Africa Tours CSS Sprite
Telefon 6212 5944
Mandag - fredag kl. 10:00 - 14:00

Sør-Afrika

  • Bredt spenn fra nord til sør – hele verden i et land
  • Kvalitetssafari, spesielt i Kruger og naboreservatene
  • De nydelige Kapp-provinser og fantastiske Cape Town

Safari Sør-Afrika

Fra toppen av Taffelfjellet, en kilometer over havet, er det utsikt over hele Cape Town, Atlanterhavet og Robben Island. Ser man andre veien, ser man Sør-Afrika blir smalere og smalere frem til spissen, Kapp det gode håp. Her fra føler man historiens vingesus og ser lett for seg, hvordan engelskmenn, zuluer, nederlendere og portugisere har gjort krav på denne del av kontinentet. Fra toppen av taffelfjellet nytes duften av fine blomster, lyng og kanskje også utsikten til kommende safariturer.Sør-Afrika har nordlige grenser mot BotswanaNamibia, Mosambikk og Zimbabwe. Inne midt i Sør-Afrika ligger Lesotho og Swaziland, i dag kalt eSwatini. I øst finner du de vakreste fjell, med Drakensberg og Sneberg som de høyeste. Indiahavet er å finne langs østkysten av Sør-Afrika, mens Atlanterhavet er å finne mot vest. Siden alle disse forskjellige elementer er samlet i et land, er klimaet veldig variert og Sør-Afrika har en rik flora og fauna. Derfor har store områder i Sør-Afrika blitt vernet i nasjonalparker.

Klimavariasjonene med subtropisk og fuktig klima mot øst og tørt og temperert i Vest betyr, at en rundreise i Sør-Afrika vil by på store temperaturforskjeller. Cape Town har for eksempel sommer med varme temperaturer, når vi har vinter i Norge. Området rundt Johannesburg har stort sett samme årstider, som i Europa, med mild høsttemperatur på 15-20 grader. 

Sør-Afrika har, historisk sett, vært utsatt for mange omveltninger gjennom apartheid, interne stammestridigheter og krig. Landet er mer stabilt i dag, og befolkningen har en felles interesse i å utvikle landet. Som reisende til Sør-Afrika vil du oppleve en positiv og imøtekommende lokalbefolkning, som alltid står klar til å hjelpe, og yter høy service.

Historien til Sør-Afrika er veldig interessant. Den blir bare bedre, når en av våre ekte Afrika-eksperter forteller og utdyper den for de som er interessert i historie. Våre EKTE Afrika-eksperter er også entusiastiske når de forteller om det imponerende dyreliv, du opplever på en safari i Sør-Afrika. Forestill deg en elefantfamilie ved vannet, rett før solnedgang, i et inferno av rød og oransje himmel. Eller opplev de store kattene, løvene, på nært hold. Etter en god safaridag, har man bruk for hvile og for å fordøye de mange inntrykkene. Dette gjøres best med lekker mat og kanskje også et glass med god sør-afrikansk vin.  

Sør-Afrika er mulighetenes land når det gjelder overveldende naturopplevelser. La turen gå til Drakensfjellene, hvor du kan vandre eller trekke, eller opplev fantastisk safari i Balule naturreserve og Kruger nasjonalpark. Ønsker du naturskjønne opplevelser i et perfekt miks med vinsmaking, nærkontakt med seler og hvaler, er Garden Route stedet å dra. Garden Route kan også kombineres med innbydende storbyer som Cape Town, Johannesburg, Durban og Port Elizabeth. Les mer om opplevelser som venter i og rundt Cape Town, kanskje den vakreste storbyen i verden.

Din reise til Sør-Afrika kan skreddersys, slik du opplever akkurat det du ønsker. Du kan også velge en av våre pakkereiser, som alle er godt testet av våre flinke Afrika-eksperter.

Uansett hva du velger, er en reise til Sør-Afrika alltid full av uforglemmelige minner. 

Populær rundreise i sørlige Afrika

Great Trek Adventure

Fantastisk grupperundreise fra Cape Town til Victoria Falls eller motsatt. Mange av de beste steder i sørlige Afrika besøkes på veien, som Sør-Afrika, Namibia, Botswana og Victoria Falls i Zimbabwe. Du opplever både Namibias ørken Sossusvlei, nasjonalparken Etosha, dyrerike Chobe og det unike Okavango-delta.

Populære severdigheter i Sør-Afrika

Reiser til Sør-Afrika – de beste opplevelsene.

En reise til Sør-Afrika byr på den ene fantastiske opplevelse etter den andre. Det står på alt fra storslåtte møter med det ville dyreliv, til synet av storartet natur og hyggelige dager i storbyen og de vakre vinområder. Du kan lese mer om noen av stedene i Sør-Afrika, hvor du kan skape uforglemmelige minner, her.

Safari i Sør-Afrika

Safari i Kruger nasjonalpark

Kruger nasjonalpark tiltrekker safarigjester fra hele verden. Nasjonalparken er veldig populær for både forskere, naturfotografer og turister, som reiser hit for safariopplevelser. Safari i Kruger nasjonalpark kan foregå både til fots og i bil. Begge safarityper vil bringe deg nær det ville dyreliv.
Diversiteten i landskapet i Kruger er stor, og du vil få veldig forskjellige safariopplevelser alt avhengig av hvor du er i parken. I nord er det åpne sletter, som dveler i fuktig varme. På slettene er det blant annet gode sjanser for å spotte gepard, springbukk og bøffel. Beveger du deg mot sør, vil du oppleve, at landskapet blir grønnere og det er mer kratt. Sør er leopardens hjemmebane. Uansett hvor du er i Kruger, er det fremragende muligheter for å se langt de fleste kjente safaridyr. Det er blant annet veldig mange elefanter i parken.

Safari i Balule naturreservat

I sørdelen av Kruger nasjonalpark ligger Balule naturreservat, som er en del av Great Kruger og har åpne grenser til Kruger nasjonalpark. Det betyr at dyrelivet beveger seg fritt mellom Kruger og Balule, hvilket skaper fantastiske muligheter for store safariopplevelser. På en safari i Balule naturreservat kan du møte alt fra bavianer til sebraer. Big Five Safari er også en mulighet, hvor du møter både løver, elefanter, bøfler, leoparder og nesehorn.
Balule naturreservat er også hjem for mer enn 220 fuglearter og 336 forskjellige slags trær. Du finner både de ikoniske baobabtrær og maruletrærne, som er elefantenes favoritt – og som også brukes til å lage den lokale likør Amarula.

Sør-Afrikas vinland

Etter å ha opplevd Afrikas dyreliv, kan det kanskje friste med en annen type ’safari’ – kanskje en ’vinsafari’. Det er allmenn kjent at Sør-Afrika lager utsøkt vin. Vinlandet i Sør-Afrika er uten tvil verdt et besøk, uansett om man er vinekspert, eller bare er typen som nyter et glass engang iblant. Spesielt i områdene rundt Stellenbosch og Franschhoek, venter det smaksrike og sceniske opplevelser ut over det sedvanlige.
Det er opplagt å besøke en vingård og prøvesmake lekre viner, nyte tapas og få rundtur av en vinsagskyndig, når man er på tur i vinlandet. Det er både spennende, smakfullt og lærerikt.

Stellenbosch

Vinhovedstaden i Sør-Afrika, Stellenbosch, er i dag kjent for å være et område for livsnytere, og er også hjem for flere livsstilfestivaler. Området rundt Stellenbosch er utrolig vakkert, med fjell-landskap og åker etter åker med snorrette rekker av vinranker.

Franschhoek

Cirka 8 mil fra Cape Town ligger ”det franske hjørnet” av Sør-Afrika, Franschhoek. Byen ble etablert av franske hugenotter (franske protestanter), som etter at det Nantiske Edikt ble opphevet, fikk valget mellom å bli kastet på bålet eller bli landsforvist. Noen av de franske hugenotter valgte å reise til Sør-Afrika, og tok med seg vinstokkene sine. Her skapte de fundamentet for de uendelige rekkene med vakre vinranker, man ser i området i dag. Franschhoek ligger i et område, hvor de fascinerende fjell og nydelige sletter danner veldig optimale rammer for å dyrke vin i verdensklasse.

Reiser til Cape Town

Cape Town er i seg selv en stor opplevelse. Med fascinerende historie og rik kultur, som har blitt påvirket av hele verden, bugner Cape Town og området rundt med spennende muligheter. Det er opplevelser for hver en smak. Selv et besøk ved Cape Towns V&A Waterfront byr på opplevelser for alle. Her er det et hav av begivenheter, shopping og spisesteder. Det er forlystelser, opptredener, og en utrolig skjønn utsikt over havnefronten. Det er shopping i alle stilarter og prisleier med alt fra luksus, til high street, til lokale designere og kunsthåndverk. Det er også spisesteder i et bredt spenn. Du kan bortskjemme deg selv med luksus gourmetmat, eller besøke det spennende og inspirerende street food marked. Mulighetene er uendelige på havnefronten. I tillegg er det massevis av muligheter for spennende opplevelser i resten av Cape Town og rundt. Dette gjelder både når det kommer til natur og kultur, også i Cape Towns store og allsidige oppland.

Robben Island

Robben Island og fengselet, som er plassert 1,2 mil ut for kysten av Cape Town, er i dag en verdenskjent severdighet. Det var på Robben Island at Nelson Mandela, sammen med en rekke andre fremtredende personligheter, satt fengslet i 27 lange år, på grunn av motstandsarbeidet mot apartheid. I 1997 ble fengslet på Robben Island åpnet som en turistattraksjon. Man bliver som besøkende transportert til og fra øyen i samme båt, som innsatte ble det. Mange av de nuværende turguider på øyen, er de samme mennesker som den gang satt fengselet. Turguidene har derfor mange personlige og ekte historier å fortelle om både fengselet og Nelson Mandela. Et besøk ved det gamle fengsel er absolutt å anbefale for deg som reiser til Sør-Afrika og området rundt Cape Town.

Table Mountain

Det ikoniske Table Mountain ved Cape Town, som danner bakgrunnen for den vakre byen, er en uovertruffen opplevelse, når man er i området. Det er ofte slik, at selv om himmelen er skyfri, er det et teppe av skyer rundt de tilsynelatende flate toppunkter på Table Mountain. Lokalbefolkningen sier om dette syn, at det bliver lagt duk på Table Mountain. Table Mountain er et av verdens syv naturvidundere på grunn av fjellets unike miljø. Det er her flere endemiske planter å finne, altså planter som du ikke finner andre steder i verden.

Vil du besøke det vakre fjell, kan du blant annet ta kabelbanen opp, hvilket i seg selv er en opplevelse. Kabelbanen har lenge eksistert, men har blitt oppgradert gjennom årene. I dag har den en roterende plattform, så man også får med seg utsikten over havet og Cape Town.

Boulders Bay

Pingviner er kanskje ikke det første man forbinder med Afrikas dyreliv. I Sør-Afrika kan du møte pingviner i deres naturlige omgivelser. Ved Boulders Bay, som ligger i Table Mountain nasjonalpark, finner man den afrikanske pingvin. Den afrikanske pingvin er dessverre utrydningstruet, fordi det gjennom mange år var en ukontrollert innsamling av eggene deres, som ble betraktet som en delikatesse. Dette er nå forbudt ved lov, og man kan i stedet få lov til å besøke dem. Når man er i området, er det en fantastisk opplevelse å møte de søte små fugler.

Kapp det gode håp og Kapphalvøya

Reisen fra Cape Town til Kapp det gode håp, er en anbefalelsesverdig heldagstur. På utflukten reiser du over Kapphalvøya langs Atlanterhavet og forbi fjellformasjonen De 12 Apostler og fiskebyen Hout Bay. Her fra fortsetter turen via det verdensberømte Chapman’s Peak Drive, som er en enestående landevei, utarbeidet av straffefanger tilbake i 1922. Veien er hugget inn i klippesiden, og det ser nesten ut som om, den henger ut over havet. Utsikten fra veien er overveldende, og er en perfekt innledning til Kapp det gode håp nasjonalpark, som er neste stopp på ruten. I Kapp det gode håp nasjonalpark kan man oppleve dyr som blant annet sebraer, antiloper og bavianer.
Fra Kapp det gode håp ser man hvordan Atlanterhavets bølger slår inn mot kysten, og sender brusende skumsprøyt inn over klippene. Cape Point ved Kapp det gode håp er en 260 meter høy odde. På toppen av Cape Point står det et yndig fyr. Man når fyret enten til fots eller med kabelbanen The Flying Dutchman. Utsikten som venter deg, er i en klasse for seg. På den ene siden ser man Atlanterhavet og Indiahavet på den andre.

Denna hemsida använder sig utav cookies för att fungera, till användning av trafikmätning och optimering av sidans innehålla samt till att målanpassa marknadsföring. Vid att använda vår sida accepterar du användning av cookies till dessa ändamål.
Information
Funktionalitet
Statistik
Marknadsföring

Vad är cookies?

En cookie är en fil, som browsern lägger på din dator. Det gör det möjligt att känna igen din dator, och komma ihåg det val du tidigare har valt på hemsidan. En cookie kan inte sprida datorvirus eller andra skadliga program. Cookies raderas av sig självt efter några månader ( kan variera), men de förnyas efter varje besök. Cookien kan inte se, vem du är, vad du heter, vart du bor eller om datorn används utav en eller flera personer. Om du ger personliga uppgifter till en hemsida, så kan en cookie dock användas till att komma ihåg dig till nästa gång du besöker hemsidan.

Hemsida

ASPSESSIONID# - raderas när browsern stängs

Hemsidan använder denna cookie till att identifiera den besökande, på tvärs av sidor, under besöket.

cookieSafe - 6 månader

Innehåller en säker kopia av utvalda 3. parts cookies, så de inte går förlorade, om de blir raderade av browsern.

Cookie-inställningar

cookiebar - 6 månader

Används till att komma ihåg de val som tas under Cookie-inställningar, samt om villkoren har blivit accepterade.

Zopim Chat

__zlcmid - 1 år

Live chat widget sets the cookies to store the Zopim Live Chat ID used to identify a device across visits.

Google Analytics

_ga - 2 år

Registrerar ett unikt ID, som används till att föra statistik över hur den besökande använder hemsidan.

_gid - raderas när browsern stängs

Denna cookie används till att spåra, hur lång tid den besökande använder på hemsidan.

_gat - 1 dag

Används till att reducera mängden av förfrågningar till Google

collect - raderas när browsern stängs

Används till att skicka data till Google Analytics om den besökandes enhet och rörelse. Spårar den besökande på tvärs av enheter och marknadsföringskanaler.

Facebook Pixel

_fbp, fr, tr, datr, lu, c_user, fr, xs, p, presence, act, sub, sb - op til 2 år

Facebook-cookies upprättas, när du har varit på Facebook och besöker vår hemsida. Detta gör det möjligt för Facebook att tillpassa möjliga annonser eller inlägg baserat på din browserbeteende. Alla cookies förutom datr (2 år), lu (2 år) utlöper efter sessionsavslutning. Denna cookie blir använd till att målinrikta annonser på Facebook.

Google Adwords

ads/ga-audiences - Raderas när browsern stängs

Används av Google AdWords till att visa annonser för besökande, som förmodligen vill vara intresserade, baserat på den besökandes online beteende på tvärs av hemsidor.

ads/user-lists/# - Raderas när browsern stängs

Ukendt.

Google Adsense

_gcl_au - 3 måneder

Benyttes af Google Adsense til at eksperimentere med effektiviteten af deres annoncer. Disse finder sted på alle hjemmesider der benytter Google Adsense.

Google Doubleclick

test_cookie - Raderas när browsern stängs

Används till att kontrollera om browsern understödjer cookies.

IDE - 2 år

Används till att registrera och rapportera om hemsidoanvändarens handlingar efter att ha sett eller klickat på en av annonsörens annonser. Förmålet är att mäta effekten av en annons samt att målinrikta annonser till användaren.

Microsoft Bing

_uetsid, _uetsid_exp, _uetvid, _uetvid_exp - 1 dag / Vedvarende

A Microsoft Bing Universal Event Tracking cookie for recommendation purposes.

Sleeknote

SNC - 2 år

Används till att tracka anonym data till statistik för övergripande användning av Sleeknote samt individuella events på boxarna.

SNS - Raderas när browsern stängs

Upprättas/uppdateras vid varje besök. Används till att åtskilja registrerade användare av formulär.

_pk_id - 2 år

Upprättas vid varje besök. Används till åtskilja användare till statistik.

_pk_ses - Raderas när browsern stängs

Upprättas vid varje besök. Används under den enkla sessionen till att gruppera sidvisningar till statistik för boxar och visningar.

sn_global_countdown_last_reset_timestamp - Vedvarende

Sets a timestamp for when the visitor entered the website. This is used for analytical purposes on the website.

_sn_a, _sn_m, _sn_n - 1 år

(Ingen info)