En heldagstur til Cape Point og Kapphalvøya er et must for folk flest som besøker Cape Town.
Fra Cape Town langs Atlanterhavet og forbi fjellformasjonen De 12 Apostler til Hout Bay. I Hout Bay, en av de store fiskehavner i Sør-Afrika, er det mulighet for en båttur til et rev, hvor store flokker med pelsseler holder til.
Turen går videre via det berømte passet Chapman´s Peak Drive, som er et kunststykke i ingeniørkunst. Straffefanger bygget denne spektakulære landeveien i 1922. Den er delvis hugget ut i klippesiden og henger stort sett ut over havet. Ved Chapman´s Peak er det et flott utsiktspunkt med utsikt over havet og Hout Bay.
Her etter ankommer man Kapp det gode håp nasjonalpark, hvor sørvest-spissen av Afrika, Kapp det gode håp, og Cape Point er å finne. Det fremgår mange steder, at dette er stedet, hvor Atlanterhavet og Indiahavet møtes. I dag vet man, at de to oseaner møtes 15 mil sørøst for Cape Point, ved Kapp Agulhus, som er Afrikas sørligste punkt.
Det vokser flere sjeldne plantearter I Kapp det gode håp nasjonalpark, som fynbos, en lynglignende vekts. Det er også mulig å oppleve dyr som sebraer og antiloper, og ikke minst nærgående bavianer.
Atlanterhavets bølger slår inn mot kysten ved Kapp det gode håp og sender kaskader av vand opp over de flate klippeskjær. Vinden er kraftig, og det blåser saltvand gjennom luften.
Cape Point er en 260 meter høy odde. På toppen av Cape Point står det et yndig fyr. Man når fyret enten til fots på 10-15 minutter via nydelige snoende stier, eller med kabelbanen The Flying Dutchman. Man belønnes på toppen med en fantastisk utsikt. På den ene siden ser man Atlanterhavet og Indiahavet på den andre.
Turen tilbake til Cape Town går via kysten langs Indiahavet, hvor det er flere små og sjarmerende badebyer å se, blant annet Simon´s Town. Det er også her, pingvinkolonien ved Boulders Beach oppholder seg.
På stranden og mellom de store granittstein er det bygget gangbroer, som gjør at man kommer veldig nær pingvinene.
Pingviner hører vanligvis til i kaldere klima, som ved Sørpolen, men i 1985 slo de første Jackasspingviner/brillepingviner sig ned her, og i dag er det en stor koloni på kysten.