Africa Tours CSS Sprite

Black Mamba

Black Mamba er et unikt naturbevarings- og antikrypskyting-program, som er startet opp av biolog og Head Warden i Balule Nature Reserve, Craig Spencer. Prosjektet ble opprettet i 2013. 

Black Mamba består utelukkende av lokale kvinner fra områdene rundt Kruger Nasjonalpark. Kvinnene er ubevæpnet, men tilstedeværelsen deres har aktivt gjort en markant forskjell på antallet av blant annet nesehorn, løver, sjiraffer som har blitt drept av krypskyting.


Det ble blant annet ikke skutt noen nesehorn i området elleve måneder på radd, der Black Mamba patruljerer. Naboreservatet – uden Black Mamba sin tilstedeværelse – mistet 23 nesehorn i samme periode!

Safari Tours bakker opp aktivt om Black Mamba. Med økonomiske donasjoner til prosjektet, ønsker vi å være med til å gjøre en forskjell for dyrene i Afrika.

To gange om året reiser vår reiseleder, Paw Gosmer, fra Aalborg Zoo til Sør-Afrika på safarireiser med fokus på elefanter.

En gang i året overrekker Paw Gosmer vår donasjon til prosjektet til Craig Spencer, mannen bak. På den måten sikrer vi, at pengene går direkte og ubeskåret til prosjektet.

Her på bloggen kan du følge Black Mambas arbeid, og også lese mer om bakgrunnen for prosjektet, hvem som er med, og mye mer.

Black Mamba