Africa Tours CSS Sprite
Telefon 6212 5944
Mandag - fredag kl. 10:00 - 14:00

Tanzania

  • Det perfekte safarilandet med langt til horisonten
  • Serengetis berømte sletter med veldig rikt dyreliv
  • Det dyrerike Ngorongoro-krateret og betagende Kilimanjaro

Reiser

 

Tanzania

Sortering: Land | Pris fra

Maasaienes Tanzania
Øst-Afrika, Tanzania

Fantastisk safari i de berømte safariparkene i det nordlige Tanzania. Programmet er fylt med opplevelser, og sjansen for å oppleve blant annet "The Big Five" - løve, leopard, elefant, bøffel og nesehorn - er stor.

Dere vil selvfølgelig kjøre i robuste firehjulsdrevne safaribiler, som enkelt navigerer gjennom de varierte landskapene.

Vi besøker Tarangire, Lake Manyara, Serengetis vidstrakte savanne og Ngorongoro-krateret, som begge er på UNESCOs verdensarvliste.

Det er mulighet for å legge til strandferie

8 dager:
Fra 42 100 NOK

Tanzania Migration Safari
Øst-Afrika, Tanzania

En storslått privat safari i to av de kjente safariparkene i det nordlige Tanzania. Programmet er fullt av opplevelser og muligheten til å oppleve «de fem store» – løven, leoparden, elefanten, bøffelen og neshornet – er i høy grad tilstede. Vi starter med et besøk til det unike Ngorongoro-krateret, som står på UNESCOs verdensarvliste. Deretter fortsetter vi til verdenskjente Serengeti, hvor vi først besøker den sentrale delen av den endeløse savannen. Deretter drar vi til Ndutu-området i sør, hvor den store gnu- og sebravandringen begynner.

Vi kommer tidlig på våren, når dyrene samles og opp mot 500 000 gnukalver blir født før den store vandringen starter.

Det er selvsagt mulig å kjøpe badeferie på f.eks. Zanzibar eller forleng med ekstra safaridager.

f.eks. 8 dager:
Fra 47 500 NOK

Tanzania Big 5 Safari
Øst-Afrika, Tanzania

På denne relativt korte, men intensive kvalitetssafarien har vi på Safari Tours satt sammen en rute som konsentrerer seg om det absolutt beste Tanzania har å by på – den verdenskjente Serengeti nasjonalpark, Tarangire og det dyrerike Ngorongoro-krateret, hvor det berømte Big 5 kan sees. Sjiraffer, flodhester, geparder og mye mer er imidlertid også en del av "agendaen" på ruten.

I forbindelse med safarien kan du supplere med f.eks. Zanzibar-opphold, klatring på Kilimanjaro eller flere safariturer i f.eks. Kenya eller Uganda.

f.eks. 7 dager:
Fra 39 800 NOK

Jambo Tanzania
Øst-Afrika, Tanzania

Det Østlige Afrika, Tanzania

En herlig privatsafari i de berømte safariparkene i det nordlige Tanzania, hvor du selv bestemmer avreisedatoen – det er avreise hver dag til og fra Tanzania.

Programmet er fylt med opplevelser, og muligheten for å oppleve de "fem store" – The Big Five – løven, leoparden, elefanten, bøffelen og neshornet er i høy grad til stede. I tillegg besøkes alle Tanzanias nordlige og berømte nasjonalparker, inkludert Tarangire, Lake Manyara, Ngorongoro-krateret og naturligvis Serengeti.

Det er selvfølgelig mulig å kjøpe til badeferie på for eksempel Zanzibar eller forlenge med ekstra safaridager.

f.eks. 9 dager:
Fra 42 900 NOK

Familiesafari i Tanzania
Øst-Afrika, Tanzania

Ta med familien på en herlig safari i verdens mest komplette safariland, Tanzania. Opplev blant annet Rift Valley sjøen Lake Manyara, Olduvai Gorge, det fantastiske Ngorongoro Krateret og massevis av dyr på savannen i Serengeti. Reisen avsluttes med nydelig og avslappende badeferie på krydderøyen Zanzibar.

Safaribilen er solid og med 4-hjulsdrift, og kan komme frem, uansett hvor dere kjører. Dere er på privat safari med deres egen sjåfør/guide. Avreisedatoen bestemmer dere selv, og det er avreise 365 dager i året. 

f.eks. 14 dager:
Fra 58 700 NOK

Tanzania minisafari og Zanzibar
Øst-Afrika, Tanzania

Dere opplever store elefantflokker og baobabtrær i Tarangire, det berømte og unike Ngorongoro-krateret, og Zanzibars innbydende sandstrender. Dette er noen av høydepunktene på denne korte, men innholdsrike og dyrerike opplevelsesreise til Tanzania – et av de absolutt beste safariland i verden. Safarien er særlig optimal i perioden slutt juni til medio oktober.

Med avreise hver dag er det deg, som bestemmer, når du drar. Det er mulig å kjøpe til ekstra dager på både safaridelen og badeferien på Zanzibar.

f.eks. 11 dager:
Fra 39 200 NOK

Tanzania-reiser

På våre reiser til Tanzania opplever man safari i verdensklasse. Mange definerer Tanzania som det beste safarilandet i verden. Det skyldes blant annet den veldig varierte naturen, med alt fra det høyeste punktet i Afrika, Kilimanjaro, til den vakre savannen i Serengeti. Dette er et sterkt fundament for et imponerende dyreliv.

De beste safariområder i Tanzania

En reise til Tanzania er for mange ensbetydende med safari. Her kan du oppleve ”The Big Five”; elefant, løve, nesehorn, leopard og bøffel. The Big Five er et begrep skapt av lokalbefolkning. Begrepet dekker over de 5 dyrene, som er vanskeligst å nedlegge på jakt. I dag er 4 av 5 i ”the Big Five” dessverre utrydningstruet. Derfor jobbes det intenst med å gjenopprette en balanse for dyrene. Dette gjøres gjennom naturreservater, som dem man besøker med Safari Tours. Man kan ta på safari både i nord og sør-Tanzania. Hver del av landet har sin egen skjønnhet og usedvanlige opplevelser. Det er derfor viktig å overveie veldig nøye, hva man egentlig ønsker å se på en safari.

Safari i den sørlige delen av Tanzania

Den sørlige delen av Tanzania byr på tre enestående nasjonalparker: Mikumi nasjonalpark, Ruaha og Selous. Mikumi er en nasjonalpark med elveleie og åpen gresslette. Gressletten er hjem for et mangfold av de klassiske Afrika-dyrene. Elveleiet tiltrekker det ville dyrelivet når de har bruk for å slukke tørsten eller vil ut å bade. Mikumi er på mange måter bare en smaksprøve sammenlignet med de storslåtte nasjonalparkene, som ligger med grense opp til Mikumi. Mikumi er derfor ofte bare et bindeledd med lekre innkvarteringer midt mellom dyrene. Ruaha nasjonalpark er i dag den største nasjonalparken i Tanzania, da den ble utvidet veldig mye noen år tilbake. Den mektige parken består av 20.000 km2 med kupert terreng, variert vegetasjon og en nydelig rødlig jord. Parken rommer flere sandelver, som fylles med vann i regntiden. Den store Ruaha-elven tiltrekker massevis av betagende gress etere som elefanter, bøfler, sebraer, sjiraffer og antiloper. Gress eterne tiltrekker rovdyr, og du finner derfor både løver, leoparder, geparder, flekket hyene og ikke minnst den sjeldne afrikanske villhunden. Ruaha er den største nasjonalparken i Tanzania, men Selous viltreservat et av de største områder med naturvern i Afrika. Med mer enn 51.000 km2 er reservatet større enn Finnmark. Livsnerven i Selous er uten tvil de store elver, med Rufiji som den største. Elven slanger seg ut i den nordøstlige delen av Selous og skaper flere laguner, som i tørketiden former små sjøer og vannhuller. Det danner et samlingspunkt for de betagende Afrika-dyrene, og mulighet for den populære aktiviteten, båtsafari. På en båtsafari kjører man ut blant tusenvis av flodhester, krokodiller og et veldig imponerende fugleliv. Det er en opplevelse, som ikke kan sammenlignes med vanlig safari, og er derfor et fantastisk supplement til en safarireise.
Vi har nettopp opprettet en fantastisk reise til ”Det Ville Tanzania”, hvor du opplever alle tre ovenstående nasjonalparker. Du kan også oppleve det berømte Serengeti, hvis du ønsker å se ”the Migration”.

Safari i den nordlige delen av Tanzania

Nord-Tanzania er hjem for den berømte Serengeti nasjonalpark, stedet hvor ”The Great Migration” finner sted. ”The Great Migration” er den store gnu- og sebravandringen, som finner sted hvert år, når dyrene søker mot nye beiteområder. Startskuddet for migrasjonen skjer i februar-mars, hvor gnuene kalver i den sørlige delen av Serengeti. Det blir etterhvert mindre og mindre gress å ete, og derfor begynner gnuene og sebraene å vandre. Den store flokken følger den nordvestlige kursen som regntiden setter i søken etter mat. De beveger seg mot Victoriasjøen, før de svinger rett nord mot den store Masai Mara nasjonalparken i Kenya. Mange drømmer om å oppleve tiden hvor gnuene kalver, samt tidspunktet hvor gress eterne krysser Mara-elven, som er full av farer og sultne rovdyr.
Nord-Tanzania byr på mye mer enn det. Parken Tarangire er enda et eksempel på en park, hvor mange reiser til Tanzania går hen. Dette gjelder spesielt tidsrommet juli-oktober, hvor det er tørke i området. I denne perioden ser du ofte opp mot 300-400 elefanter på den avsvidde savannen. Parken er i ferd med å oppnå status som en av de beste i landet, fordi du her opplever en nesten like stor konsentrasjon av dyr som i Serengeti. Du opplever både sjiraffer, elefanter, løver og alle de andre ikoniske safaridyrene, men også mer unike dyr, som sjirafantilopen (Gerenuk) og Fringe-eared Oryx antilopen. Dyrene er ikke det eneste unike ved parken. Her kan du også se store mengder av Baobabtrær.

En annen park som bør nevnes i Nord-Tanzania, er Ngorongoro Conservation Area, hvor du finner Ngorongoro-krateret. Kraterkanten ligger 600 meter over selve kraterbunnen, og det er her oppe de fleste innkvarteringer på våre reiser er plassert med betagende utsikt ut over det frodige landskapet. Safarien foregår i bunnen av krateret, hvor det er et imponerende dyreliv, blant annet nesehorn, løver, leoparder, geparder, elefanter og mange andre. 

Tanzania-reiser med både safari og avslapping på Zanzibar

En reise til Tanzania består oftest av safari. I tillegg forlenger mange reisen med en etterfølgende badeferie på Zanzibar, hvor man kan kople av og fordøye de mange inntrykkene fra safaridelen. Zanzibar er ikke bare en perfekt avslutning for de som reiser til Tanzania, men for alle som reiser til Øst-Afrika. Zanzibar inneholder alle ingredienser for en skjønn og avslappende ferie med både badetid og kulturelle opplevelser. Strendende på Zanzibar er lange strekninger med kritthvit sand, vaiende palmer og asurblått hav.  Det er naturligvis også mulighet for båttur ut til de mest spektakulære snorklesteder. Et besøk i Stone Towns hyggelige gater er absolutt å anbefale når man ønsker å oppleve eksepsjonell kultur. 

 

Denne nettsiden bruker cookies for å fungere, for å måle trafikk og optimalisere sidens innhold, samt for å målrette markedsføring.
Informasjon
Funksjonalitet
Statistikk
Marketing

Hva er cookies?

En cookie er en fil som browseren plasserer på datamaskinen din. Det gjør det mulig å gjenkjenne datamaskinen din og huske valg du tidligere har gjort på nettsiden. En cookie kan ikke spre datavirus eller andre skadelige programmer. Cookies sletter seg selv etter et visst antall måneder (kan variere), men de fornyes etter hvert besøk. Cookie kan ikke se hvem du er, hva du heter, hvor du bor eller om datamaskinen brukes av en eller flere personer. Hvis du oppgir personlig informasjon til et nettsted, kan imidlertid en cookie brukes til å huske deg til neste gang du besøker nettstedet.

Hjemmeside

ASPSESSIONID# - Slettes når browseren lukkes

Nettstedet bruker denne cookies for å identifisere den besøkende, på tvers av sider, under besøket.

CookieSafe - 6 måneder

Inneholder en sikker kopi av utvalgte tredjeparts cookies slik at de ikke går tapt hvis de fjernes av nettleseren.

Cookie-indstillinger

cookiebar - 1 måned

Brukes til å huske valgene som er gjort under Cookie-innstillinger, samt om betingelser er akseptert.

Zopim Chat

__zlcmid - 1 år

Brukes av Zopim-chatten for å identifisere besøkende på tvers av sider under en chat-session.

zte# - Slettes når browseren lukkes

Lagrer en Zopim Live Chat ID som gjenkjenner en enhet fra besøk til besøk og under en chat-session.

Google Analytics

_ga - 2 år

Denne cookien fra Google brukes til å overvåke trafikken på vår nettside og spore antall besøk for hver besøkende, tidspunktet for det første besøket, tidligere besøk og det nåværende besøket.

_gid - Slettes når browseren lukkes

Denne cookien brukes til å spore hvor lang tid den besøkende bruker på nettsiden.

_gat - 1 dag

Brukes til å redusere antallet forespørsler til Google.

collect - Slettes når browseren lukkes

Brukes til å sende data til Google Analytics om den besøkendes enhet og vær. Sporer besøkende på tvers av enheter og markedsføringskanaler.

Facebook Pixel

_fbp, fr, tr, datr, lu, c_user, fr, xs, p, presence, act, sub, sb - opptil 2 år

Facebook-cookies opprettes når du har vært på Facebook og besøker nettsiden vår. Dette gjør at Facebook kan skreddersy mulige annonser eller innlegg basert på din nettleseratferd. Alle informasjonskapsler unntatt datr (2 år), lu (2 år) utløper etter sessionavslutning. Denne cookie brukes til å målrette annonser på Facebook.

Google Adwords

ads/ga-audiences - Slettes når browseren lukkes

Brukes av Google AdWords for å vise annonser til besøkende som sannsynligvis vil være interessert, basert på den besøkendes nettadferd på tvers av nettsteder.

ads/user-lists/# - Slettes når browseren lukkes

Ukjent.

Google Adsense

_gcl_au - 3 måneder

Brukes av Google Adsense for å eksperimentere med effektiviteten til annonsene deres. Disse finner sted på alle nettsteder som bruker Google Adsense.

Google Doubleclick

test_cookie - Raderas när browsern stängs

Används till att kontrollera om browsern understödjer cookies.

IDE - 2 år

Används till att registrera och rapportera om hemsidoanvändarens handlingar efter att ha sett eller klickat på en av annonsörens annonser. Förmålet är att mäta effekten av en annons samt att målinrikta annonser till användaren.

Microsoft Bing

_uetsid, _uetsid_exp, _uetvid, _uetvid_exp - 1 dag / Vedvarende

A Microsoft Bing Universal Event Tracking cookie for recommendation purposes.

Sleeknote

SNC - 2 år

Används till att tracka anonym data till statistik för övergripande användning av Sleeknote samt individuella events på boxarna.

SNS - Raderas när browsern stängs

Upprättas/uppdateras vid varje besök. Används till att åtskilja registrerade användare av formulär.

_pk_id - 2 år

Upprättas vid varje besök. Används till åtskilja användare till statistik.

_pk_ses - Raderas när browsern stängs

Upprättas vid varje besök. Används under den enkla sessionen till att gruppera sidvisningar till statistik för boxar och visningar.

sn_global_countdown_last_reset_timestamp - Vedvarende

Sets a timestamp for when the visitor entered the website. This is used for analytical purposes on the website.

_sn_a, _sn_m, _sn_n - 1 år

(Ingen info)