Africa Tours CSS Sprite

Togreiser i Afrika

En togreise i Afrika er en veldig annerledes reiseform sammenlignet med en klassisk safarireise. Likevel kan mange av opplevelsene være de samme. Transport i bil og med fly mellom destinasjonene på reisen har blitt byttet ut med tog, som i tillegg til transportmiddel også er innkvarteringsstedet for hele reisen eller for noen timer.  

En togreise er en veldig komfortabel reiseopplevelse, hvor man ikke er spent fast til et sete i bil eller fly, men kan bevege seg fritt rundt, samtidig som betagende landskap passeres.Rejser under temaet »Togreiser i Afrika«

Togreiser i Afrika

En togreise er en unik reiseform som på mange måter er veldig ideell, hvis man ønsker å oppleve Afrika i luksuriøse omgivelser. Afrika er ledende på markedet når det gjelder togreiser. Her finner man blant annet et av de mest luksuriøse

Rovos Rail

Mange drømmer om et gammeldags togeventyr. Kombinerer man dette med drømmen om safari, får man uten tvil den ultimative safariopplevelsen på skinner. Rovos Rail er et gjennomført konsept, som allerede fra du står på perrongen, gir deg en følelse av å reise tilbake i tid. Følelsen fortsetter når du går ombord på toget, hvor romantisk storhetstid stråler ut av alle elementene i toget. Alt fra innredning til matopplevelser og den sublime servicen. For å bevare den antikke stemningen er det ingen WIFI på toget. Man kan heller fokusere på det unike dyrelivet, den vakre naturen og det forhåpentlig gode selskap.

Rovos Rail utbyr flere forskjellige reiser på tvers av sørlige Afrika, og reiselengden kan variere fra to dager til to uker. Reisens innhold er planlagt nøye, slik du opplever det beste av de områdene du passerer, samtidig som det er plass til avslapping.

Madaraka Express

Madaraka Express er en togtur mellom Nairobi og Mombasa t/r på 5-6 timer, og er en god mulighet for å oppleve Kenya på en ny måte. Du opplever blant annet den største nasjonalparken i Kenya, Tsavo, som er kjent for store elefantflokker, utsikt til Afrikas tak, Kilimanjaro og lokalbefolkningen.

Den originale togreisen, også kjent som ’The Lunatic Express’, var en noe annerledes opplevelse enn den du får i dag. Reisen varte den gang mellom 12 og 24 timer, og på den gamle ruten var det ingen komfort, og passasjerer ble rådet til å ta ut gebisset, på grunn av togets voldsomme bevegelser. Den nye togturen har høy komfort, det er luftkondisjonering, og gode seter.

I dag heter ruten Madaraka Express, og er oppkalt etter Kenyas uavhengighetsdag. Den gamle ruten og den nye følges ad flere steder, men den nye ruten er mer direkte. Madaraka Express blev satt i drift den 1. juni 2017. Den har 17 vogner med plass til 1.200 passasjerer, og kjører 120 km i timen, på den 47 mil lange strekning.