Africa Tours CSS Sprite

Zanzibar

Zanzibar er hvite sandstrender, kokospalmer og flotte korallrev, men stedet oser også av historie, hvor sultanpalasser, persiske bad, gamle fort, byer med smale arabiske smug og tradisjonelle “dhows” i de gamle havner gjør 1001 nats eventyr levende.  Zanzibar ligger øst for kysten av Tanzania, cirka 4 mil fra fastlandet, og består av de to hovedøyene Unguja (Zanzibar øy) og den noe mindre Pemba samt 50 andre små øyer og sandbanker. Zanzibar ligger veldig nær Ekvator, hvilket betyr, at øyriket har skjønne temperaturer og et hav fylt med bergtagende blå toner.

Zanzibar er cirka 2500 km2, og halvdelen av Zanzibars 700.000 innbyggere bor i Zanzibar by. Den gamle bydelen i Zanzibar by heter Stone Town. Her er det smale smug, sanselige basarer og hus med dører og altaner, hvis overdådige treskjærerier vitner om øyens storhetstid.

Zanzibar ble oppdaget av portugisiske Vasco de Gama i 1499, og etterfølgende styrt av Portugal. Senere ble det overtatt av det osmanniske riket, og ble hjemsted for salg av slaver og elfenben. Siden da har det blitt erobret av engelske kolonister, og i 1963 blev Zanzibar endelig selvstendig. I 1964 slo Zanzibar seg sammen med fastlandet Tanganyika og formet Tanzania. I dag har Zanzibar en egen regjering og president. Man kan fortsatt se og kjenne de mange kulturelle innflytelser, som har vært på øyen. Dette er med til å gjøre et besøk på Zanzibar ekstra særpreget. Spesielt i byen Stone Town, som er på UNESCO sin verdensarvliste, er det tydelig. Besøker man Stone Town, kan man også besøke en av byens stoltheter, Freddie Mercury museet. Stone Town er fødested for den kjente, men nu avdøde forsangeren fra Queen.

Maten på øyen er inspirert a de mange forskjellige kulturer, som gjennom årene har hatt innflytelse på Zanzibar, som europeisk, afrikansk, arabisk og indisk mat, alt sammen fusjonert sammen, hvilket gir en regnbue av forskjellige gastronomiske muligheter.
Øen er også kjent under navnet krydder-øyen, på grunn av de mange eksotiske krydderiene og fruktene, som oppleves på øyens mange krydderplantasjer.

Kritthvit sand, palmer og året rundt en temperatur på ca. 27-32 grader. Ved strandområdet er det fine muligheter for å slappe av, men også for aktivitet. Enten i havet eller på landjorden. Snorkel- og flaskedykking mellom korallene. Båttur med en dhow, windsurfing og mange andre vannsportsaktiviteter.