Africa Tours CSS Sprite

Zimbabwe

  • Zambezi-elven og imponerende Victoria Falls
  • Veldig variert natur og fantastisk dyreliv i Hwange
  • Matobo med enestående klippeformasjoner

Safari i Zimbabwe

For 200 millioner år siden var det et enormt vulkanutbrudd i sørlige Afrika med etterfølgende store mengder med lava, som dekket til det meste av området.

Jeg sitter i et tropisk, veldig vått og varmt område og ser på det mest utsatte området. Det er Victoria Falls, hvor vannfallene har en samlet bredde på 1,6 km og et fall på 128 meter. Den konstante vandmengden forstøves i området og danner en jungel av eventyrlige safariopplevelser.Zimbabwes landskap er en skjønn blanding av imponerende områder. Her er alt fra Kalahari-ørkenens sand til savanne og tykk, nesten ufremkommelig skog. Det er utallige forskjellige dyre- og fuglearter, og store landområder er utlagt til verneområder i reservater. Det er også mange opplevelser å finne langs Zambezi-elven, Limpopo-elven og ikke minst ved Victoria Falls, hvis store mengder vann løper ut i Victoria-sjøen i nord.

Zimbabwe har ingen kystlinje. Landet er omkranset av Mosambik i øst og nordøst, Botswana i vest, og Sør-Afrika i sør. Zambezi-elven i nordvest skaper en naturlig grense mot Zambia. Mot sør flyter Limpopo-elven mellom Zimbabwe og Sør-Afrika. Det er en smal korridor i vest hvor Zimbabwe har et lite grensestykke mot Namibia i vest. Høyden over havet er avgjørende for klimaet, som er subtropisk og solrikt.

Befolkningstallet i Zimbabwe er på cirka 15 millioner. Halvparten er kristne, kombinert med den opprinnelige kulturelle troen, og resten er enten kristne eller tilknyttet den opprinnelige kulturelle troen. Befolkningen snakker hovedsakelig Shona og Sindebele, men det offisielle språket i skolen, og som offisielt brukes, er engelsk.

Historiens vingesus blåser varmt gjennom Great Zimbabwes ruiner. Disse ruiner fra jernalderen kan føres tilbake til det 11. århundre.

Jeg sitter i skyggen av de fem meter høye murene, som forteller noe om storhet og fall. Great Zimbabwe ble et av de mektigste kongeriker i Afrika, og gjennom tiden har både gull og elfenben passert akkurat her, hvor du også kan sitte på din safarireise til Zimbabwe.

La turen gå til Zimbabwe og opplev de imponerende Great Zimbabwe ruiner fra det 11. århundre, se Victoria Falls fra luften, gå eller sykkel en tur ved fallene, eller ta en båttur på elven. Opplev Hwange nasjonalpark med de 30.000 elefanter og Matobos nasjonalpark, hvor du finner Worlds View.

Populære safarireiser til Zimbabwe. Se alle våre reiser til Zimbabwe 

Great Trek Adventure

Fantastisk grupperundreise fra Cape Town til Victoria Falls eller motsatt. Mange av de beste steder i sørlige Afrika besøkes på veien, som Sør-Afrika, Namibia, Botswana og Victoria Falls i Zimbabwe. Du opplever både Namibias ørken Sossusvlei, nasjonalparken Etosha, dyrerike Chobe og det unike Okavango-delta

Populære severdigheter i Zimbabwe