Africa Tours CSS Sprite

Etosha nasjonalpark

Etosha nasjonalpark og de omkringliggende private reservater er uten tvil det beste sted for klassisk safari blant store ville dyr i Namibia. På slutningen av tørketiden, når det er på sitt varmeste og vannressursene svinner, er de få permanente vannhullene en magnet for dyrelivet.

I perioden mellom august og oktober rangerer Etosha blant kontinentets beste safariparker. Det er ikke engang nødvendig å kjøre så veldig mye rundt, da langt de fleste dyrene søker mot vannhullene. Et langt opphold ved an av vannhullene er derfor den beste måten å oppleve dyrelivet i parken.

Der er mange store dyr i Etosha. Parken er mest kjent for de relativt synlige svarte nesehorn, som ellers er sjeldne og utrydningstruet på grunn av krypskytteri. Springbukker og gemsbukker er de mest vanlige større dyr i parken. Disse to veldig tørketolerante artene er stort sett over alt man ser. Det er også mange gnuer og sebraer i parken. Sebraene er representert av to forskjellige arter, nemlig Hartmann´s fjellsebra i vest og den vanlige sebraen, som ses de fleste stedene i Etosha. Elefanter er vanlige å spotte rundt de fleste vannhuller, hvor man også kan se sjiraffer, løver, hyener og sjakaler. Det er også en god bestand av leopard og gepard, men dem ser man oftest bare om man søker aktivt etter dem.

Siden det er veldig lite vann i Etosha, spesielt i tørketiden, er det ingen flodhester og bøfler, da begge arter er avhengig av større områder med ferskvand. Fuglelivet er fantastisk året rundt. I den mest regnfulle tiden er de spredt i området og blant annet titusener av flamingoer og vadefugler kommer hit langveis fra. I den tørreste årstiden er det færre fugler, men de som er her, er konsentrert rundt vannhullene og er der for veldig synlige, som for eksempel de mange strutser og rovfugler.

Etosha nasjonalpark er oppkalt etter Etosha Pan, som dekker cirka en fjerdedel av hele arealet. Denne store og åpne flate en langgrunn sjø i regntiden. I tørketiden fordamper stort sett alt vann, og sjøen forvandles til en gigantisk kritthvit flate, som kan betegnes som en salt-ørken. Nasjonalparken dekker et areal på nesten 23.000 km2. I tillegg kommer store omkransende private reservater på ytterligere noen tusen km2. Området er med dette blant Afrikas største naturvernsarealer. Etosha ligger cirka 43,5 mil nord for landets hovedstad Windhoek og kan nås herfra på en halv dags kjøring ad glimrende asfaltvei.