Africa Tours CSS Sprite

Namibia

  • Sørlige Afrikas ørkenland med unike scenerier
  • Namibørkenens røde sand med de høyeste sanddyner i verden
  • Etoshas dyrerike vannhuller og det barske Atlanterhav

Namibia safari

Sagnet sier, at Gud hadde en veldig dårlig dag, da Han skapte Namibia. Hvis dette er bildet av en dårlig dag, så vil jeg gjerne ha flere dårlige dager. Jeg sitter på kanten mellom vann og sand og puster inn den kjølige, tørre vinden fra Benguelastrømmen ut for Namibias kyst. Bag mig ligger Namibørkenen, som strekker seg mange kilometer inn i Namibia. Det er et imponerende syn som ikke ses lik noe annet sted i verden.

Namibia er et land med storslåtte steppeområder, hvor opp mot 700 meter høye og 700 millioner år gamle Spitzkoppe fjell reiser seg. Dette synet blandes med synet av et unikt ørkenlandskap, med opp mot 400 meter høye røde sanddyner. I nordøst-hjørnet av Namibia er det et utløp fra det største ferskvannsdelta i verden, Okavango, som utspringer i nabolandet, Botswana. På safari i Sør-Nambia kan man oppleve Fish River Canyon som er verdens andre største canyon etter Grand Canyon i USA.

Namibia har tropisk klima. Landet består stort sett av flat ørken, men mot Kalahariørkenen i øst, er det steppelandskap, fordi det regner noe mer i dette området. Namibia grenser opp mot Sør-Afrika i sør og sørøst, Botswana i øst og mot Zambia og Angola i nord. Vest-Nambia løper ut i Atlanterhavet.

Befolkningstallet i Namibia er på cirka 2,1 millioner, hvor langt flest er kristne. Befolkningen snakker hovedsakelig Khoisan og Bantu, men det offisielle språket i landet, som læres i skolen, er engelsk. Namibia er et demokratisk land med en veldig positiv og gjestfri befolkning.

Det å sitte i en safaribuss, som langsomt kjører gjennom den mørkerøde ørkensanden, mens dagens siste solstråler smyger seg hen over de forrevne klipper, det er et sanseinntrykk uten sin like. 

Når de etterfølgende dager byr på safariopplevelser i Etosha nasjonalpark, hvor man kan møte på den største bestand av det svarte nesehorn og den største elefanten i Afrika, da kan man knapt ønske seg mer. I tillegg vil kikkerten garantert oppfange mange av de 340 forskjellige fuglearter som finnes i området.

La turen gå til Namibia og opplev de imponerende Spitzkoppe, hovedstaden Windhoek, som ligger i en stor oase, Etosha nasjonalpark, de røde sanddynene ved Sossusvlei og Deadvlei, kolonitidens havneby Swakopmund og verdens andre største Canyon, Fish River Canyon.

Populære safarireiser til Namibia. Se alle våre reiser til Namibia

Great Trek Adventure

Fantastisk grupperundreise fra Cape Town til Victoria Falls eller motsatt. Mange av de beste steder i sørlige Afrika besøkes på veien, som Sør-Afrika, Namibia, Botswana og Victoria Falls i Zimbabwe. Du opplever både Namibias ørken Sossusvlei, nasjonalparken Etosha, dyrerike Chobe og det unike Okavango-delta

Populære severdigheter i Namibia