Africa Tours CSS Sprite

Botswana

  • Her er sørlige Afrikas største dyrebestand
  • Okavango deltaet – Afrikas juvel med massevis av dyr
  • Chobe parken og elven er elefantenes paradis

Safari i Botswana

Det er ikke mange, som forutser, at de kommer til å sitte i noe som ligner på en uthulet trestamme midt i det største ferskvannsdelta i verden. Man seiler lydløst i vannoverflaten, gjennom siv, og til lyden av fuglekvidder. Det er et slikt sted, hvor man føler seg ydmyk over for naturen. Når det plutselig er fire flodhester som dukker opp av vandet, bare 30 meter fra båten, er man solgt. Alene flyturen ut hit i et Cessna-fly, er en fantastisk vakker opplevelse.

Botswana er et flatt land, som er dominert av Kalahari-ørkenen, buskstepper og det enorme Okavango Delta, som dekker 15.000 km2 med myr, øyer og kanaler.I regntiden når elvene helt til området ved Makgadikgadi Saltpans. Sammen med Chobe nasjonalpark tiltrekker disse områdene mange safariturister hvert år. Betydelige områder i Botswana er utlagt til nasjonalparker, samtidig med at Botswana er veldig tynt befolket. Denne kombinasjon gir naturopplevelser uten like. Botswana ligger på en høyderygg, kalt Det Sør-afrikanske Skjold, som er 800-1000 meter over havet.

Botswana grenser opp til Sør-Afrika mot sør og sørøst. Mot vest og nord grenser Botswana opp til Namibia og mot nordøst til Zimbabwe. Landet har også en veldig kort grense mot Zambia i nord.

Sommerperioden er varm med en gjennomsnittstemperatur rundt 26 °C. Det er mange solrike dager året rundt, flest i vinterperioden. I Botswana kan du nyte et subtropisk klima, da landet ligger relativ høyt over havet samtidig med at Botswana er plassert i den indre del av det afrikanske kontinentet.

Befolkningsantallet i Botswana er cirka 2 millioner og folk flest bor i landsbyer og byer langs jernbanen i øst, og i de store byene. Levestandarden er høy etter afrikanske forhold og da Botswana er i en positiv utvikling, følger befolkningsantallet støtt med. Diamantutvinning i Botswana er en av de største i verden. 

Med Safari Tours som reisearrangør til Botswana vil du oppleve en positiv og imøtekommende lokalbefolkning, som alltid står klar og yter høy service. Det er engelskundervisning i skolen i landet, og befolkningen bruker gjerne det engelske språket.

Når solen går ned og alle de oransje, røde, gule og lilla farger dempes på himmelen, blir det fort helt mørkt. Når man sitter og nyter dette storslåtte sceneri, kan man, hvis man er på safarireise i Botswana, høre reiselederen gjøre klar til natt gamedrive. 

Det er en veldig unik safaritur. På natten ser man flere dyr på jakt, og man hører dyrenes språk enda tydeligere. Selv hulepiggsvinet, med de 30 cm lange svart/hvite pigger, vover seg ut på denne tid av døgnet, og jogger rundt frem for safaribussens lykteskjær.

La turen gå til Botswana og opplev det største ferskvannsdelta i verden, Okavango Delta, safari i Chobe nasjonalpark, båttur på Okavango elven, Makgadikgadi sletten med de enorme saltsletter, den 52.000 km2 Kalahari-ørken, som forandrer seg til den frodigste grønne sletten og mye mer. 

Populære safarireiser til Botswana. Se alle våre reiser til Botswana

Great Trek Adventure

Fantastisk grupperundreise fra Cape Town til Victoria Falls eller motsatt. Mange av de beste steder i sørlige Afrika besøkes på veien, som Sør-Afrika, Namibia, Botswana og Victoria Falls i Zimbabwe. Du opplever både Namibias ørken Sossusvlei, nasjonalparken Etosha, dyrerike Chobe og det unike Okavango-delta.

Populære seværdigheder i Botswana

 

Botswana

Botswana ligger på en høyderygg, kalt Det Sør-afrikanske Skjold, som er 800-1000 meter over havet. Store områder av landet er vernet i nasjonalparker. Sammen med det faktum at landet er veldig tynt befolket, gjør dette Botswana til den ideelle destinasjon, for de som ønsker uspolerte safariopplevelser. Landet er mange steder dekket av Kalahari-ørkenen, buskstepper og elvedeltaer. Det mest kjente er Okavango Deltaet, som er en av de største elvedelta i verden med et areal på hele 15.000 kvadratkilometer. Deltaet er på UNESCOs verdensarvliste og er unik. Det skyldes blant annet at vannet aldri når havet. Vegetasjonen rundt deltaet opptar en stor del av vannet, og det resterende fordamper eller synker ned i Kalaharis sandjord. En annen ting som gjør deltaet unik, er at vannstanden på merkverdig vis er på sitt høyeste, når det er tørketid i Botswana. Dette fenomen oppstår, fordi vannet stammer fra nedbør, som har falt tidligere på året i Angolas høyland, ikke bare fra nedbør i området, som vanligvis er tilfellet i elvedeltaer. Det gjør Okavango Deltaet til et samlingssted for mange planteetere, som er på jakt etter et sted å beite. Hvor det er planteetere, er det også rovdyr. Du kan derfor oppleve både løver og geparder på jakt i deltaet. Det er kanskje en vakker antilope som er byttet, eller en forvirret sebra. Disse naturfenomener alene tiltrekker mange turister, men hva er egentlig den største turistattraksjon i Botswana?

Hva er Botswana kjent for?

Botswana er naturligvis kjent for Okavango elven og Deltaet. Der til venter det storslåtte opplevelser i både Kalahariørkenen, saltsletten Makgadikgadi og i elefantenes Afrika; Chobe nasjonalpark.

Kalahariørkenen dekker mer enn 900.000 kvadratkilometer, og 70 % av dette arealet ligger innenfor grensene til Botswana. Navnet til tross, er det bare mindre områder av dette store arealet, man definerer som ekte ørken. Det skyldes den uregelmessige nedbøren i området, som bringer liv til spredt vegetasjon. Man skal ikke langt tilbake i tid, før store områder var dekket med vann. Dette er ikke lengere tilfellet, da vannressursene i stigende grad blir brukt, og derfor har blitt redusert vesentlig. Deler av Kalahariørkenen er har blitt naturvernområder, og det er mulighet for å ta på safari for å oppleve særegent dyreliv i disse områdene.

Makgadikgadi sletten ligger i nordøst-delen av Botswana, inne i Kalahariørkenen. Det er en av de største saltsletter i verden. Saltsletten ble til i sin tid, fordi en gigantisk sjø, på størrelse med Sveits, tørret ut. Det er flere tusen år siden dette skjedde, og likevel er det fortsatt store saltlagre/saltsletter igjen i området. Makgadikgadi er i dag et område, hvor det skiftevis er saltslette og ørken. Det er regelmessig vann å finne på sletten, hvilket skaper et fristed for mange forskjellige fugler og dyr, som vanligvis ikke er å finne i ørkenområder.

Chobe nasjonalpark er den tredje mulighet for store dyre- og naturopplevelser, som er verdt å nevne. Nasjonalparken har et imponerende økosystem med sjøer, øyer, kanaler og elvesletter, som tiltrekker et fantastisk dyreliv. Det er spesielt mange elefanter i området, og Chobe er kjent for å huse opp mot 70.000 elefanter.