Africa Tours CSS Sprite

Victoria Falls

Opplev en av de største naturfenomenene i verden - Victoria fossen , som dr. Livingstone oppdaget i 1855 og gav navnet etter den daværende britiske regenten. Lokalbefolkningen kaller stedet Mosi oa Tunya ”røyken som tordner".
Ved Victoria Falls begrenses vannveien til den mektige Zambezi-elven i en smal kløft. Her tordner vannmassene gjennom og danner de verdensberømte fossefall. Enorme tåkeskyer henger over fallene og opp mot 320 millioner liter vand styrter i dypet hvert minutt. Disen fra vannmassene gjør området usedvanlig frodig.

Victoria Falls er også kjent som Afrikas adrenalin-hovedstad og byr på en lang rekke med aktiviteter, spesielt for den som liker å utfordre egne grenser. Bungeejumping, helikoptertur og sykkeltur er bare noen av de mange populære aktivitetene som tilbys. Andre aktiviteter, som for eksempel Devils Pool avhenger av vannstanden i Zambezi-elven.

Vannstanden i Zambezi er høyest i februar til juni. Det er denne tiden av året hvor det virkelig buldrer i fallene og støvskyen fra fossen reiser seg rundt 400 meter opp i luften, og kan ses på flere kilometers avstand. En helikoptertur inn over fossen er en imponerende opplevelse. Her ser man også utsikten ut over Zambezi-elven, og ser tydelig hvordan vannet innsnevres. Besøker man Victoria Falls i denne perioden, kan man forberede seg på å bli gjennombløt når man går langs fossen.

Fra juli til september faller vannstanden betraktelig, og det bliver derfor ideelt å prøve seg med blant annet river-rafting på elven.

Oktober og november er perioden, hvor det er minst vann i Zambezi-elven, hvilket gir god mulighet for at komme veldig nær Victoria-fallene. Man får veldig gode bilder av fallene, fordi støvskyen er liten. Det er også i denne perioden, man har mulighet for å prøve seg på ”devil´s pool”, hvor man ligger ute i Zambezi -elven og ser ned i kløften.

Uansett tid på året, er Victoria Falls alltid en severdighet, det er verdt å bruke tid på. Hos Safari Tours veileder vi gjerne om når det er best å besøke Victoria Falls avhengig av hvilke aktiviteter man ønsker.