Africa Tours CSS Sprite

Tanzania

  • Det perfekte safarilandet med langt til horisonten
  • Serengetis berømte sletter med veldig rikt dyreliv
  • Det dyrerike Ngorongoro-krateret og betagende Kilimanjaro

Tanzania safari

Tanzania byr på noen av de beste safariopplevelser i Afrika.

Når du sitter på lodgen på kvelden og ser en strålende og brennende solnedgang som nesten ikke finnes lik andre steder i verden, ser du samtidig ut på et land, som har alt det Afrika, man kan ønske seg. Hele døgnet - året rundt vil dette landet gi deg gåsehud over de konstante forandringene og stemningene. Alle sansene dine vil bli bombardert på en safarireise med Safari Tours. Opplevelsene og inntrykkene du får er så store, at de vil plante seg i hukommelsen din for alltid.Tanzania byr på alt fra det høyeste punktet av Afrika, på toppen av snøkledde Mount Kilimanjaro, til en av de største naturreservatene i verden, Serengeti nasjonalpark, som blant annet er kjent for den årlige migrasjonen av millioner av gnuer. Tanzania rommer også Victoria-sjøen, som er den største sjøen i Afrika og utspringet for Nilens kilde. Kystlinjen mot øst er kjent for hvite sandstrender og det vakre Indiahavet, med fargerike fisk og en eventyrlig havbunn. Ut for kysten finner du også øyen Zanzibar, som er et paradis på jord.

Tanzania ligger rett sør for ekvator og klimaet er behagelig tropisk ved kysten og har lavere fuktighet inne i landet. Det er i dagtimene varmt og solrikt året rundt og i nattetimene er det en behagelig kjølig temperatur.

Noe som også hører med til de store safariopplevelsene i Tanzania er en positiv og imøtekommende befolkning. Tanzania består av mer enn 130 forskjellige stammer, som på kryss og tvers danner en mangfoldighet av spennende og skjønn kultur. 

De offisielle språkene er Kiswahili og engelsk. De fleste stedene er det enkelt å kommunisere med lokalbefolkningen på engelsk. De lærer engelsk i skolen og vil gjerne bruke språket.

Uansett om du er på night game safari, flyr luftballong, nyter utsikten over det enorme Ngorongoro Krateret, har besteget de nesten 6.000 meter på Kilimanjaro fjellet eller sitter med føttene gravd ned i det varme hvite sandet på Zanzibar, så er fellesnevneren fordypelse.

Sodasjøen Lake Eyasi, Mount Kilimanjaro, Arusha nasjonalpark, det lille frodige kaffeområdet Karatu ved Ngorongoro krateret, Tarangire elven - som gir liv til Serengeti nasjonalpark, Lake Manyara sjøen, som slanger seg 5 mil langs med Rift Valley, Serengeti Nasjonalpark og Ngorongoro Krateret med tusenvis av fantastiske dyr, Zanzibars kryddereventyr og hvite strender med skyggefulle palmer. Det er blant annet de naturparkene og områdene, som du kan velge mellom, når du reiser med Safari Tours på safarireise.

Du kan lese mer om de opplevelsesrike severdighetene i Tanzania.

Det særskilte ved safarireise til Tanzania

Tanzania er kanskje mest kjent for den store dyrevandringen; migrasjonen. Cirka 1 – 1,5 million gnuer, 500.000 sebraer og et par hundrede tusen gaseller, som alle lever sammen fredelig, gir seg ut på vandring. Alle i søken etter frisk, grønn og næringsrik beite.

I den sør-østlige delen av Serengeti kalver hunnene først på året. Cirka tre uker etter, har det kommet rundt 500.000 kalver til verden. Et fantastisk syn. Heretter begynner vandringen mot nord-vest og flokken beveger seg langsomt mot Kenya, hvor de er fremme i juli. I begynnelsen av november returnerer de mot Serengeti. I Februar er de tilbake i Ndutu-området i sør for igjen å kalve.

Uansett tid på året er en safari til Tanzania en stor opplevelse. De klassiske ”Afrika-dyrene”, som The Big Five, ses i store antall og i flere av reservatene i Tanzania. En safari i Tanzania er ikke ”kun” opplevelsen med migrasjon; den store dyrevandringen i november – juni. Man får en fantastisk safari i blant annet Tarangire fra midt sommer og frem. På høsten er de største opplevelsene å finne i  og i Selous, Ruaha og Mikumi.

Nær østkysten av Tanzania ligger Zanzibar. Zanzibar ”hører” til Tanzania, og en reise til Zanzibar er et opplagt valg som avslutning på en safari, hvis man liker avslapping, sol, strand og badeferie. I tillegg til de fantastiske strender er det også mulighet for å besøke de kjente krydderplantasjene midt på øyen, se de røde colubusaper, oppleve spennende historie i hovedbyen Stone Town, svømme med delfiner, snorkle blant stimefisk, havskilpadder og mye mer.

Ut over de mange og store natur- og dyreopplevelser, som venter reisende på en Tanzania-safari, vil også møtet med den vennlige og imøtekommende lokalbefolkningen sitte igjen som et av de beste minnene fra en safari i verdens kanskje mest komplette safariland.

Populære safarireiser til Tanzania. Se alle våre reiser til Tanzania

Fra Serengeti til Zanzibar

Dere er på privat safari med deres egen sjåfør/guide. Avreisedatoen bestemmer dere selv, og det er avreise 365 dager i året. Opplev blant annet Rift Valley sjøen Lake Manyara, Olduvai Gorge, det fantastiske Ngorongoro Krateret og massevis av dyr på savannen i Serengeti. Reisen avsluttes med nydelig og avslappende badeferie på krydderøyen Zanzibar.

Det Ville Tanzania

Fantastisk privatsafari for dere, hvor de tre mest berømte safariområder i Sør-Tanzania besøkes; Mikumi nasjonalpark, Ruaha nasjonalpark og Selous reservatet. Innkvarteringsstedene på safarien er nøye utvalgt. Vi har valgt camps og lodges med store telt og hytter med høy komfort. 

Populære severdigheter i Tanzania

Safari i Tanzania

Med et areal på cirka 950.000 km2 er Tanzania det største landet i Øst-Afrika. En fjerdedel av det store landet er fredet gjennom nasjonalparker eller andre verneområder. Det plasserer Tanzania øverst i tabellen, når man ser på de land med den største konsentrasjonen av fredet natur. Dette er hovedårsaken til, at mange har kåret Tanzania til verdens beste safariland. Fredet natur er fundamentet for et rikt og vilt dyreliv. Det skaper plass til at dyrene kan formere seg, frem for å innskrenke seg. Det betyr færre konflikter mellom mennesker og dyr, samtidig som det også byr på store safariopplevelser. Dyr som ikke har stress, og som føler seg trygge på tross av en safaribil, lar deg komme veldig nær. Så nær at du kan dufte elefanten og kjenne suset fra den svingende halen. I tillegg til fredet natur, har en kompetent sjåfør også en avgjørende rolle for at safariopplevelsen blir bra. Safari Tours har utvalgt de mest kompetente og flinke sjåfører til våre safarireiser i Tanzania. Du kan oppleve mye mer enn god safari i det vakre landet. Det er også i Tanzania, at man finner Kilimanjaro, Afrikas tak. Det er en utfordring, som er vanskelig å stå for. 

Bestig Kilimanjaro

Kilimanjaro er med de 5.895 meter det høyeste fjellet i Afrika. Fjellet troner seg 4800 meter over landskapet i Tanzania og Kenya, da fjellet ligger nær grensen til Kenya. Kilimanjaro er resultatet av tre vulkaner, som for nesten en million år siden ble skapt som en del av den populære Rift Valley. Alle tre vulkaner sover, og det er mer enn 10.000 år siden, det har vært utbrudd. Likevel er bunnen av krateret og jorden varmere enn det bør være. Ønsker du å bestige dette fascinerende vidunder, krever det god helse. Det er ikke nødvendig å klatre, men det krever noe fysisk anstrengelse. Safari Tours tilbyr to ruter til toppen av Kilimanjaro; Marangu-ruten og Machame-ruten. Marangu-ruten blir populært kalt for Coca Cola-ruten. Denne ruten er den mest direkte, hvilket også gjør det til den korteste ruten. På Marangu-ruten får du høy komfort, da man overnatter i hytter på turen. Machame-ruten er en litt mer utfordrende rute enn Marangu. Det er også den vakreste av de to. For å bestige Machame-ruten, må man være veldig utholdende og ha en fantastisk sportsånd. Der ut over er komforten litt mindre på Machame-ruten, da man her bor i telt.
Uansett om du benytter den ene eller andre ruten, bær du din egen dagsryggsekk på bestigningen. Hjelperne på turen bær resten av oppakningen.