Africa Tours CSS Sprite

Rundreiser i Afrika

Det venter mange skjønne opplevelser på våre rundreiser i Afrika. Flere av rundreisene er med opphold i mer enn ét land, og som gjest reiser man som en del av en gruppe.

Innholdet er en blanding av store safariopplevelser, natur og kultur. Ruten er nøye tilrettelagt og er basert på mange års erfaring.

En rundreise gir med garanti en rekke gode opplevelser i Afrika.Rejser under temaet »Rundreiser i Afrika«

Få det beste av Afrika på en rundreise

Safarireiser er et omfattende begrep. Afrika er et enormt kontinent, og dets plassering gjør, at naturen og mulighetene for opplevelser er veldig mangfoldig. Sammenlignet med mange andre steder i verden har Afrika fortsatt veldig mye urørt natur. Det betyr at listen over forskjellige opplevelser fortsetter i det uendelige, og det er alltid mer å se i Afrika. Det er ville dyreopplevelser, storslåtte naturopplevelser og kulturelle møter som setter seg i hjertet for alltid.
Ønsker du å få mange afrikanske opplevelser med hjem fra samme reise, er en rundreise en spennende mulighet å overveie. Rundreisene er tilrettelagt slik, at du får så mange store opplevelser av forskjellig karakter som mulig.
Det er flere muligheter for, hvordan din rundreise kan se ut. Du kan lage en privat rundreise eller delta i en gruppereise med en internasjonal gruppe med engelsktalende guide. Det er også forskjell på, hvordan dere sover og spiser. Det er mulig å bli med på en rundreise, hvor dere overnatter på skjønne lodges. Dere kan også ta på fullt betjent camping. Sist men ikke minst er det naturligvis forskjell på, hvor i Afrika din rundreise skal foregå.

Rundreise i Øst-Afrika

En safarireise i Øst-Afrika kan ta deg med til de to beste safariland i verden, Tanzania og Kenya. I Tanzania finner du blant annet Ngorongoro krateret. Krateret er 20 kilometer i diameter og fra kraterkanten er det 600 meter ned til bunnen. På kraterbunnen kan du dra på fantastisk safari, hvor du blant annet kan møte "The Big Five", som er elefanter, løver, bøfler, leoparder og nesehorn.
Safari i Tanzania er lik Serengeti. Serengeti nasjonalpark har et utrolig vakkert landskap med savanner, akasietrær og sjøer, og du finner alle de dyrene, som folk flest forbinder med safari. I Serengeti har du også mulighet for å møte de legendariske Big Five. Serengeti er kanskje best kjent for migrasjonen – den årlige store gnuvandringen. Her vandrer opp mot halvannen million gnuer i jakten etter mat og vann.
Gnuenes vandring fortsetter fra Tanzania inn i Kenya og Masai Mara. Masai Mara ligger i åpen forlengelse av økosystemet i Serengeti, og safarimulighetene her er likeledes utsøkte. I Masai Mara kan du ut over å møte The Big Five, også oppleve de store kattedyrene: løver, leoparder og geparder. Dette er bare noen av de dyrene, du kan oppleve i Masai Mara.
Tar du til Lake Naivasha sjøen i Kenya, kan du dra ut med båt opp av ferskvannssjøen blant de mange flodhestene, som ligger i vannoverflaten langs de frodige akasieskogene. I forbindelse med en båttur på den rolige vakre sjøen, er det opplagt å besøke halvøyen Crescent Island på den utslukte vulkanen Longonot. Her kan du oppleve forskjellige aper, antiloper, gnuer, sebraer, bøfler og også sjiraffer.
I tillegg er det en bred vifte av muligheter for betagende naturopplevelser og store kulturelle opplevelser.

Rundreise i sørlige Afrika

På en rundreise i sørlige Afrika venter det deg uforglemmelige og veldig forskjellige opplevelser. I Zimbabwe kan du oppleve det mektige Victoria Falls. Victoria-fallene skapes av Zambezi elven, som snevres inn i en smal kløft, hvoretter vannmassene velter ut over klippekanten. De enorme dampskyene omgir fossefallene, og hele 320 millioner liter vann styrter ut over kanten hvert minutt. Det er er derfor, Victoria Falls har fått kallenavnet ”Røyken-som-tordner” av de innfødte, eller på det lokale språket: ”Mosi oa Tunya”.
Søker du etter safari i Zimbabwe, er Hwange nasjonalpark et fremragende bud. Hwange er en av det sørlige Afrikas største nasjonalparker. Parken har det største antallet av pattedyr i en nasjonalpark i hele verden, med hele 108 forskjellige dyrearter, og over 400 fuglearter. I Hwange kan du oppleve parkens 30.000 elefanter, flere forskjellige antilopearter, hyener, afrikanske villhunder og mye mer. Naturen i Hwange varierer mye med alt fra Kalaharis tørre sandørken til savanne og tett, frodig skog.
Fortsetter du din rundreise til Namibia, bør du sørge for et besøk ved Sossusvlei og Deadvlei. De vakre landskapene er en del av Namibørkenen, og er nesten innbegrepet av Namibias skjønnhet. I Namibørkenen finner du verdens høyeste sanddyner, og det er et syn uten sidestykke å oppleve soloppgang og solnedgang, når en symfoni av farger sprer seg ut mellom dynene.
Vil du oppleve safari i Namibia, er Etosha Nasjonalpark den beste i landet. Når tørketiden kommer og vannressursene blir mindre og mindre, er det utrolige muligheter for å spotte dyr rundt de permanente vannhullene. I Etosha kan du oppleve nesehorn, bukke, sebraer, elefanter, sjiraffer, løver, sjakaler og hyener. Her er også en god bestand av både leoparder og geparder.
I det sørlige Afrika finner du også Botswana, og for safari i Botswana er Okavango deltaet i absolutt toppklasse. Okavango har et areal på størrelse med Telemark og er unik da vannet i deltaet aldri når ut til havet, og vannstanden er høyest i tørketiden. På grund av vannstanden er deltaet som en magnet for både planteetere og rovdyr. Blant rovdyrene kan du møte på løver, leoparder, geparder, flekkete hyener og den sjeldne afrikanske villhunden. Planteeterne består primært av sjiraffer, sebraer, bøfler, flodhester, elefanter og både det svarte og det hvite nesehornet.

I Botswana ligger også Chobe Nasjonalpark, som også blir kalt for elefantenes Afrika. Her bor nemlig rundt 70.000 elefanter. Chobe er bygget opp av et fantastisk system av elvesletter, kanaler, sjøer og små øyer.
Tar du til Sør-Afrika på din rundreise, er det mulighet for å gjøre et par stopp langs den sceniske Garden Route. Garden Route kan også lages som en rundreise i seg selv. Ruten snor seg langs Sør-Afrikas kyst fra Mossel Bay i vest til Tsitsikamma i øst. Garden Route er spesielt for de, som ønsker store naturopplevelser langs havet. På veien gjøres det stopp i de sjarmerende byene langs kyststrekningen.