Africa Tours CSS Sprite
Telefon 6212 5944
Mandag - fredag kl. 10:00 - 14:00

Bra å vite før din safari i Afrika

Vi har laget en oversikt over praktiske råd og tips som er bra å vite, samt gitt svar på ofte stilte spørsmål. Det har vi gjort for å gjøre det enklere for deg å forberede deg på en reise til Afrika. Du kan finne informasjon om alt fra forskjellige safariuttrykk, til valuta, visum og mye mer. Finner du ikke svar på det du søker, er du alltid velkommen til å ringe til oss på +47 6212 5944 eller sende oss en e-post på info@safaritours.no

Reisepapirer og sikkerhet

Pass og visum

De fleste stedene du reiser i Afrika må du ha et pass som er gyldig minst 6 måneder etter forventet hjemreisedato. I tillegg må man ha minimum 2 blanke sider i passet. Visumregler varierer av hvor din afrikareise går, og informasjon finnes under punktet verdt å vite ved hver destinasjon. Du kan alltid kontakte vår kundeservice for å sikre deg at du har funnet den rette informasjonen. Cirka 2 uker før avreise mottar du dine reisepapirer, og får samtidig en påminnelse om hvordan du enklest får visum til det landet du reiser til.

Sikkerhet i Afrika

Vi følger alltid utenriksministeriets aktuelle anbefalinger, og vi prioriterer din sikkerhet høyt. Skulle det oppstå en situasjon som resulterer i at utenriksministeriet fraråder reiser til din feriedestinasjon, da vil du bli tilbudt en annen reise eller pengene retur. 

Sikkerhet på safari

Det er en opplevelse for livet å reise på safari, og gir safarigjesten en gledesrus i kroppen. Du kommer ofte veldig tett på de ville dyrene, og her er det avgjørende at du følger de anbefalingene sjåføren og reiselederen gir. En sovende løve eller en fredelig elefant er ville dyr, og kan fort endre karakter. Dumdristig og larmende opptreden kan i verste fall fremprovosere en farlig situasjon. Om du velger ikke å følge de rådene og anvisningene du får fra sjåfør/reiseleder, og derved setter din egen eller andres sikkerhet i fare, kan det bety at du blir bortvist fra turen uten noen mulighet for kompensasjon. 

Vaksinasjoner

Vi anbefaler alltid at du tar kontakt til egen praktiserende lege eller vaksinasjonsklinikk for å få veiledning i hvilke vaksinasjoner du trenger til reisen til Afrika, samt informasjon om behovet for malariamedisin. Husk å rådføre deg, og bestille tid til vaksinasjon i god tid.

Forsikring

Hos Safari Tours legger vi alltid til rette for at det blir tatt størst mulig hensyn til sikkerhet på våre reiser. Om uhellet mot forventning er ute er det viktig å ha på plass rette forsikringer. 

Avbestillingsforsikring

Det er aldri morsomt å avlyse en reise man har sett frem mot å reise på, på grunn av sykdom eller skade hos deg eller dine nærmeste. Når noe uventet skjer, som gjør at man ikke får reist, er det veldig viktig å ha en avbestillingsforsikring, slik man kan få pengene igjen for reisen.

Reiseforsikring

Det er viktig å ha på plass gyldig reiseforsikring før avreise til din reise til Afrika. Som reisende er du selv ansvarlig for å betale kostnader ved sykdom, innleggelse på hospital, hjemtransport med mer på din reise. Det er derfor viktig å sjekke at din reiseforsikring dekker tilstrekkelig når noe uventet skjer.

Hva gjør jeg hvis uhellet er ute?

Blir du, mot forventning, syk eller kommer til skade i løpet av din reise, da bør du ta kontakt til din reiseforsikring med det samme, slik de kan hjelpe deg videre.

Praktisk informasjon om flyreisen

Flybillett

Det er viktig at det navn som står på din faktura og på flybillettene er 100 % identisk med det som står i ditt pass. Mellomnavne kan utelates. Æ, Ø og Å finnes ikke i det engelske alfabetet og omskrives slik: Æ = ae, Ø = oe og Å = aa. Er det feil på billetten kan det i verste fall bety, at du/dere blir avvist på flyplassen, eller at flybillettene må endres. Dette kan gi ekstraregning på flere tusen kroner pr. billett. Vi sender ut flybillettene per epost cirka 14 dager før avreisen. Det er tidene på flybilletten som gjelder. Reiseplanen og tidene i programmet er kun veiledende. Endringer kan forekomme med kort varsel, blant annet på grunn av været i Europa, og det er derfor lurt å følge med på avreisetidspunktet via flyplassens nettside og flyselskapets nettside.

Alle tidene på flybilletten er lokale tider. Nederst på reiseplanen/itinerary finner du en booking kode – en sekssifret ”kode” av bokstaver og tall. På flyselskapets nettside kan denne koden tastes inn sammen med ditt etternavn. På denne måten vil du finne en online oversikt på dine flygninger og diverse annen informasjon. Samme stedet finner du en QR-kode. Har du en smarttelefon, da kan du skanne QR-koden, og på den måten få opp en kopi av din reiseplan på din telefon. Møt alltid opp i god tid på flyplassen. Sjekk-inn tiden er det tidspunktet hvor sjekk-inn senest må være avsluttet. Ofte kan bagasjen din/deres sjekkes inn for hele reisen. Det betyr at du, etter sjekk-inn i lufthavnen i Norge, ikke ser bagasjen igjen før du har kommet frem til destinasjonen. Husk å ta vare på bagasje-kvitteringene du får når du leverer bagasjen på flyplassen i Norge frem til du har blitt gjenforent med bagasjen igjen. Det er lurt å ha med en ekstra kopi av flybillettene. 

Reisetid

Reisetiden til Afrika varierer etter hvor på kontinentet reisen går til, og hvor mange mellomlandinger det er. Hos Safari Tours gjør vi vårt beste for å sikre våre gjester best mulig komfort og bra reisetid. Reisen er planlagt slik at reisetiden blir så kort som mulig og foregår med et flyselskap vi står inne for. Det samme gjør seg gjeldende for transporten til og fra flyplassen ved ankomst til din destinasjon i Afrika. Det anbefales i utgangspunktet at du møter opp på flyplassen senest 2 timer før avreise, men i perioder med høysesong bør man ankomme 3 timer før.

Setereservasjon på flyreisen

Hos Safari Tours samarbeider vi med mange forskjellige flyselskap, blant annet KLM, Air France, South African Airways, British Airways. Ønskes det et bestemt sete eller raddnummer i forbindelse med den oversjøiske delen av flyreisen er vilkårene forskjellig fra flyselskap til flyselskap. For eksempel, ved reiser med KLM er det mulig å reservere et spesifikt sete eller plassering i flyet før avreise (mot gebyr). Andre flyselskap gjør det annerledes. Reglene rundt seating/setereservasjon er lik for alle reisende, og er definert av det enkelte flyselskap. Du kan, uansett flyselskap, forespørre et bestemt sete eller plassering i flyet ved sjekk-inn. Forespørslen er et ønske, og det kan ikke garanteres at det lar seg gjøre da det er mange som skal med samme fly. Det er mulig å foreta sjekk-inn online via flyselskapets nettside. Dett kan vanligvis gjøres 24-30 timer før avreise, avhengig av flyselskap. Ved online sjekk-inn er det ofte mulig å velge sete, i noen tilfeller mot gebyr (nødutgang seter er ofte mot gebyr). Det er lurt å sette seg inn i reglene for akkurat det flyselskapet du skal reise med. Dette kan du gjøre på flyselskapets egen nettside eller i noen tilfeller også på nettsiden til lufthavnen du skal reise fra. 

Koffert og håndbagasje

Siden vi benytter mange forskjellige flyselskap, kan det variere, hvor mye du innsjekket bagasje og håndbagasje det tillates. Se informasjon om bagasjeregler på din flybillett eller kontakt oss hvis du har spørsmål. På reiseplanen kan det stå PC eller maksimum bagasje, til eksempel 30K. 30K betyr maksimum 30 kilo bagasje per person. PC betyr stykker av 23 kilo. Står det 2 PC, da betyr det at du har lov å ta med 2 innsjekket bagasje, og hver av de kan veie maksimum 23 kilo. Det er viktig å huske på at den del av flyreisen med minst tillatte antall kilo er den bagasjevekten som gjelder for hele reisen. Bemerk også at på flyreiser mellom de forskjellige øyene i Seychellene er det ofte en begrensning per person på 15 kilo, og denne må pakkes i myke sekker/bagger. Har du med mer enn 15 kilo kan det ikke garanteres at du får det med, da kapasiteten i lastrommet er veldig liten. Har du med en hard koffert blir den høyest sannsynlig avvist. Det er uansett lurt å begrense antall kilo du tar med på reisen, og heller vaske i løpet av ferien.

Ørepropper

Noen steder i Afrika, blant annet til Seychellene, benyttes det på lokale ruter små sportsfly med plass til rundt 12-16 personer. Flygningen er behagelig, tidsbesparende, og gir vanligvis en fin utsikt over savanne, natur, bygd med mer. En flygning med sportsfly "bråker" mer enn en tur med rutefly. Det er derfor lurt å ha med ørepropper eller øretelefoner til telefonen. "Støynivået" er likevel ikke høyere enn at man fint kan føre en samtale på turen.

Tollfri handel

Har du noen spesielle ting du ønsker å handle, da bør det gjøres i Europa på vei til Afrika. Dette gjelder også alle typer av vin og spiritus, da varer laget i Afrika eller kjøpt på flyet fra Afrika vil bli konfiskert i sikkerhetskontrollen i Europa, blant annet i Amsterdam, Paris og London. Dette gjelder også når varen er laminert. De varene du kjøper på vei til Afrika må pakkes i innsjekket bagasje, ikke i handbagasjen. Bøker, sjokolade, trefigurer og tøy kan fint innføres i Europa/EØS. 

Endring av tur

Om det, mot forventning, oppstår noe uforutsett som resulterer i endring av din reise, vil vi hos Safari Tours gjøre hva vi kan for å sikre oss at du likevel får en fantastisk reise til Afrika. Oppstår det noe i timene innen eller under reisen som krever at du må få tak i oss, da har vi en døgntelefon du kan kontakte. Vi har også vårt eget kontor i Nairobi, hvorfra vi kan være behjelpelig.

Nøkkelen til en god safarireise

 Tips og råd til safarien din

Sammen med våre safarieksperter og reiseledere har vi laget en liste med tid og råd til safarien din. Her finner du informasjon om hva som er lov og ikke lov på en safari. Det er informasjon om hvordan man gir både seg selv og dyrene den beste opplevelsen, og viktigheten av å vise respekt for omgivelsene. 

 • Husk alltid å lukke og låse døren og vinduene når rommene forlates. Dette gjelder også ved opphold på balkongen for å unngå at aper tar seg inn og ødelegger materiale.
 • Husk alltid å lukke igjen teltet når det forlates. Apene er eksperter i å gjennomrote rommet på ingen tid. Det er til stor irritasjon for oss, og til fare for dem selv i tilfeller hvor de får tak i medisin og alkohol.
 • Husk at verden er foranderlig og opplysninger fra bøker, artikler, tv-programmer med mer kan være foreldet. Hovedsakelig informasjon om været og regntid kan være unøyaktig.
 • Husk at dyrelivet kan være uforutsigelig.
 • Husk at sjåfør og guide gjør deres ypperste for at du får den ultimative safariopplevelsen. De forsøker å finne flest mulig dyr, gjerne i nær avstand, men det gis ingen garanti.
 • Husk at vi besøker dyrene på deres hjemmebane og på deres vilkår. Derfor skal safarireglene overholdes.
   

Safariregler

 • Det er ikke tillatt å mate dyrene (ikke heller på lodge og camp).
 • Store bevegelser, tilrop, høyrøstet snakk eller annen form for støy er ikke tillatt da det forstyrre dyrene.
 • Det er ikke tillatt å oppfordre sjåføren til å kjøre nærmere dyrene enn hva allerede gjort. Det er sjåføren sitt ansvar å bedømme og holde rette minimumavstand. Minimumavstanden er av hensyn til både sikkerhet og velferden til dyrene. 
 • Forsøppling er ikke tillatt. En fin huskeregel er: ”kun dine fotspor kan legges igjen”.
 • Ingenting må fjernes fra naturen. Alt i naturen inngår i et naturlig kretsløp.
 • Det er ikke tillatt å kjøre utenfor veisystemet i nasjonalparkene og i game reserves. Sjåføren kan ikke oppfordres til å kjøre utenfor de tillatte veiene og stiene. Da risikerer sjåføren å få en stor bot samt kan miste jobben. 
 • Det er ikke tillatt å sitte på taket av bilen eller henge ut av vinduene.
 • Respekter de du reiser med. Gjør plass. Alle vil gjerne ha fine bilder med hjem.
 • Unngå støy og samtaler hvis du er på nature walk, bird walk og walking safari. Det ødelegger opplevelsen for både deg og de andre gjestene.
 • Det anbefalels å ha med en genser/jakke, solhatt, solbriller, solkrem, myggspray, kikkert og kamera med på game drives.

Generell informasjon om reiser til Afrika

 • Husk alltid å spør om lov ved fotografering av personer. Unngå derfor å fotografere forbipasserende ved gjennomkjøring i byer.
 • Respekter at ressurser som vann og elektrisitet kan være en mangelvare visse steder. Følg de anvisninger som gis.
 • Verdigjenstander kan oppbevares i reseptionen. Vær oppmerksom på åpningstidene og avhent eventuelt verdisakene kvelden før avreise.
 • Det vannet som står i termosflasker eller flasker på rommene, er rent og gratis (spør gjerne om å få frisk vann i termosen ved ankomst).
 • Vannet i kranen er ok til tannpuss, men bør ikke drikkes.
 • Røyking er ikke tillatt i bussene, men det gjøres regelmessige pauser for røyke- og toalettbesøk.
 • På lodgene er det mulig å betale all drikke samlet kvelden før avreise. Ved hvert måltid underskrives en kvittering.
 • Det er best å spise malariapillene i forbindelse med middagen.

Huskeliste på noen av de tingene som bør med på safari-turen:

 • Pass, som er gyldig i minimum 6 måneder etter hjemreisen
 • Flybilletter
 • Penger
 • Forsikringspapirer
 • Den medisinen du bruker hjemme (pakkes alltid i håndbagasjen)
 • Medisin mot diaré samt smertestillende medisin
 • Solkrem med høy faktor og leppepomade
 • Solbriller og hatt/caps som skjermer for solen
 • Adapter til stikkontakten
 • Kikkert og kamera/video, eventuelt ekstra lagring.
 • En liten lommelykt eller pannelampe samt ekstra batterier
 • Fotokopi av alle personlige papirer som pass, visum, flybilletter, reiseforsikring, vaksinasjonskort og betalingskort
 • Vindjakke eller fleecegenser (det kan være kjølig morgen og aften)
 • Lette sko
 • Badetøy, sandaler
 • Drikk ikke vann fra kranen – kjøp drikke på flaske
 • Respekter naturen og legg ikke igjen søppel. Husk at du er gjesten.

Bekledning og fottøy

Medbring gjerne tøy til safarien i naturfarger, det vil si sandfarget, brunlig og grønnlige nyanser. Ved kysten anbefales det lyse farger som ikke “suger” varmen fra solen på samme måten som mørkt tøy gjør. Kunststoff er vanligvis ikke behagelig å ha på. Tøy av bomull anbefales. Medbring gjerne både kortermet og langermet genser/skjorter samt shorts og jeans. For herrer er det vanlig praksis å ha på lange bukser til middagen, ikke shorts. Fine klær behøves kun på noen få lodge/hoteller.

Valuta

Her finner du de aktuelle kursene for valutaen i det landet du skal reise til. Du kan lese mer om den lokale valutaen under punktet verdt å vite til den destinasjonen du skal reise til. Tar du med kredittkort med kan du ikke forvente at du kan ta ut penger på innkvarteringsstedene. 

Været

Klimaet i Afrika er tropisk rundt ekvator og subtropisk lengere mot nord og sør. Dette gjør at kontinentet er behagelig varmt i store deler av året. Nedbør og sesong varierer en del avhengig av hvor i Afrika du befinner deg. Hver sesong har sine fordeler, og selv om vi kanskje ikke liker regn noe særlig, så er regn essensiell for vann og mat til de mange dyrene. Afrika er også ramt av klimaforandringene. For Afrika, akkurat som for Norge, betyr det at sesongene og været varierer fra år til år. Det har blitt mye vanskeligere å forutsi været.

Maten i Afrika

Det tradisjonelle afrikanske kjøkkenet er stort sett veldig smakfullt. Det er forskjellige smaksopplevelser å få avhengig av hvor på kontinentet du oppholder deg. Felles for maten på tvers av landene er at den ofte er krydret med søte og litt sterke krydderier. Det blir ofte brukt nøtter, frisk frukt og friske krydderurter. Rettene serveres ofte sammen med linser, couscous eller bønner. Naturligvis kan utbudet variere fra sted til sted og avhenge av innkvarteringsnivået. Typisk vil man oppleve herlige måltider, ofte som buffet. Mageonde kan alle få, men det skyldes vanligvis ikke kvaliteten på maten men heller at det er andre bakterier enn man er vant med. Har man tendens til dårlig mage bør man medbringe medisin mot det. Snakk med legen eller apoteket om dette. Noen får også diaré som reaksjon på malariamedisinen. For å hindre mageonde er det lurt ikke å bruke isbiter, spise salat og drikke vann rett fra kranen. Mathygienen på de hotellene og lodgene vi bruker er alltid av høy standard.

Gode pakkeråd:

Du og din eventuelle reiseledsaker bør pakke koffertene, slik dere begge kan være foruten den ene kofferten. Det er stor sannsynlighet for at dere ikke opplever dette, men det er lurt å være forberedt. Engang iblant skjer det at kofferten blir forsinket på flyreisen. Skjer det, kan det gå noen dager før den blir levert på det hotellet dere bor på.
Sørg for å ha alle viktige og uunnværlige ting i håndbagasjen:
- Pass
- Visum
- Flybillett
- Forsikringer
- Kredittkort
- Penger
- Resepter
- Eventuelt. info om din sunnhetstilstand (særlige forhold)
- Livsviktig medisin (sukkersyke osv.)
- Medisin mot allergi eller mageonde (f.eks. Imodium) og smertestillende medisin som f.eks. paracet og/eller Ibux.
- Elektronikk som f.eks. kamera, videokamera, kikkert, mobiltelefon osv.
- Selv med de gode flyselskapene vi bruker, kan det trekke kaldt fra luftkondisjoneringen på flyet. Ta eventuelt en god genser med på flyet. Det utleveres også tepper og puter ombord under flyreisen.

Innkjøp av suvenirer

Det er gode muligheter for å gjøre spennende og unike innkjøp til minne om en fantastisk reise. Dessverre er det også mulighet for å kjøpe feil ting ved enten å kjøpe dårlig kvalitet eller direkte ulovlig suvenirer. Figurer laget av forskjellige tre- og steinarter møter du overalt. Kvaliteten varierer veldig, og du bør kanskje vente med å handle til du har sett flere salgssteder, eller har lyttet til råd fra reiseleder eller sjåføren på turen. Kvaliteten av tre-handverk laget av ibenholt kan lure deg, da man kan finne “ibenholt” som er laget av vanlig tre men er farget mørkt. Ibenholt tre er veldig hardt og tungt samt veldig mørkt, nesten svart. Få selger til å skrape litt i bunnen for å se om fargen er mer enn overfladisk. Det selges også vakre og ofte fargerike kurver, perlekjeder, perle kranser, skjold og spyd. Kvaliteten er vanligvis god, men kvaliteten du finner hos f.eks. lokale stammefolk kan vise seg at være enda bedre enn hos gateselgeren. Prisene varierer mye, og du kan gjerne teste dine evner som handelsmann. En fingerregel er at du kan få prisen ned med cirka 40-70%. Før du begynner å ”prute ” om prisen, avgjør da hvor mye du er villig til å gi for den aktuelle varer. Suvenirer på hoteller, lodge samt i store forretninger i byene er vanligvis dyrere enn på lokale markeder, og har fast pris. Ønsker du å kjøpe spyd eller smarte kniver, MÅ dette meldes til politiet i den norske lufthavnen (rød utgang). Kjøpet bør helst ha blitt godkjent innen reisen til Afrika. Det er våpenloven som gjelder.

Foto og video

På reisen er du omgitt av fantastiske motiver. Uansett om du har dyrt eller billig fotoutstyr med på turen, reiser du hjem igjen med fine bilder. Setter du større krav til kvalitet og har kanskje planer om å forstørre dine bilder, da vil et kamera med utskiftelig objektiv absolutt vinne. For motiver på lang avstand vil en tele eller en zoom objektiv på 300mm gjøre underverker. En vidvinkel til landskap vil også gi flott resultat. Medbring minnekort ditt kamera eller videokamera. 32 GB er på ingen måte for mye. Fordel gjerne lagringen på flere kort f.eks. 2 stk. 16 GB kort. Videoopptak sluker store mengder lagring. Vil du ha med hjem masse videoopptak da bør du ha med 64 GB lagring. En blitz til kameraet hjelper til ved bilder av personer på nært hold, men er absolutt ubrukelig til bilder av dyr/fugler. En kikkert er nesten uunnværlig til å iaktta fuglelivet med. Motiver av mennesker krever alltid at du spør om tillatelse. Du kan lade opp telefon/kamera stort sett over alt. Hotellene har ”engelske” stikk med tre ben, og strømstyrke som passer fint med norsk elektronikk. Det er lurt å ha med en adapter (reisestikk). Den kan kjøpes i Norge men kan også leies eller lånes på mange innkvarteringssteder.

ETTER HJEMKOMST

Hjemreisen

Alle skatter og avgifter er vanligvis regnet inn i flybilletten din. Husk at sjekk-inn for flygninger til utlandet skal være avsluttet to timer før avgang. Er det kjøpt store suvenirer med hjem, sjekkes disse inn for seg. Du må forvente å betale mye i overvekt for slik ekstra bagasje. Det er oftest billigere og enklere å få butikken hvor de store suvenirer er kjøpt til å sende det hjem til deg.

Vi ser frem til å høre fra deg

Når du er tilbake fra Afrika, mottar du automatisk en ’velkommen hjem hilsen’ fra oss, hvor vi ber deg evaluere din reise. Dine tilbakemeldinger, synspunkter og ideer samt ris og ros om forløpet av reisen er viktig for oss i bestrebelsene på å bli enda bedre. Vi håper på å høre fra deg. Har du bilder eller video fra din tur, som du vil dele med oss, blir vi gla for å motta dem. Med din godkjenning, bruker vi gjerne bildene og videoene på vår nettside og på Facebook. 

Fun Facts om Afrika

 • - Det finnes 54 land på det afrikanske kontinentet
 • - Afrika er verdens andre største kontinent
 • - Afrika har et offisielt befolkningstall på cirka 1,2 milliard mennesker
 • - Det finnes mer enn 1000 afrikanske språk
 • - Det finnes nesten 3000 forskjellige etniske grupper og folkeslag
 • - De mest utbredte religionene er kristendom og islam
 • - Afrika er omgrenset av både Atlanterhavet, Indiahavet, Middelhavet, Rødehavet og Suezkanalen.

Fordeler ved å reise med Safari Tours

Hos Safari Tours er det 100 % garanti for avreise. Har du skrevet reisen til Afrika inn i kalenderen din, da vet du at du får reist. Uansett hvor få som har meldt seg på turen, så kommer dere på avgårde. Safari Tours bruker bare nøye utvalgte engelsktalende sjåfører med stort lokalt kjennskap og erfaring. Vi planlegger også transporten på de forskjellige turene med utgangspunkt i å gjøre den rask og komfortabel. På denne måten har reisen alltid de beste forholdene. Safari Tours er spesialister innenfor reiser til Afrika, og har 35 års erfaring med salg og sammensetning av reiser til Afrika. Flere ganger om året er medarbeiderne ved Safari Tours på studietur til Afrika. På denne måten har vi de beste forutsetninger for å holde oss oppdatert om våre reisemål. Derutover har Safari Tours et eget kontor i Afrika, hvorfra vi selv koordinerer alt i forhold til våre gjesters reise og ankomst. Safari Tours tilbyr reiser fra alle de større flyplassene i Norge, og har avreise til Afrika alle dager året rundt. Det er derfor deg som bestemmer når du vil reise, hvor du vil reise fra, og når du vil hjem. Bestiller du en reise til Afrika med Safari Tours, inkluderer vi som en del av vårt fordelsprogram, fri entre i Ree Park Safari i Danmark. Safari Tours er selvfølgelig medlem av reisegarantifondet, hvilket betyr at du som kunde er 100% dekket ved konkurs. Safari Tours er eiet av Karsten Ree Holding og Claus Lund Sørensen, direktør i Safari Tours. Karsten Ree Holding eier blant annet også Ree Park Safari, Ree Golf, Karen Blixen Camp, og B2B Travel. 

Kontakt oss

E-post: info@safaritours.no

Telefon: +47 62125944

Kontorets åpningstider:
Mandag-torsdag: kl. 09.00-16.00
Fredag: kl. 09.00-14.00

Denne nettsiden bruker cookies for å fungere, for å måle trafikk og optimalisere sidens innhold, samt for å målrette markedsføring.
Informasjon
Funksjonalitet
Statistikk
Marketing

Hva er cookies?

En cookie er en fil som browseren plasserer på datamaskinen din. Det gjør det mulig å gjenkjenne datamaskinen din og huske valg du tidligere har gjort på nettsiden. En cookie kan ikke spre datavirus eller andre skadelige programmer. Cookies sletter seg selv etter et visst antall måneder (kan variere), men de fornyes etter hvert besøk. Cookie kan ikke se hvem du er, hva du heter, hvor du bor eller om datamaskinen brukes av en eller flere personer. Hvis du oppgir personlig informasjon til et nettsted, kan imidlertid en cookie brukes til å huske deg til neste gang du besøker nettstedet.

Hjemmeside

ASPSESSIONID# - Slettes når browseren lukkes

Nettstedet bruker denne cookies for å identifisere den besøkende, på tvers av sider, under besøket.

CookieSafe - 6 måneder

Inneholder en sikker kopi av utvalgte tredjeparts cookies slik at de ikke går tapt hvis de fjernes av nettleseren.

Cookie-indstillinger

cookiebar - 1 måned

Brukes til å huske valgene som er gjort under Cookie-innstillinger, samt om betingelser er akseptert.

Zopim Chat

__zlcmid - 1 år

Brukes av Zopim-chatten for å identifisere besøkende på tvers av sider under en chat-session.

zte# - Slettes når browseren lukkes

Lagrer en Zopim Live Chat ID som gjenkjenner en enhet fra besøk til besøk og under en chat-session.

Google Analytics

_ga - 2 år

Denne cookien fra Google brukes til å overvåke trafikken på vår nettside og spore antall besøk for hver besøkende, tidspunktet for det første besøket, tidligere besøk og det nåværende besøket.

_gid - Slettes når browseren lukkes

Denne cookien brukes til å spore hvor lang tid den besøkende bruker på nettsiden.

_gat - 1 dag

Brukes til å redusere antallet forespørsler til Google.

collect - Slettes når browseren lukkes

Brukes til å sende data til Google Analytics om den besøkendes enhet og vær. Sporer besøkende på tvers av enheter og markedsføringskanaler.

Facebook Pixel

_fbp, fr, tr, datr, lu, c_user, fr, xs, p, presence, act, sub, sb - opptil 2 år

Facebook-cookies opprettes når du har vært på Facebook og besøker nettsiden vår. Dette gjør at Facebook kan skreddersy mulige annonser eller innlegg basert på din nettleseratferd. Alle informasjonskapsler unntatt datr (2 år), lu (2 år) utløper etter sessionavslutning. Denne cookie brukes til å målrette annonser på Facebook.

Google Adwords

ads/ga-audiences - Slettes når browseren lukkes

Brukes av Google AdWords for å vise annonser til besøkende som sannsynligvis vil være interessert, basert på den besøkendes nettadferd på tvers av nettsteder.

ads/user-lists/# - Slettes når browseren lukkes

Ukjent.

Google Adsense

_gcl_au - 3 måneder

Brukes av Google Adsense for å eksperimentere med effektiviteten til annonsene deres. Disse finner sted på alle nettsteder som bruker Google Adsense.

Google Doubleclick

test_cookie - Raderas när browsern stängs

Används till att kontrollera om browsern understödjer cookies.

IDE - 2 år

Används till att registrera och rapportera om hemsidoanvändarens handlingar efter att ha sett eller klickat på en av annonsörens annonser. Förmålet är att mäta effekten av en annons samt att målinrikta annonser till användaren.

Microsoft Bing

_uetsid, _uetsid_exp, _uetvid, _uetvid_exp - 1 dag / Vedvarende

A Microsoft Bing Universal Event Tracking cookie for recommendation purposes.

Sleeknote

SNC - 2 år

Används till att tracka anonym data till statistik för övergripande användning av Sleeknote samt individuella events på boxarna.

SNS - Raderas när browsern stängs

Upprättas/uppdateras vid varje besök. Används till att åtskilja registrerade användare av formulär.

_pk_id - 2 år

Upprättas vid varje besök. Används till åtskilja användare till statistik.

_pk_ses - Raderas när browsern stängs

Upprättas vid varje besök. Används under den enkla sessionen till att gruppera sidvisningar till statistik för boxar och visningar.

sn_global_countdown_last_reset_timestamp - Vedvarende

Sets a timestamp for when the visitor entered the website. This is used for analytical purposes on the website.

_sn_a, _sn_m, _sn_n - 1 år

(Ingen info)