Africa Tours CSS Sprite

Kenya

  • Enestående variasjon i landskap, natur og dyreliv
  • Stor konsentrasjon av alle de klassiske Afrika-dyrene
  • Mange spennende kulturer, bl.a. de fargerike masaiene

Kenya safari

Du sitter behagelig, litt høyt oppe i en komfortabel minibuss. Din sjåfør har slukket motoren og stilheten er øredøvende. Horisonten er 8 mil fra deg, og mellom den og deg er det mer enn hundretusende gnuer i en fin mix med sebraer, løver, gaseller og utallige av andre dyr. Det ser ut som et paradis på jord. Den lette brisen smyger sig hen over dine bare armer og løfter de små hår med samme varme, som din kropp.

Din safarireise i Kenya har begynt.Det som kjennetegner Kenya safari er den voldsomme naturen, den enorme Rift Valley med sjøer og utslukte vulkaner og en av de tydeligste plate-forskyvninger på kloden. Det er også den imponerende Victoriasjøen, som leverer vann til Nilen, og hvor milliarder av fluer danner store skyer på himmelen. Det er Masai Mara savannen og Aberdare Høylandet. Kenya er en fantastisk blanding av stepper, delvis ørken, enorme savanner, utslukte vulkaner og tropisk regnskog.

Kenya ligger ved Ekvator og klimaet er behagelig tropisk ved kysten og har lavere fuktighet inne i landet. Året rundt er det varmt og solrikt i dagtimene og litt kjølig om natten, samt i høylandet.

I tillegg til dette kommer du tett på en skjønn, positiv befolkning, som er delt opp i 42 offisielt anerkjente etniske grupper, med hver deres kultur og tradisjon.

Kenya har 60 språk som morsmål, men de offisielle språkene er Swahili og engelsk. De fleste stedene er det enkelt å kommunisere med lokalbefolkningen på engelsk. De lærer engelsk i skolen og er ivrige etter å bruke språket.

«In the middle of nowhere» dukker det plutselig opp tre høye vakre og atletiske masaier bak en stor bunke med stein. På masai-språket er det ikke noe som heter «i morgen». Det forteller mye om måten de lever på og det de utstråler.

De fargerike klær og smykker bølger videre hen over savannen og din Afrikasafari har fått enda et inntrykk.

Alt du ser og hører vil du selvfølgelig gjerne vite mer om. Med Safari Tours har du alltid en kunnskapsrik reiseguide i nærheten.

Samburu Nasjonal Reserve, Buffalo Springs Nasjonal Reserve, Amboseli Nasjonalpark, Lake Naivasha, Lake Nakuru Nasjonalpark, Nairobi, Masai Mara Nasjonal Reserve – er de vakreste naturparkene og områdene i Kenya. Når du reiser med Safari Tours på safarireise, kan du velge mellom alle.

Populære safarireiser til Kenya. Se alle våre reiser til Kenya

Kenya Luksussafari og Mombasa

På denne safari, bor man på luksuriøse Karen Blixen Camp i Masai Mara med innkvartering i store luksustelt rett ved Mara-elven. All safarikjøring skjer i åpne 4-hjulsdrifta biler i det dyrerike området.

Big Cat Safari

Store safariopplevelser blant de store rovdyrene. Denne safarituren har fokus på løver, geparder og leoparder, men dere vil også få hilse på elefanter, sjiraffer, bøfler og mange andre dyrearter. Fantastiske opplevelser venter oss i Samburu, Masai Mara, Aberdares og på turen gjennom Great Rift Valley.

Populære severdigheter i Kenya