året, når gnuene kalver. Rovdyr og, naturligvis, turister samles om gress-eterne, som foruten gnuene også består av blant annet en kvart million sebraer, gaseller, antiloper samt bøfler, elefanter og et imponerende fugleliv. Løver, hyener, sjakaler, geparder og leoparder tar for seg på den grønne savannen, på hver deres spesialiserte måte å jage på.

Serengeti sin nabo i nord, Masai Mara i Kenya, har perioden med migrasjon fra juli til oktober. Vandringen returnerer igjen til Serengeti i løpet av november. Ønsker man å oppleve Serengeti i den perioden som er mest viltrik, er det våre vinter- og vårmåneder, man bør velge. I særdeleshet er januar til mars veldig populær på grunn av gnuenes kalvingsperiode. Etter påsken faller innkvarteringsprisene markant. I den perioden man kan få fremragende safari og samtidig spare masse penger i reisebudsjettet.

På grunn av parkens størrelse og gnuene og sebraenes vandring, er det viktig å velge den rette plasseringen for innkvartering alt etter hvilken årstid man reiser.

Informasjon og fakta:
Størrelse 14.763 km2. Avstand fra Arusha er cirka 335 km. Det tar cirka 7-8 timer i bil avhengig av, hvor i Serengeti man oppholder seg. Det er mulig å fly på cirka 1 time.