Africa Tours CSS Sprite

Safarireiser i Afrika

I Afrika venter et nytt eventyr hver dag, selv for den som har reist rundt i Afrika mange ganger, er opplevelsen av eventyret ny hver gang en ny reise begynner.

Afrika har alle ingrediensene til en stor reise. Dyrene, naturen, kulturen, den flotte stjernehimmelen og mye mer. Alt dette og mye mer er blant opplevelsene på reisene.
Karibu Sana – Velkommen.Rejser under temaet »Safarireiser i Afrika«

Drømmen om en safarireise i Afrika

Det er for mange en barndomsdrøm å dra på Safarireiser i Afrika for å oppleve det ville dyrelivet i sitt naturlige element. Alene drømmen om å se enorme elefanter traske rundt i flokk på savannen med kurs mod neste vannhull, kan gi trang til en safarireise i Afrika, som overhodet ikke kan sammenlignes med andre reisedrømmer. Det er da også noe helt særlig, når elefantmor og unger plutselig dukker opp på det man trodde var veien til det neste vannhullet. Det er det også, men bare for elefantfamilien. Sånn er den vilde naturen så merkverdig. På savannen kan vi mennesker ikke bestemme over dyrene. Det er deres hjem, så safarirejser i Afrika er næsten altid på dyrenes præmisser.

Mange former for safarireiser i Afrika

Det er nesten alltid en selvfølge at en reise i Afrika inneholder en safari. Spesielt for reisende som ikke har vært på kontinentet før. Hvor ellers kan man dra på safari og oppleve en så stor variasjon av dyreliv? Det finnes ganske enkelt ikke andre kontinenter enn Afrika hvor så mange forskjellige ville dyr får lov til å ferdes fritt. Derfor er det også i Afrika at man finner safariens hjemland, nemlig Kenya - det var her hele begrepet safari oppstod. Når man tar den store vildtbestanden og de mange nasjonalparkene i betraktning, kan det heller ikke undre noen. Safari Tours arrangerer både safarireiser med internasjonale grupper til det populære safarilandet, akkurat som vi naturligvis også gjerne skreddersyr reisen din dit.

Masai Mara er lik med verdensklasse safari

Våres safarireiser med Kenya som destinasjon innebærer nesten alltid en safari i Masai Mara, den 1.529 km2 store nasjonalparken med en imponerende variasjon av dyreliv. Her ferdes de store elefantflokkene rundt om dagen i deres søken detter mat og vann, mens løveflokkene ligger trøtte i skyggen av et tre og venter på at varmen skal avta, så jakten kan gå i gang. Savannen er full av dyr, spesielt i perioden mellom juli og oktober. Ja, faktisk primært full av gnuer og sebraer, da den store gnu- og sebramigrasjonen foregår på dette tidspunkt i Masai Mara. Ikke mindre enn 2 millioner gnuer og sebraer inntar den store savannen og farger den nærmest svart. Det er et ordentlig festmåltid for løvene, og ikke minst krokodillene som ligger tålmodig i Mara-floden og venter på at dyrene kommer forbi – et bilde mange har sett på diverse naturprogrammer, og som ofte står øverst på ønskelisten når man planlegger en safari. Men Kenya er mye mere enn Masai Mara og safarireiser, og safarireiser er så mye mer enn Kenya. Tanzania, Sør-Afrika, Botswana, Namibia og Zimbabwe er andre land på det store kontinentet som tilbyr helt unike safarireiser.

Sånn velger du den riktige destinasjonen for din safarireise i Afrika.

Hvor du skal dra for å få drømmereisen din, avhenger av hva du drømmer om. Er det første gang ti reiser til Afrika, og har du en drøm om å se de ville dyrene, komme helt nærme en løve eller merke suset av en gepard som jakter sitt neste bytte, så er det spesielt to land som bør overveies: Tanzania og Kenya. Hvis du har vært i Kenya noen ganger, kan Tanzania være en god avveksling. Hvis du vil kombinere en storbyferie med en fantastisk safari, kan du med fordel kikke på Sør-Afrika. Sør-Afrika er også landet hvor du kan komme på hvalsafari eller dykke med haier. Har du en drøm om å oppleve den utrydningstruede berggorillaen, er Uganda en utmerket reisedestinasjon. Dersom du har et ønske om å oppleve litt av alt, - en lekker kombinasjon av storslåtte natur- og dyreopplevelser, er en rundreise det helt ideelle. Hva som passer deg best, er noe vi kan finne ut av sammen. Du kan kontakte oss, og så vil vi lytte til drømmeturen din til Afrika, og så hjelper vi deg med å finne det helt perfekte til deg.