Africa Tours CSS Sprite

Lake Nakuru nasjonalpark

Innsjøen Nakuru, med den omkransende nasjonalparken på cirka 190 km2, er kanskje den mest berømte innsjøen i den kenyanske delen av Rift Valley. Det er uten tvil kombinasjonen av de mer enn 1 million flamingoene, som ofte har farget sjøbredden rosa, samt tilstedeværelsen av en flott bestand av begge artene av de truet nesehorn, det store hvite og det litt mindre svarte, som er grunnene til berømmelsen. I tillegg bor også den vakre men sky leoparden samt den sjeldne Rothschild´s sjiraffen med de hvite ”sokkene” i den innhegnet nasjonalparken rundt innsjøen.

De sistnevnte kan fortsatt ses i området, men dessverre har det vært veldig få flamingoer de siste årene fordi vandstanden har vært veldig høy i innsjøen. Det har betydd at saltholdigheten har avtatt, som har ført til at de algene og krepsdyrene som flamingoene lever av nesten har forsvunnet. Derfor har flamingoene flyttet seg mot nord til Lake Baringo og mot sør til Lake Natron i Tanzania.

Ut over de nå nevnte og veldig berømte beboerne i nasjonalparken, så finnes det også en imponerende bestand av bøfler, antiloper, sebraer og vortesvin. Marekatten, bavianer og den veldig yndige Colobus ape er vanlige i parken. Parken rommer også en fin bestand av løver som ofte ses eller høres. Det man ikke finner i parken, er elefanter og flodhester.
Selv om bestanden av flamingoer er kraftig desimert i løpet av de siste årene, så er det fortsatt noen av disse besynderlige fuglene med de fantastiske fargene å finn ved innsjøen. Forhåpentligvis retter betingelsene i innsjøen seg til igjen slik at alle flamingoene vender tilbake. Innsjøen huser også pelikaner, et utall av store rovfugler, vakre krontraner samt små fargestrålende fugler av mange arter.

Lake Nakuru ligger cirka 160 km nordvest for hovedstaden Nairobi og er lett tilgjengelig via en bra men ofte ganske trafikkert landevei. Det er flere innbydende lodges på kanten av eller inne i nasjonalparken som har utsikt over innsjøen og/eller den omkringliggende nasjonalparken. Alle lodgene utgjør et glimrende utgangspunkt for safarikjøring i parken. Avstanden til Lake Naivasha og Lake Elmentaita er ikke stor. Man kan fint bo ved en av de andre innsjøene og ta på safaritur til Nakuru nasjonalpark.