Africa Tours CSS Sprite

Gorillatrekking

Ansikt til ansikt. Gorilla og menneske. To kjemper på hver sin måte. En fasinerende, rørende og nesten ubeskrivelig opplevelse å oppleve regnskogens kjemper på nært hold. De store fjellgorillaene ses flere steder i Afrika. Med Safari Tours er det mulig å oppleve fjellgorillaene i Bwindi Impenetrable Forest i den sørvestlige delen av Uganda. Gorillatrekking kan fint kombineres med en safarireise i Uganda, safari i Kenya eller Tanzania eller badeferie ved Indiahavet.Rejser under temaet »Gorillatrekking«

Gorillaetrekking - Møt de store gorillaene ansikt til ansikt

En gorilla safari – eller gorillatrekking er en uforglemmelig og nesten uvirkelig opplevelse. Vil du møte de mektige gorillaene, er Uganda et fremragende sted å gjøre det. Å komme så nært gorillaene, som vi genetisk deler så mye med, er en veldig rørende opplevelse. På en god dag kommer du veldig tett på gorillaene. Man kan nesten å føle seg som en del av flokken, når man står midt blant den store familien. Veien frem til gorillaene kan være lang og seig, og gåturen før du møter dem, kan vare alt fra to til syv timer. Det avhenger av, hvor den familien du skal besøke, har beveget seg hen, siden sist de fikk besøk. Når du først begynner å ane dem mellom trærne, er det verdt hele turen. Når dere som gruppe møtes med gorillaene, har dere en time sammen med dem. Her får dere lov til å se, hvordan de ferdes i deres naturlige habitat. Å oppholde seg blant gorillaene og observere dem på nært hold er en nesten drømmelignende opplevelse, og atmosfæren som oppstår under selve møtet, er unik.

Bwindi Nasjonalpark

Gorillafamiliene du kan besøke med Safari Tours, oppholder seg i Bwindi Nasjonalpark. Parken har et areal på 331 km2 og er på FN’s liste over verdens naturarv. I Bwindi er det en veldig spesiell biodiversitet med en eksepsjonell brei vifte av forskjellige arter av trær og bregner. Bwindi Nasjonalpark heter også Bwindi Impenetrable National Park, altså en ugjennomtrengelig nasjonalpark. Det navnet er ytterst velvalgt. Vegetasjonen er utrolig tett, og du er omgitt av alle nyanser av grønt du kan forestille deg. Bwindi er en av de eldste regnskogene i verden, og den har en rik mengde av både fugler og sommerfugler. Ikke minst er regnskogen hjem for ti forskjellige apearter.

Safari i Uganda

Uganda kan også gi deg mye mer enn de store gorillaene i Bwindi. Du kan for eksempel ta på safari i Queen Elizabeths Nasjonalpark, som med sin utrolige allsidige natur, er hjem for både elefanter, løver, leoparder, flodhester, vannbøfler, hyener og antiloper. I Queen Elizabeths Nasjonalpark er det også opplagt å ta på et cruise på Kanzinga-kanalen hvor du kan se krokodiller, og hvor der bor nesten 2000 flodhester.

I Murchinson Falls Nasjonalpark finner du en ubegripelig scenisk natur. Parken er den største nasjonalparken i Uganda og er oppkalt etter Murchinson fossen. Fossefallet skapes av Nilens utløp i en syv meter vid kløft i klippene, og styrter ned i et 43 meters brusende fall. Parken deles i to av Nilen, som med sitt livgivende vann løper midt gjennom. I den sørvestlige delen av parken finner du frodige bakker og grønn skog, mens du i den nordvestlige delen finner savanne. Man kan kjøre langt gjennom den vakre naturen i parken før man møter andre mennesker. Det gir derfor en veldig privat safariopplevelse. Til gjengjeld kan du møte på både antiloper, bøfler, sjiraffer, løver, elefanter, leoparder og sjakaler. Derutover har parken et fantastisk fugleliv og en god bestand av Nilkrokodiller.
Vil du oppleve The Big Five i Uganda, er Ziwa Rhino Sanctuary et must. The Big Five er de fem dyrene, som jegerne i gamle dager betraktet som de vanskeligste å fange og nedlegge. De består av løver, elefanter, bøfler, nesehorn og leoparder. Ziwa Rhino Sanctuary er det eneste stedet i Uganda, hvor du kan oppleve nesehorn. I reservatet arrangerer de, som noe særlig, nesehornstrekking. Her kan du komme på nært hold av de enorme dyrene. Ziwa er et non profitt prosjekt som jobber for å bevare nesehornene og utbrede viten om dem. Alle inntektene ved besøk går ubeskåret til prosjektet.

Sjimpansetrekking

På en reise til Uganda har du også mulighet for å kombinere din gorillatrekking med sjimpansetrekking i Kibale Forest Nasjonalpark. I Kibale sies det at man finner den største konsentrasjonen av forskjellige primater i hele Øst-Afrika. Kibale er hjem for hele 700 sjimpanser og over 12 andre primatarter, herunder både den røde og den hvite colobusapen. Sjimpansetrekking er en veldig annerledes opplevelse enn gorillatrekking. Det er fordi sjimpansene, i motsetning til de tause gorillaene, er veldig høylytte. De kommuniserer ved å skrike til hverandre og ved å slå hardt på de robuste trestammene, hvilket kan høres på en avstand på 7 kilometer.

Ugandas vakre natur

Uganda byr også på enestående naturopplevelser. I området rundt Entebbe er det en fantastisk avslappet stemning, og det er mange muligheter for å nyte den store sjøen i området. Området er utrolig frodig og grønt, og skaper nydelige rammer for å lene seg tilbake og innta de mange nye inntrykkene.
Ved Lake Bunyoni har du den samme tilbakelente stemningen, og naturen er ubeskrivelig vakker. Lake Bunyoni er en fredelig sjø, hvor det hverken er krokodiller eller flodhester. Til gjengjeld er det et utrolig rikt fugleliv og stedet er også kjennt for sine mange otere. Den krystallblå sjøen er omkranset av terrasser av grønt og ligner nesten et naturområde fra et eventyr.