Africa Tours CSS Sprite

Cape Town

Det var i 1652, at nederlandske Jan van Riebeck gikk i land ved foten av Taffelfjellet for å anlegge en handelsstasjon – et sted hvor sjøfarere og skipene deres kunne legge til havn for forsyninger på veien mot India. Handelsstasjonen var en av kolonitidens rasteplasser.

I dag er stedet kalt for Cape Town, og mye av det vi forbinder med dagens Sør-Afrika har utviklet seg her. The mother city – moderbyen – som den blir kalt i Sør-Afrika.

Jan van Riebeck hadde øye for stedets handelsmessige verdi, men noe tyder på, at han også har hatt et blikk for det estetiske. Cape Town regnes for å være en av de storbyer i verden med vakrest beliggenhet. Befolkningstallet i Cape Town er på rundt fire millioner mennesker, og byen ligger beskyttet av hav og fjell til alle sider.

Cape Town er en moderne storby med et sterkt europeisk preg, som ses på byens mange bygninger i britisk kolonistil og egnens mange huser i såkalt cape dutch-stil.

To av byens høydepunkter er Robben Island og Taffelfjellet. Cape Town har alt, hva man kan forvente av en storby - shopping, kultur, severdigheter, natteliv og mye mer. Samtidig er det en ro over Cape Town, som man ikke finner i det noe mer hektiske Johannesburg. Cape Town er en oase.