Africa Tours CSS Sprite

Sossusvlei & Deadvlei

Namibørkenen er innbegrepet av Namibias skjønnhet, og det er ikke noe sted i landet som er mer berømt for landets storslåtte ørkenlandskap enn Sossusvlei og Deadvlei. De gigantiske dynene tårner seg opp i vakre røde og gylne farger. Spesielt rundt soloppgang og solnedgang, når lys og skygger spiller med i fargesymfonien, er det et syn uten sammenligning.
Namibørkenen er den eldste ørken i verden, og her finner man de høyeste sanddynene i verden, på opp mot 400 meter. En av de høyeste og nydeligste er Big Daddy på cirka 325 meter. Den ligger rett ved siden av Deadvlei, som med uttørket flate og mørke spøkelseslignende døde trær danner en forgrunn uten like. Det er mulig å bestige Big Daddy, men da det foregår i løst sand med to steg frem og et tilbake, bør man ha god tid, rimelig fysikk og en god porsjon av vilje for å kaste seg ut i dette. I området rundt Sossusvlei er det mye mer vegetasjon og de fleste trær er levende, så her kan man se både fugler og enkelte større dyr blant dynene.

Namibørkenen, og spesielt sanddynene rundt Sossusvlei og Deadvlei, er et ekstremt tørt område. Her er det veldig begrenset med vegetasjon og størstedelen av de sparsomme dråpene som tilføres, stammer fra tåke fra Atlanterhavskysten. Dyrelivet er ytterst sparsomt, men likevel er det enkelte dyr, som på imponerende vis har tilpasset seg de ekstremt tørre omgivelser. Det er et fantastisk syn å se den store og vakre gemsbok vandre i sanddynene. Det er også springbukker i ørkenen, og på fuglefronten er det strutsen som trives best i det tørre miljøet.

Sossusvlei og Deadvlei ligger cirka 6 mil fra Sesriem, hvor nærmeste innkvarteringssted er å finne. Den vakre Sesriem Canyon ligger også nær Sesriem. Området er en del av den gigantiske Namib Naukluft nasjonalpark, som er den største park i Afrika og er en av de største i verden med en størrelse på nesten 50.000 km2. Sesriem ligger cirka 34 mil sørvest for Windhoek. En stor del av kjøreturen hit foregår på grusveier, som er av god stand, og turen kan gjøres på en halv dag.

Det er også mulig å fly hit i små sportsfly, men det koster noe mer. Turen til Sesriem er veldig scenisk uansett om turen foregår i bil eller fly.