Africa Tours CSS Sprite

Uganda

  • Den kuperte, veldig frodige og grønne perlen i Øst-Afrika
  • Besøk hos fjellgorillaer og sjimpanser
  • Nilen og glimrende klassisk safari i vest og nord

Safari i Uganda

Den følelsen og påvirkningen mange opplever når de svømmer med delfiner, kan sammenlignes med den fantastiske og intense opplevelsen av å sitte nær en gorillafamilie. Du kjenner samhørighet med de store dyrene, og opplever at det ikke bare er deg som betrakter de, med like mye de som betrakter deg. 

Midt i denne fuktige regnskogen opplever man hvordan store deler av kloden så ut mange millioner av år tilbake i tid. En safarireise i Uganda har begynt.

Du finner noen av de mest unike severdighetene i verden i Uganda.På din safari kommer du veldig nær fjellgorillaer og sjimpanser. Mot Congo i nord kan man oppleve månefjellene, en fjellkjede som er opp mot 5000 meter høy. Regelmessig nedbør gjør, at naturen i Uganda veksler mellom myrområder, hedelyng, regnskog, fjellskog, savanne, store vannfall og massevis av nydelige innsjøer.

Ekvator skjærer rett gjennom Uganda. Landet er forholdsvis fuktig med et veldig jevnt klima i sør. Mot nord er klimaet noe mer tørt, uten at dette innebærer tørke. Det tropiske klimaet byr på temperaturer mellom 20 og 30 grader.

Befolkningen i Uganda er veldig imøtekommende. De er hovedsakelig kristne, men har en kulturell tilknytning til historiske åndelige guder. De offisielle språkene er Swahili og engelsk, og det er stort sett alltid mulig å kommunisere med lokalbefolkningen på engelsk. De lærer engelsk i skolen og vil veldig gjerne bruke språket. I tillegg til safarien i Uganda, byr møtet med lokalbefolkningen på spennende opplevelser.

Det har blitt gjort flere fossile funn i Uganda, på lik linje med nabolandene. Man fornemmer fort at man befinner seg i det området av Afrika som betegnes som «menneskehetens vugge». 

Uganda var tidligere var dekket av uberørt tropisk regnskog, som huset jaktstammefolk, pygmeene. Det finnes fortsatt områder i i Uganda, som fremstår stort sett like urørt som før. 

Dra på kanotur på Lake Bunyonyi og opplev det imponerende fuglelivet. Utforsk Entebbe, en liten oaseby, som ligger rett ved den største innsjøen i Afrika, Victoriasjøen. Se frem mot å oppleve det frodige og dyrerike området rundt månefjellene. I Murchison Falls nasjonalpark opplever man en blanding av savanne, regnskog, kupert terreng og fossefall, 

og i Ziwa Rhino Sanctuary er det nesehorn og mulighet for å oppleve «The Big Five». Lake Mburo nasjonalpark har en stor konsentrasjon av imponerende fugler, og i Bwindi nasjonalpark finner du verdens eldste regnskog og hundredevis av fjellgorillaer. I Queen Elizabeth nasjonalpark er det mange elefanter, løver, leoparder, flodhester, samt en 1/4-del av fuglelivet i hele Afrika. I Kibale Forest nasjonalpark, kan du oppleve mer enn 700 sjimpanser samt 12 andre primatarter.

Populær safarireise til Uganda

Ugandas perler på stripe

Privat safari med egen engelsktalende sjåfør og avreise 365 dager i året. Opplev sjimpanser og gorillaer på denne klassiske rundreisen. Det er også safari inkludert, båttur på Lake Mburo, cruise på Kazinga-kanalen i Queen Elizabeth nasjonalpark og vandretur. Prisen inkluderer gorilla- og sjimpansetillatelser, til en verdi av cirka kr. 8.300 NOK.

Populære severdigheter i Uganda