Africa Tours CSS Sprite

Big Cat Safari

  • Avreise hver dag, året rundt, du bestemmer
  • All kjøring skjer i firehjulsdrevne safaribiler
  • Opplev innsjø, høyland, semiørken og Masai Mara

Program - Big Cat Safari

Dag 1: Norge - Nairobi
Tidlig morgen går flyreisen fra Norge til Kenya med flybytte i for eksempel Amsterdam. Det er inkludert mat, drikke og underholdning på den oversjøiske delen av flyreisen.

Ankomst i Nairobi på kvelden. Etter innreiseformalitetene er overstått blir dere mottatt av deres sjåfør/gudie, som står klar med et velkomstskilt utenfor ankomsthallen i lufthavnen. Fra Nairobi Lufthavn går turen videre til deres hotell for en overnatting. Oppholdet er inkludert frokost.

Dag 2: Nairobi - Aberdare-skogen
Etter en god natt med søvn er det tid til frokost på hotellet, og etterfølgende utsjekk. Etter utsjekk møtes dere med deres engelsktalende guide/sjåfør, som byr velkommen og informerer om dagens program. Tidspunkt for oppsamling på hotellet er vanligvis rundt kl. 07.30.

Her fra går dere sammen til safaribilen. Den store, sterke firehjulsdrevne bilen kjører dere fra Nairobi og mot nord til det vakre høylandet ved Aberdare-skogen.

På vei mot første innkvarteringssted stopper dere kortvarig ved den danske virksomheten African Coffee Roasters, som samarbeider med kaffebønder i 5 afrikanske land for å sikre en bæredyktig produksjon av kvalitetskaffe samt en fair fordeling av inntekten til bøndene. Kaffedyrking og -produksjon er en av hovedinntektskildene i Kenya, og dere besøker derfor kaffefabrikken i Othaya, hvor 15.000 bønder har gått sammen i et kooperativ som leverer kaffe blant annet til det skandinaviske marked. Under besøket introduseres dere til hvordan kaffe dyrkes, og besøket avsluttes selvfølgelig med en kopp med friskbrygget kaffe.

Fra plantasjen går turen videre mot Aberdare Country Club, hvor lunsj nytes, som alt etter været inntas i den fine hagen utenfor eller i den stemningsfulle restauranten inne. Stedet oser av kolonitid med stemningsfylte lokaler og en fantastisk hage.

Etter det kjører dere safari gjennom skogen, hvor elefanter, bøfler og andre dyr ofte ses i den tette vegetasjonen eller i de åpne lysninger i skogen.

Dere ankommer et av Kenya sine tretopphoteller The Ark, som byr på annerledes og spennende opplevelser rett fra balkongen på lodgen eller fra et skjul, som nås via en underjordisk gang fra lodgen. Middag og overnatting skjer på lodgen, som ligger i ca. 2.400 meter over havet. På grunn av høyden kan det oppleves kjølig om natten.

Dag 3: Aberdare - Samburu
Safarituren fortsetter mot nord til Samburu Game Reserve. Etter det frodige høylandet er det nå tid til å oppleve de tørre og vakre områdene Samburu og Buffalo Springs.

Dere ankommer lodgen ved lunsjtid, som ligger med en storslått utsikt over det betagende landskapet. Det området, dere nå har ankommet, er merkbart varmere enn det ved Aberdare. Mange Afrika-reisende anser dette området som det ”ekte” Afrika, hvor den store artsvariasjonen gir rik mulighet for utrolige opplevelser.

Ettermiddagen byr sannsynligvis på de første store dyreopplevelsene. Kanskje møter dere noen av de dyrene, som ses veldig sjeldent andre steder, f.eks. Grevys sebraen med smale striper, den yndige nettsjiraffen og somalistrutsen. Det er middag og overnatting på Asnil Samburu i to netter.

Dag 4: Samburu
Landskap og dyreliv utforskes på dagens safarikjøring. Det kjøres enten ut både morgen og ettermiddag eller en gang på en hel dag med ”game drive”.

Dag 5: Samburu - Lake Naivasha
Fra det tørre nord går turen gjennom det frodige høylandet mot vest til forsenkingen The Great Rift Valley og den betagende innsjøen Naivasha. På veien gjøres det stopp ved det mest berømte fossefallet i Kenya, Thomson´s Falls, hvor lunsjen nytes. Etter en lekker lunsj og mulighet for å nyte fossen, som faller 75 meter ut over klippekanten, går turen videre til Naivasha for middag og innkvartering på Lake Naivasha Sopa Lodge, som ligger i en nydelig park.

Parken har ofte besøk av sjiraffer, antiloper, sebraer og vannbukker, som kommer hit for å beite. Om natten kommer flodhestene på land for å spise. Da flodhestene ofte går helt opp til rommene for å beite, er det ikke tillatt at gå ut i de mørke timene uten vakt.

Det er en båttur på innsjøen inkludert, hvor dere kommer veldig nær det fantastiske fuglelivet, og de mange flodhestene.

Dag 6: Lake Naivasha – Masai Mara
Etter en tidlig frokost er det avgang mot det berømte Masai Mara. Turen er avvekslende og gir et nytt og glimrende inntrykk av den savannepregete delen av landskapet i Kenya.

Forskjellen fra de veloppdyrkete og frodige områdene i Rift Valley til det ofte noe tørrere savanneområdet er markant. Fra Masai-landets fargerike, livlige og støvete ”hovedstad” Narok merker man fort, at man er i Masai-land. Stammefolket ses jevnlig langs veien med kveget og geitene deres, og savannelandskapet kunngjør sin ankomst.

Den siste delen innen dere ankommer Masai Mara, er stort sett safarikjøring, da mange dyr ofte befinner seg uten for selve reservatet sine grenser.

Det forventes at  dere ankommer Mara-området midt på dagen. Dere har med matpakker som inntas underveis. En stor del av de siste timene før ankomst til lodgen, er en lang safarikjøring (game drive). Ved ankomst er det innkvartering på den hyggelige og sjarmerende Ashnil Mara Camp.

Området er et av Mara-Serengeti-økosystemet sine mest viltrike områder året rundt. Innkvartering på lodgen skjer i store luksustelt med eget bad/toalett. Dette gir en autentisk Afrika-opplevelse – å overnatte i telt, hvor lydene fra savannen høres tydelig, ikke minst om natten.

Det er overnatting og måltider på lodgen i tre netter.

Dag 7+8: Masai Mara
To hele dager til safari. Tidlig morgen, hvor det fortsatt er litt kjølig, oppsøkes de store opplevelsene blant Afrika sine berømte ”Big Five” – elefanter, bøfler, løver, leoparder og nesehorn. Gjennom det ca. 1.500 kvadratkilometer store reservatet bukter seg elver på kryss og tvers, hvor både flodhester og krokodiller holder til. Her søker dyrene naturlig hen for å drikke, og det er oftest veldig fine muligheter for å ta fantastiske bilder.

På slettene i Masai Mara oppleves flokker av gnuer, sebraer, antiloper, sjiraffer og gaseller samt et stort og variert antall av forskjellige fugler. Det er registrert mer enn 450 forskjellige fuglearter i Masai Mara, hvor av 53 arter er rovfugler, som alle stortrives.

Den største konsentrasjonen av løver i Kenya, er i Masai Mara. Både leoparder og geparder er også veldig flott representert.

I løpet av oppholdet i Masai Mara er det mulig å besøke en Masailandsby (ikke inkludert). Det er en veldig spennende opplevelse, og er et møte med en fremmed og annerledes kultur. Dere inviteres inn i landsbyen, og blir budt velkommen av de unge dansende mennene og med sang fra landsbyen sine kvinner. Det er mulighet for å komme inn i hyttene, og for å kjøpe suvenirs. Det er en sterk opplevelse som setter seg som et spennende minne.

Kanskje en ballong-safari kan friste? Her opplever man den vakre soloppgangen og ser området fra oven etterfulgt av en stemningsfull frokost servert på savannen (ikke inkludert). Vi anbefaler, at man booker ballongturen før avreise, da det er begrenset antall plasser.

Dag 9: Masai Mara - Nairobi
Etter flere dager med store og uforglemmelige naturopplevelser, settes kursen tilbake mot Nairobi. På veien nytes medbrakte matpakker innen det er tid for besøk ved Karen Blixen Farm (museum).
På kvelden flyr dere tilbake til Norge for eksempel via Amsterdam. Det er inkludert mat, drikke og underholdning på flyturen fra Kenya.

Dag 10: Norge
Ankomst til Norge i løpet av dagen. Store opplevelser og mange minner rikere.

Bemerk:
De opplyste priser er veiledende. Den endelige prisen avhenger av flyprisen på det tidspunktet, reisen bestilles. Vi tar forbehold for endring av tider og innkvarteringssteder.
Det er maksimum plass til 6 personer i hver bil. Alle har vindussete. Sjåføren er engelsktalende og er utdannet safariguide.
 

Reisedato 2020

Dato
6. jan. -
20. des.
10 dager
30 500 NOK
Motta tilbud

Reisedato 2021

Dato
24. jan. -
2. feb.
  Motta tilbud
3. okt. -
12. okt.
  Motta tilbud