Africa Tours CSS Sprite

Ngorongoro-krateret

Ngorongoro er navnet på krateret, som folk flest ønsker å oppleve, men samtidig har vanskeligheter med å uttale. Det er ubetinget et av de mest unike naturvidundere i verden, og er for mange et ”must” i listen over safariparker som skal oppleves.

Krateret ligger cirka 2400 meter over havet, på den travle veien, som forbinder byen Arusha med Serengeti og igjen lengere mot vest, den store innsjøen Lake Victoria. Som en del av det 8.292 km2 Ngorongoro Conservation areal, utgjør selve krateret bare 265 km2 (2 mil i diameter). Kraterkanten ligger cirka 600 meter over selve bunnen av krateret. Det er på bunnen av dette Unesco-beskyttede krater, vi kjører safari.
Det er mange dyr å finne her. De fem store er her: Elefant, bøffel, løve, de ”svarte” nesehorn og leopard. Spesielt nesehornet tiltrekker mange nysgjerrige øyne, da den er en altfor sjelden gjest i andre områder.

Det kan i perioder være ganske mange safaribiler i området, men opplevelsen er så stor, at man må dele dette skuet med andre fra kloden og nyte opplevelsen av å kjører safari på ”bunnen av en dyp tallerken” med utsikt til et ytterst variert dyreliv omgitt av de steile skråningene. Innkvarteringen ligger ved kraterkanten, hvor flere lodges og telt camps er plassert. Noen av dem har fantastisk og uhindret utsikt til selve kraterbunnen. Andre ligger i nærheten av krateret i den frodige naturen, hvor elefanter og bøfler og engang iblant også løver og nesehorn gjester innkvarteringsstedet. Vi hos Safari Tours tilbyr alle former for innkvartering ved Ngorongoro.
Vi anbefaler en natt ved krateret, men har man lyst til en spennende vandring i dette vakre høylandet, er det mange fremragende muligheter. Spesielt Empakaai-krateret nordøst for Ngorongoro-krateret er verdt en hel dag av din tid.
Fordi krateret ligger veldig høyt, er det ofte kjølig på natten og tidlig morgen. Dette gjelder spesielt i den østafrikanske «vintertid» fra juli til september. Noen netter er det til og med frost på gresset. Når man er på safari vil solen ofte ta makten, og man får skjønne varme timer det meste av dagen. Selve Ngorongoro Conservation Area strekker seg langt mot vest til grensen av Serengeti. Blant annet det berømte Ndutu-området hører til Ngorongoro Conservation Area.