Africa Tours CSS Sprite

Lake Naivasha

Den godt 200 km2 store innsjøen Naivasha ligger i Kenya sin del av Rift Valley, den berømte øst-afrikanske sprekkedalen, som strekker seg ca. 6.000 km fra Jordan i nord til Mosambik i sør. Naivasha er en innsjø av ferskvann, som ligger bare 8,5 mil og rundt to timer å kjøre fra Nairobi. Naivasha er derfor den innsjøen i Rift Valley som er enklest å besøke fra hovedstaden i landet. Størstedelen av innsjøen er omkranset av frodig akasieskog, men det finnes også store områder med gartnerier, som produserer bl.a. grønnsaker og langstilket roser til eksport. Langs bredden av innsjøen er det mange skulpturelle og spøkelseslignende trær, som har druknet etter de senere år med økt nedbør, som etterfølgende ført til økt vannstand i innsjøen. Dette er et fenomen som har blitt sett flere ganger gjennom de seneste årtiene.

Aktiviteten som er mest opplagt i området, er en båttur på innsjøen blant de mange flodhestene og det rike fuglelivet. Det er også mulighet for guidet gåtur på den lille halvøyen Crescent Island, på den nærliggende utslukte vulkanen Longonot, eller i den nærliggende Hells Gate nasjonalpark. Det også mulig å kjøre safari i sistnevnte.

Dyrelivet i området er kanskje mest berømt for den store bestanden av flodhester, som beiter langs breddene på natten. I tillegg er det et fantastisk fugleliv, med fuglearter som pelikaner, hegrer, storker, isfugler og en stor bestand av den vakre afrikanske elv-ørnen for å nevne noen. Langs innsjøen og på Crescent Island er det også flere forskjellige aper og antiloper samt gnuer, sebraer, bøfler og noen få sjiraffer. Til tross for at det er mange fisk i innsjøen, er det ingen krokodiller. Innsjøen ligger godt 2 km over havet, hvilket betyr at vann og klima er for kalt til disse kaldblodige dyrene.

På den sørlige bredden av innsjøen er det flere fine lodges, med utsikt over innsjøen. Her er det en del dyr som beiter i parklignende omgivelser, bl.a. flodhester på natten. Fra eller nær disse lodges avgår guidet båtturer på innsjøen.